06 12 02 73 01 (spoed)            info@aware-online.com
Naar de leeromgeving   ★     OSINT vacatures   ★     OSINT support   ★     Contact

Eerstvolgende training

31 mei + 1-2 juni 2021

9:00 – 17:00

Live webinar

1.675,- (btw-vrij)

Bram Martin

Inclusief digitale leeromgeving

Deze training is gericht op het werk en dagelijks toepasbaar.

     – Medewerker overheidsorganisatie

OSINT-training I (Beginner) - Live webinar

Dagelijks worden er miljoenen berichten, foto’s en video’s via het internet en sociale media gedeeld. Al deze online data kan voor u een belangrijke bron van informatie vormen. Maar hoe vindt u snel en veilig de juiste informatie? Deze driedaagse live online training is bedoeld om u te leren om:

Een veilig online onderzoek uit te voeren
Effectief naar gegevens op het internet te zoeken
Deze gegevens gestructureerd vast te leggen
De aangetroffen gegevens te analyseren
Uw bevindingen te rapporteren
OSINT-training I (Beginner)

Deze training is onderdeel van de SPEN-Registeropleiding tot Certified Open Source Intelligence Specialist®  en de SPHBO-Registeropleiding tot Certified Open Source Intelligence Expert®.

Over deze opleiding

Deze OSINT-training I (Beginner) gaat ondanks de naam u doet vermoeden veel dieper dan u denkt. In deze driedaagse training leert u niet alleen hoe het internet werkt, welke sporen u op het internet achterlaat en hoe u dat kunt voorkomen, maar ook hoe u via zoekmachines, websites en sociale media heel gericht naar informatie kunt zoeken. U leert bovendien hoe u uw onderzoeksresultaten kunt vastleggen en hoe u uw bevindingen kunt rapporteren in betrouwbare en reproduceerbare eindproducten.

Na het volgen van deze training kunt u de OSINT-training II (Professional) volgen. Deze driedaagse training is onderdeel van de SPEN-Registeropleiding tot Certified Open Source Intelligence Specialist® en de SPHBO-Registeropleiding tot Certified Open Source Intelligence Expert®.

De OSINT-training I (Beginner) is bedoeld voor rechercheursanalisten en onderzoekers van binnen de publieke en private sector en voor eenieder die zich in het kader van opsporing, handhaving, toezicht of intelligence bezig houdt met het vergaren van informatie op het internet.

De opleiding is onder andere geschikt voor medewerkers van de politie, defensie, inlichtingendiensten (AIVD, MIVD), bijzondere opsporingsdiensten (FIOD, ISZW-DO, NVWA-IOD, ILT-IOD), de Koninklijke Marechaussee, de Rijksrecherche, Teams Criminele Inlichtingen, toezichthouders (AFM, ACM, ISZW, ILT, NVWA), RIEC, LIEC, gemeenten, Douane, het UWV, verzekerings- en creditcardmaatschappijen, banken, particulier onderzoeksbureaus, redacties, journalistieke platforms, NGO’s, advocatenkantoren en bedrijven met interne fraude-afdelingen.

Het doel van de OSINT-training I (Beginner) is dat u na het volgen van deze training zelfstandig, binnen de geldende juridische kaders en op een veilige wijze een effectief en kwalitatief hoogwaardig internetonderzoek kunt verrichten en dat u hierover op gedegen wijze kunt rapporteren.

Op dag 1 van deze training gaat u in op de intelligence-cycle en de toepassing daarvan in uw onderzoek. U houdt zich onder andere bezig met IP-adressen, browser-extensies, online sporen, afbreukrisico’s, threat modeling, OPSEC, surface web, zoekmachines, Google advanced operators en onderzoek aan websites.

Op dag 2 twee gaat u verder met het onderzoeken van websites en met het geolocaten van foto en videomateriaal. Uiteraard komen daarbij ook het zogeheten reverse image searching en de extractie van meta- en exifdata aan bod. U leert hoe u binnen het juridisch kader handelt en hoe u dient om te gaan met het begrip “stelselmatigheid”.

Op dag 3 oefent u met het afstemmen van een onderzoek op uw target en start u met onderzoek op sociale media (onder andere Facebook en Twitter). Ook leert u meer over het gebruik van proxyservers, VPN-diensten en het TOR-netwerk en krijgt u inzicht in hoe u onderzoek op het Deep en Dark Web kunt verrichten.

U sluit de training af met enkele tips voor thuis en met een examen. Rondt u dit examen met goed gevolg af? Dan ontvangt u een certificaat van deelname waarmee u kunt deelnemen aan de OSINT-training II (Professional).

De prijs voor een open inschrijving bedraagt € 1.675,- vrijgesteld van omzetbelasting*. In deze training zijn lunch, koffie/thee, studiematerialen en drie maanden toegang tot onze digitale leeromgeving inbegrepen. Wilt u deze training in-company volgen? Dan stellen wij graag een offerte op basis van uw wensen op.

Omdat digitaal les krijgen meer energie kost dan het volgen van een klassikale training, hebben wij de lestijden van deze training verruimd en hebben wij extra pauzes ingelast. Dat betekent dat u van 09:00 – 12:00 les krijgt en van 13:00 tot 17:00, waarbij er tussen elk uur een korte break van ongeveer 10-15 minuten wordt gehouden.

* De Aware Online Academy kan u deze training vrijgesteld van omzetbelasting aanbieden omdat Aware Online Academy een Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO)-geregistreerd opleidingsinstituut is.

Deze workshop wordt aan u verzorgd als live webinar via het online conferencing platform Zoom. Om aan deze workshop te kunnen deelnemen heeft u het volgende nodig:

Een computer of laptop
Een tweede beeldscherm (optioneel, maar aangeraden)
Een stabiele internetverbinding
De gratis software van Zoom
Een VPN-verbinding (optioneel, maar aangeraden)

Het werken op een mobiele telefoon en/of tabblad is voor deze workshop helaas niet geschikt. Wij adviseren u om voor het kijken van de live webinar één scherm te gebruiken en om op het andere scherm het geleerde zelf in praktijk te kunnen toepassen. Voorafgaande aan uw training ontvangt u van ons een uitgebreide instructie voor het (anoniem) gebruik van Zoom.