Linkedin instellingen

Tips voor het veilig instellen van een LinkedIn-account
Het dagelijks aantal LinkedIn-gebruikers is in 2017 maar liefst 33 procent gestegen ten opzichte van het dagelijks aantal gebruikers in 2016. (Newcom Research & Consultancy, 2017). In Nederland zijn zo’n 400.000 dagelijks actief op LinkedIn, waarvan de meeste gebruikers (47%) tussen de 20 en de 39 jaar oud zijn. Met name voor deze groep kunnen onze LinkedIn instellingen interessant zijn.

LinkedIn wordt veelal zakelijk gebruikt: de markt komt hier samen. Zo zijn recruiters actief op zoek naar nieuwe kandidaten en plaatsen werkzoekenden uitgebreid informatie over zichzelf op hun profiel. LinkedIn biedt vele (netwerk)voordelen voor de werkende en de werkzoekende mens, maar ook op LinkedIn kunnen we een aantal instellingen aanpassen om onszelf beter te beschermen. We kunnen bijvoorbeeld kiezen wie onze updates mogen bekijken, hoe ons profiel er in het openbaar uitziet en of wij op basis van ons telefoonnummer en e-mailadres aan anderen kunnen worden voorgesteld. Ook kunnen we apps van derden en het delen van informatie met derden beperken, de zichtbaarheid van onze naam aanpassen en onze connecties afschermen.
Op deze pagina zijn de verschillende LinkedIn instellingen te vinden. Wij raden u aan om deze goed door te nemen en om uw instellingen aan te passen. Op deze manier bent u een stuk veiliger op LinkedIn!

Openbaar profiel aanpassenConnecties afschermenAnoniem LinkedIn-profielen bekijkenZichtbaarheid van uw achternaam aanpassenInstellen wie u kan volgenConnectieverzoeken via e-mail uitschakelenConnectieverzoeken via telefoon uitschakelenOntvangen van uitnodigingen beperken
Openbaar profiel aanpassen

Klik hier om naar de instellingen te gaan om uw openbare profiel op LinkedIn aan te passen. Het openbare profiel is zichtbaar voor iedereen, dus denk goed na over de informatie die u voor iedereen zichtbaar wilt hebben.

Connecties afschermen
Klik hier om te leren hoe u instelt wie uw connecties mogen bekijken. Mag iedereen dat, of wilt u dat alleen uw eigen connecties uw connecties kunnen zien?
Anoniem LinkedIn-profielen bekijken
Klik hier om naar de instellingen te gaan voor het anoniem bekijken van andere accounts. In sommige gevallen wilt u niet dat anderen weten dat u een account hebt bekeken.
Zichtbaarheid van uw achternaam aanpassen
Klik hier om naar de instellingen te gaan voor hoe uw naam om LinkedIn wordt weergegeven. Het is bijvoorbeeld mogelijk om alleen de eerste letter van uw achternaam te laten zien in plaats van uw volledige achternaam.
Instellen wie u kan volgen
Klik hier om naar de instellingen te gaan voor wie uw updates kunnen bekijken. Wil jij dat iedereen al uw updates kunnen zien? Of heeft u liever dat alleen uw connecties uw updates kunnen bekijken en u dus kunnen volgen?
Connectieverzoeken via e-mail uitschakelen
Klik hier om te leren hoe u instelt dat andere mensen uw profiel niet meer voorgesteld krijgen op basis van het e-mailadres dat ze van u hebben.
Connectieverzoeken via telefoon uitschakelen
Klik hier om te leren hoe u instelt dat andere mensen uw account niet meer voorgesteld krijgen op basis van het telefoonnummer dat ze van u hebben.
Ontvangen van uitnodigingen beperken
Klik hier om te leren hoe u kunt beperken wie u uitnodigingen kunnen versturen.

Instellingen voor andere sociale media
Bent u benieuwd naar onze tips over de instellingen van andere sociale media? Klik dan op de knop hieronder voor meer tips! Heeft u zelf tips of suggesties voor het veiliger instellen van een Facebookprofiel die u graag met ons wilt delen? Dan horen we dat uiteraard graag.

PRIVACY tips