Certified Open Source Investigator®
Het certificaat Certified Open Source Investigator® kunt u behalen als u bij ons de klassikale driedaagse OSINT-training I (Beginner) heeft afgerond en als u geslaagd bent voor het bijbehorende examen. Indien u onze opleiding met succes heeft afgerond mag u de titel COI® voeren en mag u deelnemen aan de OSINT-training II (Professional) welke opleiding de tweede module vormt van onze SPEN-Registeropleiding tot Certified Open Source Intelligence Specialist® en onze SPHBO-Registeropleiding tot Certified Open Source Intelligence Expert®.
Behaalde de titel COI®
Competenties & Leerdoelen
Met de titel Certified Open Source Investigator® geeft u aan over bepaalde competenties te beschikken om een veilig en effectief OSINT-onderzoek te verrichten. De competenties en leerdoelen hebben betrekking op het formuleren van een onderzoeksstrategie, het toepassen van een dreigingsbeeld, het handelen binnen wet- en regelgeving, het vergaren, monitoren, vastleggen en verwerken van gegevens en het rapporteren van bevindingen. De leerdoelen en competenties staan hieronder in het uitvouwbare menu weergegeven.
onderzoeksvragen beantwoord kunnen worden.
kunnen worden in open bronnenonderzoeken en de student kan uitleggen welke sporen deze besturingssystemen mogelijkerwijs achter laten.
onderzoeksrapportage vermeld dient te worden zodat een onderzoeksrapportage gebruikt kan worden in een gerechtelijke procedure.
internet te duiden teneinde inlichtingenproducten op te stellen welke inlichtingenproducten specifieke inlichtingenbehoeften beantwoorden.
Onderdeel SPEN-Registeropleiding
De OSINT-training I (Beginner) is de eerste van de in totaal twee modules van de SPEN-Registeropleiding tot Certified Open Source Intelligence Specialist®.
Onderdeel SPHBO-Registeropleiding
De OSINT-training I (Beginner) is de eerste van de in totaal drie modules van de SPHBO-Registeropleiding tot Certified Open Source Intelligence Expert®.