06 12 02 73 01 (spoed)            info@aware-online.com
OSINT vacatures   ★     Inloggen   ★     Contact
  • Nederlands

De postcode van een LinkedIn-account achterhalen

Gebruikers op LinkedIn hebben de mogelijkheid om op hun profiel een locatie en een postcode in te vullen. De locatie is vervolgens zichtbaar voor derden, maar de postcode niet. Of toch wel?

LinkedIn lijkt in OSINT-onderzoeken vaak niet zo interessant te zijn. Maar toch kan er meer informatie uit LinkedIn worden gehaald dan we denken. Een voorbeeld van deze informatie is de postcode en mogelijk zelfs de straatnaam van een gebruiker.

Linkedin postcode resultaat

Een gebruiker heeft op LinkedIn namelijk de mogelijkheid om zijn of haar woonplaats en postcode in te vullen. Op het eigen profiel komt dan bijvoorbeeld “Rotterdam en omgeving, Nederland” te staan. Maar als we in de broncode van het profiel kijken, dan zien we dat ook de ingevulde broncode gewoon zichtbaar is. En met deze postcode komen we in sommige gevallen zelfs achter de straatnaam van een gebruiker.

Zoeken naar een postcode en straatnaam via LinkedIn

Om de postcode en mogelijk een straatnaam van een gebruiker op LinkedIn te kunnen achterhalen, dient u de volgende stappen te doorlopen.

STAP 1: Log in met uw fake account op LinkedIn.

STAP 2: Ga naar de profielpagina van uw target. In ons geval hebben wij de profielpagina van een van onze trainers als voorbeeld gebruikt.

STAP 3: Klik met uw rechter muisknop en selecteer "Paginabron weergeven" (in Google Chrome) of "Paginabron bekijken" (in Mozilla Firefox).

STAP 4: Open de find-functie (Ctrl + F) en zoek naar "postalcode". Achter deze tekst treft u vervolgens de postcode van de LinkedIn-gebruiker. Klik hier voor een voorbeeld.

STAP 5: Ga naar een zoekmachine als Google en typ de gevonden postcode in. In sommige gevallen komt u nu bij de straatnaam van de LinkedIn-gebruiker uit. Klik hier voor een voorbeeld.

KLAAR: u heeft nu de postcode en de straatnaam van een LinkedIn-gebruiker achterhaald.

Meer tips of contact

Wilt u meer weten over hoe u veilig, diepgaand en effectief onderzoek kunt verrichten naar gebruikers op LinkedIn? Of heeft u zelf toevoegingen aan dit artikel? Laat het ons dan vooral weten!