06 12 02 73 01 (spoed)            info@aware-online.com
Naar de leeromgeving   ★     OSINT vacatures   ★     OSINT support   ★     Contact

Workshopinformatie

Datum volgt

08:30 – 12:30

Live webinar

195,- (btw-vrij)

Bram Martin

Boeiende workshop met veel praktijkvoorbeelden

     – Medewerker overheidsorganisatie

Live webinar onderzoek aan websites (deel 1)

Iedere rechercheur, analist of onderzoeker krijgt in een onderzoek weleens te maken met websites en domeinnamen. Het kan in dat geval handig zijn om te weten wat een website en domeinnaam zijn en hoe u deze kunt onderzoeken. In dit eerste deel van de tweedelige webinar over onderzoek aan websites leggen wij u welke stappen u kunt nemen om een website of domeinnaam te onderzoeken.

Tips & tricks voor het onderzoeken van websites en domeinnamen
Les van een trainer met jarenlange praktijkervaring
Deel 1 van een tweedelige live webinar (deel 2 volgt binnenkort)
Onderzoek aan websites

Over deze workshop

In de workshop Onderzoek aan websites ontvangt u de laatste tips en tricks voor het doen van onderzoek naar websites en domeinnamen. In vier uur tijd vertelt Bram Martin hoe u op verschillende manieren een website kunt onderzoeken.

In de workshop wordt allereerst heel kort aandacht besteed aan wat een website en een domeinnaam precies zijn. Zonder te begrijpen wat beide termen inhouden wordt onderzoek naar websites en domeinnamen doen immers lastig.

Vervolgens maakt u een aanvalsplan voor het doen van onderzoek naar websites en domeinnamen. De onderdelen van een website die u gaat onderzoeken plaatst u in een mindmap en vervolgens richt u uw browser-werkbalk in om u structuur te creëren binnen uw onderzoek.

Vervolgens start u met het achterhalen van de registratiegegevens van websites. U krijgt uitgelegd wat verschillende begrippen betekenen en vervolgens oefent u zelf met het achterhalen van de eigenaren van Nederlandse en buitenlandse websites. U leert daarbij tevens omgaan met website-eigenaren die hun identiteit proberen af te schermen.

In het volgende onderdeel leert u hoe u archieven van websites die niet meer online zijn kunt terughalen. U krijgt daarbij handige tips waarop u moet letten als u archiefbestanden van websites op een veilige manier wil onderzoeken.

Vervolgens leert u hoe u de tekst van websites kunt onderzoeken om gerelateerde websites in kaart te brengen. U zult zien dat u hiermee gemakkelijk criminele organisaties in kaart kunt brengen.

Als laatste besteed u aandacht aan het onderzoeken van afbeeldingen van websites. U oefent met het opzoeken van bestandsnamen, het uitvoeren van zogeheten “reverse image searches” en het achterhalen van EXIF-data. Uiteraard krijgt u handige tips & tricks om deze stappen zo veilig, effectief en efficiënt mogelijk uit te voeren.

Na afloop van deze workshop ontvangt u een digitaal certificaat van deelname. U kunt daarnaast deelnemen aan het tweede deel van deze live webinar voor Onderzoek aan websites (volgt binnenkort).

De workshop is bedoeld voor rechercheursanalisten en onderzoekers van binnen de publieke en private sector en voor eenieder die zich in het kader van opsporing, intelligence en/of handhaving bezig houdt met het onderzoeken waarin websites en domeinnamen (veelvuldig) voorkomen.

Deze workshop is onder andere geschikt voor medewerkers van de politie, defensie, inlichtingendiensten (AIVD, MIVD), bijzondere opsporingsdiensten (FIOD, ISZW-DO, NVWA-IOD, ILT-IOD), de Koninklijke Marechaussee, Teams Criminele Inlichtingen, RIEC, LIEC, gemeenten, Douane, het UWV, particulier onderzoeksbureaus, advocatenkantoren en (nieuws)redacties.

Voor deze workshop zijn diverse leerdoelen vastgesteld. Na het volgen van deze workshop:

Weet u wat een website en een domeinnaam zijn
Kunt u een aanvalsplan maken voor het onderzoeken van een website en domeinnaam
Kunt u de registratiegegevens van Nederlandse en buitenlandse websites en domeinnamen opzoeken en duiden
Weet u welke stappen u kunt nemen als de eigenaar van een website de registratiegegevens heeft afgeschermd
Kunt u archiefbestanden van websites terugvinden en deze (veilig) raadplegen

Kunt u aan de hand van de tekst op een website gerelateerde websites in kaart brengen
Kunt u een “reverse image search” uitvoeren en weet u u waar u op moet letten bij het uitvoeren daarvan
Kunt u EXIF data uit een foto achterhalen en weet u hoe u deze moet duiden
Kunt u een mindmap maken van de onderzoeksstappen die u heeft geleerd

De prijs voor deze workshop bedraagt € 195,- vrijgesteld van omzetbelasting*. Wilt u deze workshop klassikaal of live online met uw collega’s in-company volgen? Dan stellen wij graag een offerte op basis van uw wensen op.

In de workshop zijn drie pauzes van 10 minuten inbegrepen. Na elk lesuur is er een korte pauze, met een totale pauzeduur van 30 minuten over de gehele workshop.

* De Aware Online Academy kan u deze workshop vrijgesteld van omzetbelasting aanbieden omdat Aware Online Academy een Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO)-geregistreerd opleidingsinstituut is.

De trainer voor deze workshop is Bram Martin.

Bram Martin is oprichter van Aware Online. Bram is Forensisch Criminoloog en heeft na zijn afstuderen bij de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst (FIOD) sinds 2014 meegewerkt aan omvangrijke en complexe fraude- en feitenonderzoeken waarin hij zich specialiseerde op informatie afkomstig uit openbare bronnen op het internet.

Bram houdt zich de afgelopen jaren dagelijks bezig met het verzorgen van training op het gebied van Open Source Intelligence (OSINT) en Social Media Intelligence (SOCMINT) en wordt daarnaast als specialist ingehuurd door diverse organisaties uit zowel de publieke als de private sector.

Bram is Certified Fraud Examiner (CFE), CRKBO-Geregistreerd Docent en oprichter en lid van de Raad van Advies van Het Criminologisch Netwerk Nederland (Het CNN).

Deze workshop wordt aan u verzorgd als live webinar via het online conferencing platform Zoom. Om aan deze workshop te kunnen deelnemen heeft u het volgende nodig:

Een computer of laptop
Een tweede beeldscherm (optioneel, maar aangeraden)
Een stabiele internetverbinding
De gratis software van Zoom
Een VPN-verbinding (optioneel, maar aangeraden)

Het werken op een mobiele telefoon en/of tabblad is voor deze workshop helaas niet geschikt. Wij adviseren u om voor het kijken van de webinar één scherm te gebruiken en om op het andere scherm het geleerde zelf in praktijk te kunnen toepassen. Voorafgaande aan uw webinar ontvangt u van ons een uitgebreide instructie voor het (anoniem) gebruik van Zoom.