Leeromgeving   ★    OSINT vacatures  ★    Contact  ★   
Een facebookpagina zoeken

Likers van een Facebookpagina achterhalen

Sinds het wegvallen van de Graph Search krijgen wij vaak de vraag of het nog mogelijk is om de likers van pagina’s op Facebook in kaart te brengen. Dit is gelukkig nog mogelijk, maar de manier om dit te doen is iets veranderd. In deze tutorial leggen we je uit hoe je alle likers van een specifieke pagina kunt achterhalen.

Stap 1: typ de Facebookpagina in die je wilt onderzoeken

In dit voorbeeld willen alle likers van de pagina “KLM Royal Dutch Airlines” achterhalen. De eerste stap die we hiervoor zetten is door de naam van de pagina in te typen in de zoekbalk. Door dit te doen verschijnt de pagina die we onderzoeken direct in het rijtje van zoekresultaten. Het probleem is echter dat we nu niet direct op de likers kunnen klikken.

Een facebookpagina zoeken

Als we doorklikken op de pagina, komen we op de Facebookpagina van KLM uit. Rechts onderin de pagina zie je vervolgens dat de pagina “KLM Royal Dutch Airlines” maar liefst 12.996.924 likers heeft. Wij willen echter weten wie deze likers zijn. Helaas is het nog steeds niet mogelijk om de likers aan te klikken. Ook werkt de graph search zoekmethode www.facebook.com/search/273795515772/likers niet meer. Hoe kunnen we dan wel de likers van een Facebookpagina in kaart brengen?

Een facebookpagina bekijken

Stap 2: zoek naar de Facebookpagina via “Pages”

Typ nogmaals de pagina “KLM Royal Dutch Airlines” in via de zoekbalk op Facebook. Klik vervolgens op “Pages” in de blauwe balk. Je krijgt nu niet alleen de tekst “12m like this” te zien, maar ook kun je op deze tekst doorklikken.

Facebook 12M likes this

En het resultaat:

Facebookpagina likers

Hoe ziet de URL eruit?

Als je de URL in het zoekresultaat bekijkt, dan valt op dat de URL nog steeds start met het gedeelte “https://www.facebook.com/search/273795515772/likers” gevolgd door “/f=” en daarna een lange string aan karakters. Via een tool als CyberChef is het ons nog niet gelukt om deze string (of delen) daarvan te decoderen. Heb jij een idee? Of heb je suggesties voor dit artikel? Laat het ons weten!

Previous PostNext Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCaptcha and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.