Naar de leeromgeving   ★     OSINT vacatures   ★     OSINT support   ★     Contact

Workshopinformatie

1 oktober 2021

09:30 – 15:30

BCN Amsterdam Arena

395,- (btw-vrij)

Nico “Dutch_OsintGuy”

Zeer nuttig om in minder tijd méér relevante resultaten te verkrijgen

     – Medewerker overheidsorganisatie

Workshop zoeken en monitoren via Google voor gevorderden

Heeft u altijd al willen weten hoe Google het internet indexeert? Hoe het komt dat bepaalde resultaten altijd bovenaan in de zoekresultaten staan? Of waarom u de juiste links en resultaten niet kunt vinden? Wilt u leren om uw zoekvragen zo te formuleren dat u zo relevant mogelijke resultaten krijgt? Hoe u deze zoekvragen kunt blijven monitoren? Of hoe u een Custom Google search engine maakt? Dan is de workshop Google voor gevorderden geschikt voor u.

Leer om te Googelen als een pro
Bespaar kostbare tijd door slim te zoeken
Verkrijg alleen écht relevante resultaten
Monitor door u opgestelde query’s
Maak Custom Search Engines (CSE’s)

Lees hieronder meer over deze workshop.

Google voor gevorderden

Over deze workshop

Tijdens de live webinar Google voor gevorderden leert Nico “Dutch_OsintGuy” Dekens u hoe de algoritmes onder de motorkap van Google werken. Als u weet hoe Google werkt en als u weet hoe u Google kunt beïnvloeden om bepaalde ruis en ballast weg te filteren zullen uw resultaten vele malen relevanter en gerichter worden.

Dit betekent dat u in uw online onderzoek minder tijd kwijt bent aan het kijken naar niet relevante informatie. Daarnaast leert u hoe u de Google search interface optimaal kunt benutten waardoor u alleen écht relevante resultaten overhoudt. Door middel van het zorgvuldig leren opbouwen van zogenaamde zoekquery’s en het inzetten van gerichte Booleaanse zoek operatoren leert u hoe u snel, gericht, efficiënt en gestructureerd kunt zoeken binnen de Google index.

Als u de principes van de zoekalgoritmes en zoek query’s heeft geleerd gaat u verder met het automatiseren van herhaalde zoekvragen. Zo leert u hoe u bepaalde zoekvragen continu kunt blijven monitoren voor nader onderzoek en analysedoeleinden. De dag wordt afgesloten met een uitleg over hoe u uw eigen Custom Search Engines kunt maken. Dit wordt volledig op maat gedaan door in te spelen op onderwerpen en/of interesses die voor u relevant zijn.

De workshop is bedoeld voor rechercheursanalisten en onderzoekers van binnen de publieke en private sector en voor eenieder die zich in het kader van opsporing, handhaving, toezicht of intelligence bezig houdt met het vergaren van informatie op het internet.

Deze workshop is onder andere geschikt voor medewerkers van de politie, defensie, inlichtingendiensten (AIVD, MIVD), bijzondere opsporingsdiensten (FIOD, ISZW-DO, NVWA-IOD, ILT-IOD), de Koninklijke Marechaussee, de Rijksrecherche, Teams Criminele Inlichtingen, toezichthouders (AFM, ACM, ISZW, ILT, NVWA), RIEC, LIEC, gemeenten, Douane, het UWV, verzekerings- en creditcardmaatschappijen, banken, particulier onderzoeksbureaus, advocatenkantoren, (nieuws)redacties en bedrijven met interne fraude-afdelingen.

Het doel van de workshop Google voor gevorderden is dat u na het volgen van deze workshop weet hoe u Google kunt inzetten om zeer gericht naar informatie te zoeken en hoe u Google kunt gebruiken om zoekqueries te monitoren. U begrijpt hoe Google werkt en hoe u Google zo optimaal mogelijk kunt inzetten in uw eigen onderzoek.

De prijs voor deze workshop bedraagt € 395,- vrijgesteld van omzetbelasting*. In de prijs van deze workshop zijn studiematerialen inbegrepen. Wilt u deze workshop in-company volgen? Dan stellen wij graag een offerte op basis van uw wensen op.

* De Aware Online Academy kan u deze workshop vrijgesteld van omzetbelasting aanbieden omdat Aware Online Academy een Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO)-geregistreerd opleidingsinstituut is.

De trainer voor deze workshop is Nico “Dutch OsintGuy” Dekens.

Nico Dekens heeft meer dan 20 jaar ervaring als intelligence-analist bij de Politie. Hij analyseerde moordzaken, internationale drugszaken, gestolen kunstzaken, zware georganiseerde misdaad en politieke onrusten en deed daarnaast onderzoek naar online jihadistische groepen. Nico heeft als Senior Projectmanager gewerkt bij Bellingcat. Nico heeft ruime ervaring als keynote spreker, OSINT trainer en consultant bij Fortune 500-bedrijven en -regeringen.

Online staat Nico bekend als Dutch_OsintGuy, mede-oprichter van het OsintCurious-project.

Locatie
De workshop wordt verzorgd als klassikale training op een van onze trainingslocaties in Nederland of in-company bij u op locatie. Op onze trainingslocaties zijn maatregelen getroffen om de gezondheid en veiligheid van onze trainers en cursisten te kunnen waarborgen.

Duur
Deze workshop duurt in totaal 6 uur. De lestijden van deze workshop zijn van 09:30 tot 15:30 inclusief één uur lunchpauze. Afhankelijk van het aantal vragen van de aanwezige cursisten kan het zijn dat de workshop iets eerder of iets later dan 15:30 klaar is.

Data
Deze workshop wordt in 2021 op 1 oktober 2021 op locatie van BCN Amsterdam Arena verzorgd.