Tips voor PRIVACY

Op deze pagina worden sinds begin januari 2018 regelmatig nieuwe tips geplaatst waarmee u uw privacy op het internet kunt vergroten. Het gaat hier bijvoorbeeld om tips aan de hand waarvan u uw online informatie en accounts kunt anonimiseren, beschermen en/of (laten) verwijderen. Wij proberen om de tips voor privacy elke week te updaten.

Instellingen voor sociale media

Sociale media zijn gebaseerd op interactie en het is daarom soms lastig of onmogelijk om bepaalde informatie voor anderen af te schermen. Wilt u toch gebruik maken van sociale media en daarbij uw accounts zo veel mogelijk privacy-proof maken? Leest u dan welke instellingen u op sociale media kunt aanpassen.

Twitter-instellingen
Wil je niet dat iedereen jouw berichten en foto’s ziet? Wil je niet dat iemand via jouw tweets jouw locatie kan achterhalen? En wil je niet gevonden kunnen worden via jouw e-mailadres of telefoonnummer? Klik dan op het twitter-icoontje hiernaast en leer hoe jij jezelf en jouw privacy kunt beschermen op Twitter.

Facebook-instellingen
Wil je jouw profiel afschermen voor personen die je niet kent? Wil je dat jouw profiel niet via zoekmachines, via jouw telefoonnummer of via jouw e-mailadres gevonden kan worden? En wil je niet dat iedereen alles van je kan zien? Klik dan op het facebook-icoontje hiernaast en leer hoe jij jezelf en jouw privacy kunt beschermen op Facebook.

Instagram-instellingen
Wil je niet dat iemand jouw locatie kan achterhalen via Instagram? Wil je niet dat de inhoud van jouw profiel voor iedereen zichtbaar is? En wil je niet dat wat jij doet op Instagram gedeeld wordt met Facebook? Klik dan op het Instagram-icoontje hiernaast en leer hoe jij jezelf en jouw privacy kunt beschermen op Instagram.

Linkedin-instellingen
Wil je niet dat iedereen ziet wie jouw connecties zijn? Wil je niet dat jouw profielfoto voor anderen zichtbaar is en dat anderen zien dat jij hun profiel bekeken hebt? En wil je niet dat jouw profielgegevens zomaar met derden gedeeld worden? Klik dan op het LinkedIn-icoontje hiernaast en leer hoe jij jezelf en jouw privacy kunt beschermen op LinkedIn.

Tips om uw online informatie te monitoren

Het is verstandig om te monitoren welke privacygevoelige informatie er over u op het internet geplaatst wordt. Want ook al plaatst u deze informatie niet zelf, dan doen anderen dit soms voor u, zonder dat u hierop zit te wachten. Hieronder leest u hoe u uw online informatie kunt monitoren.

Google Alerts
Eén manier om jouw online informatie te monitoren is om zogeheten Google Alerts in te stellen. Met deze alerts kunt u specifiek aangeven dat u een melding wenst te ontvangen als door u bepaalde informatie op het internet geplaatst is.

Meer tips volgen binnenkort!