06 12 02 73 01 (spoed)            info@aware-online.com
OSINT Videodatabase   ★     OSINT vacatures   ★     OSINT support   ★     Contact

Eerstvolgende training

Datum volgt

9:00- 17:00

Live webinar

1.875,- (btw-vrij)

Nico Dekens

Deze training is gericht op het werk en dagelijks toepasbaar.

     – Medewerker overheidsorganisatie

OSINT-training II (Professional) - Live webinar

Heeft u al kennis en ervaring met het verrichten van onderzoek op het internet? Dan is deze driedaagse live online opleiding wellicht iets voor u. Deze training vormt namelijk een verbreding en een verdieping op de OSINT-training I (Beginner) en is onderdeel van de SPEN-Registeropleiding tot Certified Open Source Intelligence Specialist®.

Een vervolg op de OSINT-training I (Beginner)
Verdieping van eerder besproken methoden en technieken
Verbreding en andere vormen van sociale media
Onderdeel van een SPEN-Registeropleiding
OSINT-training II Professional

Om het diploma Certified Open Source Intelligence Specialist® te behalen dient u deze training en de training OSINT-training I (Beginner) succesvol te hebben afgerond. Slaagt u voor het examen? Dan kunt u deelnemen aan onze OSINT-training III (Expert) welke de laatste module vormt van de SPHBO-Registeropleiding tot Certified Open Source Intelligence Expert®.

Over deze opleiding

Na het volgen van deze driedaagse OSINT-training mag u zichzelf Certified Open Source Intelligence Specialist® noemen.

De OSINT-training II (Professional) is een vervolg op de OSINT-training I (Beginner) en is onderdeel van de Registeropleiding tot Certified Open Source Intelligence Specialist®. Deze opleiding vormt niet alleen een verdieping op eerder behandelde studiestof, maar ook een verbreding met bijvoorbeeld nieuwe methoden en technieken, tools en andere sociale media. Na het volgen van deze training is uw kennis op het gebied van Open Source Intelligence (OSINT) van een bijzonder hoog niveau. U bent in staat om zelfstandig en op een veilige wijze een effectief en kwalitatief hoogwaardig internetonderzoek te verrichten en u kunt daarover op gedegen wijzen rapporteren.

Na het volgen van deze training kunt u de OSINT-training III (Expert) volgen. Deze vierdaagse training is het laatste onderdeel van de SPHBO-Registeropleiding tot Certified Open Source Intelligence Expert®.

De OSINT-training II (Professional) is bedoeld voor rechercheursanalisten en onderzoekers van binnen de publieke en private sector die al eerder een training op het gebied van Open Source Intelligence (OSINT) gevolgd hebben. De training is daarnaast bedoeld voor eenieder die zich in het kader van opsporing, handhaving, toezicht of intelligence bezig houdt met het vergaren van informatie op het internet.

De opleiding is onder andere geschikt voor medewerkers van de politie, defensie, inlichtingendiensten (AIVD, MIVD), bijzondere opsporingsdiensten (FIOD, ISZW-DO, NVWA-IOD, ILT-IOD), de Koninklijke Marechaussee, de Rijksrecherche, Teams Criminele Inlichtingen, toezichthouders (AFM, ACM, ISZW, ILT, NVWA), RIEC, LIEC, gemeenten, Douane, het UWV, verzekerings- en creditcardmaatschappijen, banken, particulier onderzoeksbureaus, redacties, NGO’s, journalistieke platforms, advocatenkantoren en bedrijven met interne fraude-afdelingen.

Het doel van de OSINT-training II (Professional) is dat u na het volgen van deze training zelfstandig, binnen de geldende juridische kaders en op een veilige wijze een effectief en kwalitatief hoogwaardig internetonderzoek kunt verrichten en dat u hierover op gedegen wijze kunt rapporteren.

Op dag 1 van deze training houdt u zich onder andere bezig met het installeren en configureren van een virtuele onderzoeksmachine (Linux Ubuntu). Met uw nieuwe virtuele onderzoeksmachine oefent u om nog meer informatie uit sociale media als Facebook, Instagram, Twitter, Youtube en Strava te halen. U gaat daarnaast dieper in op het onderzoeken van websites en leert hoe u wifi-netwerken kunt onderzoeken en analyseren. Uiteraard wordt daarbij ook stil gestaan bij het veilig gebruiken van een wifi-netwerk.

Op dag 2 leert u gebruik te maken van Android Emulators. U oefent met het onderzoeken van mobiele applicaties (Apps) zoals bijvoorbeeld Facebook Messenger, WhatsApp, Telegram, Snapchat en Tinder. Daarnaast gaat u verder met het onderzoek op het Deep web en het Dark Web en staat u stil bij hoe encryptie precies werkt.

Op dag 3 houdt u zich onder andere bezig met het aanbrengen van structuur in uw onderzoek. Aan de hand van de opgedane kennis maakt u uw eigen onderzoeksplan welke u kunt gebruiken in toekomstige onderzoeken. Zo kunt u gestructureerd aan de slag als u bijvoorbeeld een e-mailadres of een telefoonnummer in uw onderzoek aantreft.

U sluit de training af met een examen welke u na een positieve uitslag de titel Certified Open Source Intelligence Specialist® oplevert.

De prijs voor een open inschrijving bedraagt € 1.875,- vrijgesteld van omzetbelasting*. In deze training zijn lunch, koffie/thee, studiematerialen en drie maanden toegang tot onze digitale leeromgeving inbegrepen. Wilt u deze training in-company volgen? Dan stellen wij graag een offerte op basis van uw wensen op.

Omdat digitaal les krijgen meer energie kost dan het volgen van een klassikale training, hebben wij de lestijden van deze training verruimd en hebben wij extra pauzes ingelast. Dat betekent dat u van 09:00 – 12:00 les krijgt en van 13:00 tot 17:00, waarbij er tussen elk uur een korte break van ongeveer 10-15 minuten wordt gehouden.

* De Aware Online Academy kan u deze training vrijgesteld van omzetbelasting aanbieden omdat Aware Online Academy een Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO)-geregistreerd opleidingsinstituut is.

Deze workshop wordt aan u verzorgd als live webinar via het online conferencing platform Zoom. Om aan deze workshop te kunnen deelnemen heeft u het volgende nodig:

Een computer of laptop
Een tweede beeldscherm (optioneel, maar aangeraden)
Een stabiele internetverbinding
De gratis software van Zoom
Een VPN-verbinding (optioneel, maar aangeraden)

Het werken op een mobiele telefoon en/of tabblad is voor deze workshop helaas niet geschikt. Wij adviseren u om voor het kijken van de live webinar één scherm te gebruiken en om op het andere scherm het geleerde zelf in praktijk te kunnen toepassen. Voorafgaande aan uw training ontvangt u van ons een uitgebreide instructie voor het (anoniem) gebruik van Zoom.