06 12 02 73 01 (spoed)            info@aware-online.com
Naar de leeromgeving   ★     OSINT vacatures   ★     OSINT support   ★     Contact

Workshopinformatie

Datum volgt

08:30 – 12:30

Live webinar

195,- (btw-vrij)

Nico Dekens

Boeiende workshop met veel praktijkvoorbeelden

     – Medewerker overheidsorganisatie

Live webinar onderzoek op Twitter

Twitter is wereldwijd enorm populair en kent ook in Nederland enkele miljoenen gebruikers. Dit betekent voor u als rechercheur, analist of onderzoeker dat Twitter een belangrijke bron van informatie kan zijn. In deze vier uur durende online workshop vertellen wij u alles over het doen van onderzoek op Twitter.

De nieuwste tips & tricks voor het doen van onderzoek op Twitter
Les van een trainer met jarenlange praktijkervaring
Inclusief vele oefenopdrachten om te stof te beheersen
Live online workshop onderzoek op Twitter

Over deze workshop

In de workshop Onderzoek op Twitter ontvangt u de laatste tips en tricks voor het doen van onderzoek op Twitter. In vier uur tijd vertelt Nico Dekens hoe u veilig en effectief naar informatie op Twitter kunt zoeken en hoe u deze informatie veiligstelt.

In de workshop wordt allereerst heel kort aandacht besteed aan algemene feiten en cijfers over Twitter. Denkt u hierbij aan wat Twitter precies is, welke doelgroep u op Twitter treft en hoeveel mensen in Nederland gebruiker van Twitter zijn.

Vervolgens maakt u een aanvalsplan voor het doen van onderzoek op Twitter: u krijgt inzage in de anatomie van een Twitter-account waardoor u begrijpt naar welke informatie u in uw onderzoeken kunt zoeken en wat u daaraan heeft.

Na het algemene gedeelte en aanvalsplan leert u om naar te informatie te zoeken via de algemene zoekbalk en via de “Advanced“-zoekmethode” van Twitter zelf. U leert daarnaast ook om handmatig complexe zoekqueries te bouwen waarmee u gerichter naar informatie kunt zoeken. Ook het zoeken naar Tweets geplaatst vanaf specifieke locaties komt hierbij aan bod.

Vervolgens leert u wat identificatienummers (ID’s) zijn en hoe u ID’s van gebruikers kunt achterhalen. U leert daarnaast hoe u gebruikers op basis van een ID kunt volgen en monitoren en hoe u ID’s kunt gebruiken om een “Law enforcement online requests” uit te voeren.

U leert vervolgens hoe u gesloten accounts op Twitter kunt onderzoeken en hoe u tools van derde partijen kunt inzetten om informatie te zoeken, te monitoren en te analyseren. Uiteraard wordt bij het gebruik van deze tools stilgestaan bij de afbreukrisico’s die deze tools met zich mee brengen, ook leert u hoe u handmatig tot dezelfde oplossingen zou kunnen komen.

Tot slot leert u hoe u profielen, vriendenlijsten, foto’s en video’s van Twitter kunt veiligstellen. Het veiligstellen van informatie die u heeft aangetroffen is immers van belang om uw bevindingen te kunnen presenteren.

Na afloop van deze workshop ontvangt u een digitaal certificaat van deelname.

De workshop is bedoeld voor rechercheursanalisten en onderzoekers van binnen de publieke en private sector en voor eenieder die zich in het kader van opsporing, intelligence en/of handhaving bezig houdt met het onderzoeken waarin websites en domeinnamen (veelvuldig) voorkomen.

Deze workshop is onder andere geschikt voor medewerkers van de politie, defensie, inlichtingendiensten (AIVD, MIVD), bijzondere opsporingsdiensten (FIOD, ISZW-DO, NVWA-IOD, ILT-IOD), de Koninklijke Marechaussee, Teams Criminele Inlichtingen, RIEC, LIEC, gemeenten, Douane, het UWV, particulier onderzoeksbureaus, advocatenkantoren en (nieuws)redacties.

Voor deze workshop zijn diverse leerdoelen vastgesteld. Na het volgen van deze workshop:

Weet u wat Twitter is en kunt u de doelgroep van Twitter-gebruikers in Nederland beschrijven
Weet u welke informatie u op Twitter kunt vinden indien u onderzoek op Twitter dient te verrichten
Kunt u via de zoekbalk, via de geavanceerde zoekmethode van Twitter zelf en via eigen (complexe) zoekqueries gericht naar informatie zoeken
Kunt u openbare en gesloten accounts onderzoeken
Kunt u ID’s van gebruikers achterhalen en kunt u deze ID’s weer omzetten naar gebruikers om deze te kunnen volgen
Kunt u Tweets geplaatst vanaf specifieke locaties achterhalen
Kunt u tools van derde partijen gebruiken om informatie te zoeken, te analyseren en te monitoren
Kunt u profielen, vriendenlijsten, foto’s en video’s veiligstellen

De prijs voor deze workshop bedraagt € 195,- vrijgesteld van omzetbelasting*. Wilt u deze workshop klassikaal of live online met uw collega’s in-company volgen? Dan stellen wij graag een offerte op basis van uw wensen op.

In de workshop zijn drie pauzes van 10 minuten inbegrepen. Na elk lesuur is er een korte pauze, met een totale pauzeduur van 30 minuten over de gehele workshop.

* De Aware Online Academy kan u deze workshop vrijgesteld van omzetbelasting aanbieden omdat Aware Online Academy een Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO)-geregistreerd opleidingsinstituut is.

De trainer voor deze workshop is Nico “Dutch OsintGuy” Dekens.

Nico Dekens heeft meer dan 20 jaar ervaring als intelligence-analist bij de Politie. Hij analyseerde moordzaken, internationale drugszaken, gestolen kunstzaken, zware georganiseerde misdaad en politieke onrusten en deed daarnaast onderzoek naar online jihadistische groepen. Nico heeft als Senior Projectmanager gewerkt bij Bellingcat. Nico heeft ruime ervaring als keynote spreker, OSINT trainer en consultant bij Fortune 500-bedrijven en -regeringen.

Online staat Nico bekend als Dutch_OsintGuy, mede-oprichter van het OsintCurious-project.

Deze workshop wordt aan u verzorgd als live webinar via het online conferencing platform Zoom. Om aan deze workshop te kunnen deelnemen heeft u het volgende nodig:

Een computer of laptop
Een tweede beeldscherm (optioneel, maar aangeraden)
Een stabiele internetverbinding
De gratis software van Zoom
Een VPN-verbinding (optioneel, maar aangeraden)

Het werken op een mobiele telefoon en/of tabblad is voor deze workshop helaas niet geschikt. Wij adviseren u om voor het kijken van de webinar één scherm te gebruiken en om op het andere scherm het geleerde zelf in praktijk te kunnen toepassen. Voorafgaande aan uw webinar ontvangt u van ons een uitgebreide instructie voor het (anoniem) gebruik van Zoom.