06 12 02 73 01 (spoed)            info@aware-online.com
OSINT vacatures   ★     OSINT support   ★     Inloggen   ★     Contact
  • Nederlands

Workshopinformatie

20 maart 2020

9:30 - 16:30

BCN Amsterdam Arena

479,- (btw-vrij)

Nico "Dutch_OsintGuy"

Zeer nuttig om in minder tijd méér relevante resultaten te verkrijgen

     - Medewerker overheidsorganisatie

Workshop zoeken en monitoren via Google voor gevorderden

Heeft u altijd al willen weten hoe Google het internet indexeert? Hoe het komt dat bepaalde resultaten altijd bovenaan in de zoekresultaten staan? Of waarom u de juiste links en resultaten niet kunt vinden? Wilt u leren om uw zoekvragen zo te formuleren dat u zo relevant mogelijke resultaten krijgt? Hoe u deze zoekvragen kunt blijven monitoren? Of hoe u een Custom Google search engine maakt? Dan is de workshop Google voor gevorderden geschikt voor u.

Leer om te Googelen als een pro
Bespaar kostbare tijd door slim te zoeken
Verkrijg alleen écht relevante resultaten
Monitor door u opgestelde query's
Maak Custom Search Engines (CSE's)

Lees hieronder meer over deze workshop.

Google voor gevorderden

Over deze workshop

In de workshop Google voor gevorderden leert Nico “Dutch_OsintGuy” Dekens u hoe de algoritmes onder de motorkap van Google werken. Als u weet hoe Google werkt en als u weet hoe u Google kunt beïnvloeden om bepaalde ruis en ballast weg te filteren zullen uw resultaten vele malen relevanter en gerichter worden.

Dit betekent dat u in uw online onderzoek minder tijd kwijt bent aan het kijken naar niet relevante informatie. Daarnaast leert u hoe u de Google search interface optimaal kunt benutten waardoor u alleen écht relevante resultaten overhoudt. Door middel van het zorgvuldig leren opbouwen van zogenaamde zoekquery’s en het inzetten van gerichte Booleaanse zoek operatoren leert u hoe u snel, gericht, efficiënt en gestructureerd kunt zoeken binnen de Google index.

Als u de principes van de zoekalgoritmes en zoek query’s heeft geleerd gaat u verder met het automatiseren van herhaalde zoekvragen. Zo leert u hoe u bepaalde zoekvragen continu kunt blijven monitoren voor nader onderzoek en analysedoeleinden. De dag wordt afgesloten met een uitleg over hoe u uw eigen Custom Search Engines kunt maken. Dit wordt volledig op maat gedaan door in te spelen op onderwerpen en/of interesses die voor u relevant zijn.

De workshop is bedoeld voor rechercheursanalisten en onderzoekers van binnen de publieke en private sector en voor eenieder die zich in het kader van opsporing, handhaving, toezicht of intelligence bezig houdt met het vergaren van informatie op het internet.

Deze workshop is onder andere geschikt voor medewerkers van de politie, defensie, inlichtingendiensten (AIVD, MIVD), bijzondere opsporingsdiensten (FIOD, ISZW-DO, NVWA-IOD, ILT-IOD), de Koninklijke Marechaussee, de Rijksrecherche, Teams Criminele Inlichtingen, toezichthouders (AFM, ACM, ISZW, ILT, NVWA), RIEC, LIEC, gemeenten, Douane, het UWV, verzekerings- en creditcardmaatschappijen, banken, particulier onderzoeksbureaus, advocatenkantoren, (nieuws)redacties en bedrijven met interne fraude-afdelingen.

Het doel van de workshop Google voor gevorderden is dat u na het volgen van deze workshop weet hoe u Google kunt inzetten om zeer gericht naar informatie te zoeken en hoe u Google kunt gebruiken om zoekqueries te monitoren. U begrijpt hoe Google werkt en hoe u Google zo optimaal mogelijk kunt inzetten in uw eigen onderzoek.

De prijs voor deze workshop bedraagt € 479,- vrijgesteld van omzetbelasting*. In de prijs van deze workshop zijn een uitgebreid lunchbuffet, onbeperkt koffie, thee en frisdrank en studiematerialen inbegrepen. Wilt u deze workshop in-company volgen? Dan stellen wij graag een offerte op basis van uw wensen op.

* De Aware Online Academy kan u deze workshop vrijgesteld van omzetbelasting aanbieden omdat Aware Online Academy een Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO)-geregistreerd opleidingsinstituut is.

De trainer voor deze workshop is Nico "Dutch OsintGuy" Dekens.

Nico Dekens heeft meer dan 20 jaar ervaring als intelligence-analist bij de Politie. Hij analyseerde moordzaken, internationale drugszaken, gestolen kunstzaken, zware georganiseerde misdaad en politieke onrusten en deed daarnaast onderzoek naar online jihadistische groepen. Nico heeft als Senior Projectmanager gewerkt bij Bellingcat. Nico heeft ruime ervaring als keynote spreker, OSINT trainer en consultant bij Fortune 500-bedrijven en -regeringen.

Online staat Nico bekend als Dutch_OsintGuy, mede-oprichter van het OsintCurious-project.

Locatie
De workshops van 20 maart en 18 mei 2020 worden verzorgd op locatie van BCN in Amsterdam. Deze trainingslocatie ligt op 5 minuten loopafstand van het treinstation Amsterdam Bijlmer Arena. De trainingslocatie beschikt over een parkeerterrein (Antarctica P9) waar u tegen betaling kunt parkeren. Alternatieven zijn het P+R Arena Transferium en de parkeerplaats P10, welke zich beiden bevinden op loopafstand van de trainingslocatie. In geval van een in-company training kan de training uiteraard ook bij u op locatie worden verzorgd.

Duur
Deze workshop duurt in totaal 1 dag. De lestijden van deze workshop zijn van 09:30 tot 16:30 met uitloop tot 17:00.

Data
Deze workshop wordt in 2020 gegeven op:
20 maart 2020 | Docent: Nico "Dutch_OsintGuy" | Locatie: BCN Amsterdam Arena
18 mei 2020 | Docent: Nico "Dutch_OsintGuy" | Locatie: BCN Amsterdam Arena

Bekijk ook onze OSINT trainingen.