Naar de leeromgeving   ★     OSINT vacatures   ★     OSINT support   ★     Contact

Workshopinformatie

18 juni 2021

08:30 – 12:30

Live webinar

195,- (btw-vrij)

Lisette Abercrombie

Toegang tot 20 trainingsvideo’s

Boeiende workshop met veel praktijkvoorbeelden

     – Medewerker overheidsorganisatie

Live webinar onderzoek op Facebook

Facebook is niet alleen wereldwijd maar ook in Nederland nog steeds een van de meest gebruikte sociale mediaplatformen. Dit betekent voor u als rechercheur, analist of onderzoeker dat Facebook een belangrijke bron van informatie kan vormen. In deze vier uur durende online workshop vertellen wij u alles over het doen van onderzoek op Facebook.

De nieuwste tips & tricks voor het doen van onderzoek op Facebook
Les van een trainer met jarenlange praktijkervaring
Inclusief één maand toegang tot meer dan 20 handige trainingsvideo’s
Live online workshop onderzoek op Facebook

Over deze workshop

In de workshop Onderzoek op Facebook ontvangt u de laatste tips en tricks voor het doen van onderzoek op Facebook. In vier uur tijd vertelt Lisette Abercrombie hoe u veilig en effectief naar informatie op Facebook kunt zoeken en hoe u deze informatie veiligstelt.

In de workshop wordt allereerst heel kort aandacht besteed aan algemene feiten en cijfers over Facebook. Denkt u hierbij aan wat Facebook precies is, welke doelgroep u op Facebook treft en hoeveel mensen in Nederland gebruiker van Facebook zijn.

Vervolgens maakt u een aanvalsplan voor het doen van onderzoek op Facebook: welke informatie treft u aan, wat heeft u daaraan en wat kunt u bijvoorbeeld met namen, e-mailadressen, locaties en telefoonnummers in uw onderzoek?

Na het algemene gedeelte en aanvalsplan leert u om naar te informatie te zoeken via de algemene zoekbalk en via de zeer complexe URL-zoekmethode. U leert niet alleen hoe u de tool van Sowdust kunt gebruiken, maar ook hoe deze tool werkt en hoe u zelf handmatig zoekqueries kunt bouwen om gerichter naar informatie te zoeken.

Vervolgens leert u hoe u open en gesloten accounts onderzoekt, hoe u ID’s van gebruikers, groepen, pagina’s, locaties en evenementen kunt achterhalen en hoe u de gemeenschappelijke vrienden tussen twee gebruikers kunt achterhalen.

U leert tot slot hoe u profielen, vriendenlijsten, foto’s en video’s van Facebook kunt veiligstellen en hoe u achter het e-mailadres van een gebruiker kunt komen. Ook leert u ook hoe u aan de hand van bestaande gegevens als een e-mailadres kunt controleren of deze gekoppeld zijn aan een account op Facebook.

Na afloop van deze workshop ontvangt u een digitaal certificaat van deelname.

De workshop is bedoeld voor rechercheursanalisten en onderzoekers van binnen de publieke en private sector en voor eenieder die zich in het kader van opsporing, intelligence en/of handhaving bezig houdt met het vergaren van informatie op het sociale media platform Facebook.

Deze workshop is onder andere geschikt voor medewerkers van de politie, defensie, inlichtingendiensten (AIVD, MIVD), bijzondere opsporingsdiensten (FIOD, ISZW-DO, NVWA-IOD, ILT-IOD), de Koninklijke Marechaussee, Teams Criminele Inlichtingen, RIEC, LIEC, gemeenten, Douane, het UWV, particulier onderzoeksbureaus, advocatenkantoren en (nieuws)redacties.

Voor deze workshop zijn diverse leerdoelen vastgesteld. Na het volgen van deze workshop:

Weet u wat Facebook is en kunt u de doelgroep van Facebook-gebruikers in Nederland beschrijven
Weet u welke informatie u op Facebook kunt vinden indien u onderzoek op Facebook dient te verrichten
Kunt u via de zoekbalk, via de tool van Sowdust en via de URL (complexe) zoekqueries maken om te zoeken naar informatie
Kunt u openbare en gesloten accounts onderzoeken en weet u ook hoe u groepen, pagina’s, locaties en evenementen kunt onderzoeken.
Kunt u ID’s van gebruikers, groepen, pagina’s, locaties en evenementen achterhalen
Kunt u de gemeenschappelijke vrienden van twee accounts in kaart brengen
Kunt u een e-mailadres van een account achterhalen en kunt u accounts vinden die gekoppeld zijn aan een e-mailadres
Kunt u profielen, vriendenlijsten, foto’s, video’s en albums veiligstellen

De prijs voor deze workshop bedraagt € 195,- vrijgesteld van omzetbelasting*. In de prijs van deze workshop is inclusief één maand toegang tot 20 trainingsvideo’s over Facebook inbegrepen (zie onder). Wilt u deze workshop klassikaal of live online met uw collega’s in-company volgen? Dan stellen wij graag een offerte op basis van uw wensen op.

In de workshop zijn drie pauzes van 10 minuten inbegrepen. Na elk lesuur is er een korte pauze, met een totale pauzeduur van 30 minuten over de gehele workshop.

* De Aware Online Academy kan u deze workshop vrijgesteld van omzetbelasting aanbieden omdat Aware Online Academy een Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO)-geregistreerd opleidingsinstituut is.

De trainer voor deze workshop is Lisette Abercrombie.

Lisette Abercrombie werkt ruim 8 jaar bij de Nederlandse Politie en heeft meer dan 12 jaar ervaring in het doen van open bronnen onderzoek. Door haar kennis en vaardigheden in te zetten heeft ze de afgelopen jaren kunnen bijdragen in onder andere drugs-, moord-, en vermissingszaken.

In haar vrije tijd deelt Lisette onder de naam @technisette kennis op het gebied van OSINT en verdiept ze zich graag in sociale media platformen en OSINT-technieken. Lisette is voormalig docent en heeft ruime ervaring in het overbrengen van kennis.

Deze workshop wordt aan u verzorgd als live webinar via het online conferencing platform Zoom. Om aan deze workshop te kunnen deelnemen heeft u het volgende nodig:

Een computer of laptop
Een tweede beeldscherm (optioneel, maar aangeraden)
Een stabiele internetverbinding
Een Facebook-account waarop u kunt inloggen tijdens de training
De gratis software van Zoom

Het werken op een mobiele telefoon en/of tabblad is voor deze workshop helaas niet geschikt. Wij adviseren u om voor het kijken van de webinar één scherm te gebruiken en om op het andere scherm het geleerde zelf in praktijk te kunnen toepassen. Voorafgaande aan uw webinar ontvangt u van ons een uitgebreide instructie voor het (anoniem) gebruik van Zoom.

Aware Online heeft een eigen digitale leeromgeving welke speciaal bedoeld is om cursisten van Aware Online te ondersteunen bij hun trainingen en/of workshops. Speciaal voor bij de workshop onderzoek op Facebook krijgt u één maand toegang tot de volgende 20 trainingsvideo’s met een totale duur van 1 uur en 23 minuten:

1Een account aanmaken (5 min 30 sec)
2Uitleg knoppen op het profiel (2 min 21 sec)
3Personen zoeken via de zoekbalk (2 min 05 sec)
4Zoeken via Google (2 min 45 sec)
5Een foto opslaan (0 min 43 sec)
6Een video opslaan (1 min 40 sec)
7Een profiel veiligstellen (5 min 15 sec)
8Een fotoalbum veiligstellen (2 min 14 sec)
9Een vriendenlijst veiligstellen (6 min 40 sec)
10Een e-mailadres onderzoeken (8 min 45 sec)
11Het ID van een gebruiker vinden (2 min 03 sec)
12Het ID van een groep vinden (2 min 05 sec)
13Het ID van een pagina vinden (2 min 16 sec)
14Het ID van een locatie vinden (3 min 26 sec)
15Het ID van een evenement vinden (2 min 22 sec)
16Gemeenschappelijke vrienden vinden (3 min 02 sec)
17Een afgeschermd profiel onderzoeken (14 min 42 sec)
18Sowdust downloaden (3 min 12 sec)
19Sowdust uitleg (6 min 29 sec)
20Sowdust zoekfilters combineren (6 min 40 sec)

Wilt u langer toegang tot onze trainingsvideo’s? Dan kunt u de toegang verlengen voor € 25,- per maand vrijgesteld van omzetbelasting. Vul dit in op ons inschrijfformulier of neem contact met ons op.