OSINT vacatures   ★     Inloggen   ★     Contact
  • nl
  • en
Instagram video

Hoe kan ik een video Instagram opslaan?

Op Instagram worden naast foto's ook regelmatig video's geplaatst. Dit kunnen video's zijn die als "bericht", als "verhaal" (een story) of zelfs als "live story" geplaatst worden. Deze OSINT-tip richt zich op het downloaden van video's die als bericht worden geplaatst.

Handmatig of geautomatiseerd downloaden?

Het is natuurlijk makkelijk om een tool te gebruiken die video's van een Instagram-account kan downloaden. Er zijn echter een aantal redenen waarom het gebruik van een tool niet gewenst kan zijn.

Ten eerste laat je door een tool van iemand anders te gebruiken mogelijk sporen achter op de website die de tool aanbiedt. Deze sporen kunnen niet alleen informatie over jouzelf bevatten maar ook over diegene die je onderzoekt.

Ten tweede kan het lastig zijn om juridisch te verantwoorden wat je precies hebt gedaan als je klakkeloos tools van derden hebt gebruikt. Nu is dit bij het downloaden van een video op Instagram misschien minder het probleem, maar bij andere tools kan dit wel degelijk een lastige situatie opleveren.

Ten vierde word je door het gebruik van een tool soms afhankelijk van de betreffende tool. Mocht de tool wegvallen, dan bestaat de kans dat je zelf niet weet hoe je een video op Instagram kunt veiligstellen.

Wij leren je daarom aan hoe je een video zowel handmatig als met behulp van een tool kunt downloaden.

Een Instagram video handmatig downloaden

Stap 1: ga naar de video op Instagram die je wilt opslaan. In ons voorbeeld gebruiken wij onderstaande video welke hier te vinden is;

Instagram video

Stap 2: klik op de video om de video in een nieuw scherm te openen. In de URL zie je nu als het goed is een URL als "https://www.instagram.com/p/But2e9_n5zw/". Het gedeelte "But2e9_n5zw" betreft het ID van de Instagram-video.

Instagram video URL

Stap 3: open de "Developer Tools" van Google Chrome of Mozilla Firefox door op F12 te klikken. Je kunt de developer tools ook openen door de Ctrl+Shift+I gelijktijdig in te drukken of door met de rechtermuisknop op "Element inspecteren" te klikken.

Instagram developer tools

Stap 4: klik in de developer tools op het tabblad "Netwerk". Klik vervolgens op het kopje "Media" in de balk eronder en speel de video af. Als het goed is zie je nu een regel verschijnen.

Instagram developer tools media

Stap 5: klik op de URL en je zult zien dat er aan de rechterkant van het scherm nog een venster geopend wordt.

Stap 6: In het nieuw geopende venster zie je bij "Aanvraag-URL" een URL staan. Kopieer deze URL en plak de URL in een nieuw tabblad.

Instagram video nieuw tabblad

Stap 7: klik met je rechtermuisknop op "Video opslaan als".

Instagram video opslaan

Stap 8: je ziet nu dat de video op jouw computer kan worden opgeslagen als een "mp4-bestand". Je hebt de Instagram video nu handmatig veilig gesteld.

Instagram video mp4

Een Instagram video met een tool downloaden

Er zijn vele tools te vinden waarmee je automatisch een Instagram video kunt downloaden. Bij sommige van deze tools geeft onze virusscanner automatisch een melding: let er dus altijd op of het gebruik van de tool veilig is. Voorbeelden van websites waarmee je videos van Instagram kunt downloaden zijn Downloadinstagramvideos.net en Downloadvideosfrom.com.

Hoe zit het met add-ons en extensies?

Zijn er ook add-ons/extensies voor Google Chrome of Mozilla Firefox die je kunnen helpen bij het downloaden van een video op Instagram? Zeker, bekijk bijvoorbeeld de Stream Video Downloader eens. Deze extensie voor Google Chrome laat je automatisch zien of er een video op een pagina te downloaden is.

Meer tips of contact?

Wil je meer weten over hoe je onderzoek naar foto's en video's kunt doen? Ben je benieuwd welke informatie je allemaal uit Instagram kunt halen? Of heb je zelf toevoegingen aan dit artikel? Laat het ons dan vooral weten!

Previous PostNext Post

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *