Facebook Instellingen

Tips voor het veilig instellen van een Facebook-account
Facebook telt in Nederland dagelijks ruim 7,5 miljoen gebruikers, wat betekent dat miljoenen mensen dagelijks informatie via Facebook op het internet zetten. Dat Facebook een geweldig medium is, dat weten we allemaal. Maar het gebruik van Facebook brengt helaas ook risico’s met zich mee. Zo denken wij onze profielen af te kunnen schermen, maar blijkt dit in werkelijkheid toch anders te zijn dan we denken. En hoe zit het met onze vindbaarheid via ons telefoonnummer en e-mailadres? En hoe onbekenden ons kunnen vinden en kunnen contacten?

Aware Online helpt je graag om inzicht te geven in hoe je jouw Facebook instellingen kunt aanpassen om jouw account beter te beschermen. Op deze manier kunnen onbekenden niet zomaar contact met jou opnemen, wordt het voor anderen moeilijker om jou te vinden op basis van jouw contactgegevens, laat je niet zomaar jouw locatie achter en is het voor anderen moeilijker om jouw berichten, foto’s en accountinformatie te bekijken. Belangrijk om te weten is dat Facebook gebaseerd is op interactie tussen gebruikevrrs: hoe goed je jouw account ook instelt, de dingen die jij via Facebook doet kunnen altijd door anderen gevonden worden. Denk dus altijd goed na over wat je op Facebook deelt.Op deze pagina zijn de verschillende instellingen voor Facebook te vinden. Wij raden je aan om deze goed door te nemen en om je instellingen aan te passen. Op deze manier ben je een stuk veiliger op Facebook!

Profiel afschermenVriendschapsverzoekenVindbaarheid op FacebookFacebook naam- en gebruikersnaamVindbaarheid via zoekmachinesLocatiedeling
Profiel afschermen

Klik hier om naar de instellingen te gaan om jouw profiel op Facebook (beter) af te schermen voor derden. Belangrijk is dat je beseft dat je jouw profiel nooit volledig kunt afschermen. Denk dus altijd goed na over de informatie die je deelt.

Vriendschapsverzoeken
Klik hier om naar de instellingen te gaan voor wie jou een vriendschapsverzoek kunnen sturen.
Vindbaarheid op Facebook
Klik hier om naar de instellingen te gaan voor hoe je via jouw telefoonnummer en e-mailadres gevonden kan worden en voor hoe je te vinden bent via Google.

Facebook naam- en gebruikersnaam

Klik hier de instellingen te gaan voor het veiliger instellen van jouw naam en gebruikersnaam op Facebook.

Vindbaarheid via zoekmachines

Klik hier om naar de instellingen te gaan voor hoe jouw account gevonden kan worden via zoekmachines als Google, Bing en Yahoo.

Locatiedeling
Klik hier om naar de instellingen te gaan voor het delen van jouw locatie via de mobiele versie van Facebook.

Instellingen voor andere sociale media
Ben je benieuwd naar onze tips over de instellingen van andere sociale media? Klik dan op de knop hieronder voor meer tips! Heb je zelf tips of suggesties voor het veiliger instellen van een Facebookprofiel die je graag met ons wil delen? Dan horen we dat uiteraard graag.

PRIVACY tips