+31 (0)765329610            info@aware-online.com
    Leeromgeving   |   Onderzoek   |   Werken bij   |   OSINT vacatures   |   Contact   |   
Open Source Investigations in the Age of Google

In juni 2024 verscheen het boek “Open Source Investigations in the Age of Google“. In dit gloednieuwe boek wordt in 18 hoofdstukken beschreven hoe prijswinnende professionals, experts en opkomende onderzoekers “Open Source Intelligence” (OSINT) toepassen.

Wat kan ik verwachten?

Dit boek is geschikt voor eenieder die nieuw is op het gebied van OSINT of die al langer in dit vakgebied meedraait. In het boek wordt zoals verwacht uitgelegd wat OSINT is, maar veel belangrijker nog, hoe OSINT op verschillende manieren wordt toegepast. Zo wordt er uitgelegd hoe een journalist achterhaalde wie verantwoordelijk was voor het bombarderen van ziekenhuizen in Syrië. En hoe wereldwijde corruptie via openbare bronnen onderzocht kan worden. Ook wordt er stilgestaan bij kansen en uitdagingen van OSINT met betrekking tot thema’s als wereldwijde transparantie, veiligheid, verantwoording en rechtvaardigheid.

Waar kan ik het boek vinden?

Het boek is als e-book gratis beschikbaar en te downloaden via deze link: https://www.worldscientific.com/doi/epdf/10.1142/q0414. Het boek is ook in hardcopy beschikbaar, maar deze is een stuk prijziger. Hiervoor betaal je namelijk iets meer dan € 120,- euro. Je kunt het boek in hardcopy bestellen via bijvoorbeeld Amazon: https://www.amazon.nl/OPEN-SOURCE-INVESTIGATIONS-AGE-GOOGLE/dp/1800614063.

Meer OSINT boeken lezen?

Wij houden op onze pagina “OSINT Boeken” een overzicht bij van boeken op het gebied van Open Source Intelligence, Social Media Media Intelligence, Privacy, Hacking, Red Teaming, Blue Teaming, Brand Protection, Automation en meer!