06 12 02 73 01 (spoed)            info@aware-online.com
     Leeromgeving   ★     OSINT vacatures   ★     OSINT boeken   ★     STAP-budget

Effectief Tweets van een Twitter-gebruiker doorzoeken

Sommige gebruikers op Twitter hebben erg veel Tweets (berichten) geplaatst. Dit kan het voor u als onderzoeker moeilijk maken om snel alle berichten te doorzoeken. Gelukkig is er een manier om in één keer alle Tweets in kaart te brengen, waardoor zoeken binnen deze Tweets veel effectier is. Wij leggen het u uit.

De berichten die een gebruiker op Twitter plaatst noemt men Tweets. Een Tweet bestaat uit maximaal 280 karakters en kan bijvoorbeeld een tekst, een link of een afbeelding bevatten. Omdat Twitter-gebruikers over het algemeen veel Tweets plaatsen, is het handig om zo effectief mogelijk alle berichten te kunnen doorzoeken. Hiernaast ziet u een screenshot van een aantal Tweets die gemakkelijk te doorzoeken zijn. Wij leggen u uit hoe u deze Tweets overzichtelijk in kaart kunt brengen om vervolgens te doorzoeken.

Overzicht Tweets

Effectief Tweets van een Twitter-gebruiker doorzoeken

Om de Tweets van een gebruiker in kaart te brengen, dient u onderstaande stappen te doorlopen. Voor deze stappen heeft u een Fake Twitter-account nodig. Let er dus op dat dit niet uw privé Twitter-account is.

STAP 1: Ga op Twitter naar de gebruiker die u wilt onderzoeker en kopieer de gebruikersnaam van deze gebruiker. Wij hebben als voorbeeld ons eigen Twitter-account gebruikt. De gebruikersnaam van Aware Online op Twitter is ‘Aware_Online’. Klik hier voor een voorbeeld.

STAP 2: Ga naar de website www.allmytweets.net* en klik daar op ‘Sign in with Twitter’. Vul hier de gebruikersnaam en en het wachtwoord van uw fake Twitter-account in**. Klik hier voor een voorbeeld.

STAP 3: Vul de gebruikersnaam in van de gebruiker die u wilt onderzoeker. In ons geval hebben wij ‘Aware_Online’ ingevuld. Klik vervolgens op ‘Get Tweets’ om alle Tweets van de gebruiker in kaart te brengen. U kunt er ook voor kiezen om ‘replies’ en ‘retweets’ te verbergen. Klik hier voor een voorbeeld.

KLAAR: U heeft nu tot maximaal 3.200 Tweets van een gebruiker in kaart gebracht. Hieronder leest u hoe u deze Tweets effectief kunt doorzoeken. Klik hier voor een voorbeeld.

De Tweets van een gebruiker slim doorzoeken

U heeft nu tot maximaal 3.200 berichten van een gebruiker in kaart gebracht. Hieronder leggen wij u uit hoe u deze Tweets slim kunt doorzoeken.

STAP 1: Start de ‘Find’-functie door op uw toetsenbord de ‘CTRL’-toets en de ‘F’-toets tegelijk in te drukken. U ziet dat er links onderin uw scherm een zoekbalk verschijnt. Klik hier voor een voorbeeld.

STAP 2: vul hier het zoekwoord in waarop u wilt zoeken. Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan zoektermen als ‘happy birthday’, ‘gefeliciteerd’ en ‘bday’ om erachter te komen wat de geboortedatum van een gebruiker is. Ook kunt u bijvoorbeeld zoeken op termen als ‘hou van je’ of ‘love u’ om te achterhalen of u relaties in kaart kunt brengen. Ook kunt u zoeken naar telefoonnummer (06-) of bijvoorbeeld e-mailadressen (@hotmail.com/@gmail.com). Het spreekt voor zich dat u hier heel creatief mee om kunt gaan!

Extra toelichting

* Aware Online heeft geen enkel belang in de website Allmytweets.net. Omdat er meerdere websites zijn die dezelfde diensten aanbieden, raden wij u aan om alle diensten te gebruiken om de kijken of het u andere resultaten oplevert. Bovendien zorgt het gebruiken van meerdere diensten ervoor dat u altijd een alternatief heeft, mocht er een website uit de lucht gaan (wat helaas regelmatig gebeurt).

** Hou er rekening mee dat er afbreukrisico’s zijn bij het bezoeken van websites en dat u geen controle heeft op wat er met door u ingevulde informatie gebeurt.

Hou u in uw onderzoek ten alle tijden aan de voor u geldende wet- en regelgeving. Hou daarnaast altijd het doel van uw onderzoek voor ogen, alsmede de beginselen van proportionaliteit en subsidiariteit.

Meer tips of contact

Wilt u meer weten over hoe u veilig, diepgaand en effectief onderzoek kunt verrichten naar gebruikers op Twitter? Of heeft u zelf toevoegingen aan dit artikel? Laat het ons dan vooral weten!