Instagram instellingen

Tips voor het veilig instellen van een Instagram-account
In Nederland gebruiken ongeveer 3,2 miljoen mensen Instagram. Met name onder jongeren is Instagram populair: 66 procent van de jongeren tussen de 15 en de 19 jaar blijkt namelijk op Instagram te vinden te zijn (Newcom Research & Consultancy, cijfers over 2016). Om het gebruik van Instagram leuk en veilig te houden, geven wij je hieronder een aantal tips om jouw account veilig(er) in te stellen.

Wil je weten hoe je jouw profiel afschermt? Wil je instellen dat niet iedereen jouw foto’s en video’s kan zien? Of wil je niet dat jouw Facebookfoto’s en -video’s automatisch gedeeld worden met Facebook? Wij leren je niet alleen graag hoe je jouw profiel beter kunt instellen zodat niet iedereen jou zomaar kan volgen, ook leren we je hoe jouw volgers, foto’s en locatiegegevens kunt verwijderen. Jouw account veiliger instellen? Bekijk dan onze onderstaande tips voor Instagram instellingen.


Op deze pagina zijn de verschillende instellingen voor Instagram te vinden. Wij raden je aan om deze goed door te nemen en om je instellingen aan te passen. Op deze manier ben je een stuk veiliger op Instagram!

Profiel afschermenInstagram delen op FacebookLocatiedelingVolgers verwijderenFoto's en video's verwijderenInstagram activiteit verbergen
Profiel afschermen

Klik hier om naar de instellingen te gaan om jouw profiel op Instagram (beter) af te schermen voor derden. Als je jouw profiel afschermt, dan kan niet iedereen zomaar jouw foto’s of video’s bekijken. We raden je aan om jouw profiel af te schermen!

Instagram delen op Facebook
Klik hier om naar onze tips te gaan voor het delen van jouw Instagram foto’s en video’s op jouw Facebook-account. Wij raden aan om deze niet te delen omdat op deze manier jouw foto’s en video’s altijd zichtbaar zijn voor anderen!
Locatiedeling
Klik hier om naar de instellingen te gaan voor het delen van jouw locatie via Instagram. Wij raden je aan om locatiedeling uit te schakelen en om locatiegegevens te verwijderen.
Volgers verwijderen
Klik hier om naar de instellingen te gaan voor het verwijderen van (ongewenste) volgers.
Foto's en video's verwijderen
Klik hier om naar de instellingen te gaan voor het verwijderen van (ongewenste) foto’s en video’s.
Instagram activiteit verbergen
Klik hier om naar de instellingen te gaan om jouw activiteit op Instagram te verbergen.

Instellingen voor andere sociale media
Ben je benieuwd naar onze tips over de instellingen van andere sociale media? Klik dan op de knop hieronder voor meer tips! Heb je zelf tips of suggesties voor het veiliger instellen van een Facebookprofiel die je graag met ons wil delen? Dan horen we dat uiteraard graag.

PRIVACY tips