06 12 02 73 01 (spoed)            info@aware-online.com
    Leeromgeving   ★    OSINT vacatures  ★    Contact  ★   

Eerstvolgende training:

2023:

20 t/m 23 november ’23

2024:

25 t/m 28 maart 2024

1 t/m 4 juli 2024

25 t/m 28 nov 2024

9:30- 16:30

Breda

2.475,- (btw-vrij)

Bram Martin

Inclusief digitale leeromgeving

Inclusief OSINT-videodatabase

Een absolute must voor iedereen die nét een stap verder wil

     – Medewerker overheidsorganisatie

OSINT-training III (Expert)

De OSINT-training III (Expert) vormt een vervolg op de OSINT-training I (Beginner) en de OSINT-training II (Professional). In deze training wordt u opgeleid tot expert op het gebied van Open Source Intelligence (OSINT). Na het volgen van deze training is uw kennis op het gebied van rechercheren op het internet van bijzonder hoog niveau. Slaagt u voor het examen? Dan mag u de titel Certified Open Source Intelligence Expert® voeren.

Leer sociale netwerkanalyses te verrichten
Haal meer informatie uit API’s
Werk met open source (Python) tools
Automatiseer uw zoekslagen
Maak concrete inlichtingenproducten
OSINT training III Expert

Deze training is het laatste onderdeel van de Post-HBO Registeropleiding tot Certified Open Source Intelligence Expert®.

Over deze opleiding

De OSINT-training III (Expert) is een vervolg op de OSINT-training I (Beginner) en de OSINT-training II (Professional) en vormt de derde en laatste module van de Post HBO-Registeropleiding tot Certified Open Source Intelligence Expert®.

De SPHBO-Registeropleiding tot Certified Open Source Intelligence Expert® is een praktische en interactieve opleiding waarin het veilig vergaren, monitoren, vastleggen en analyseren van informatie uit openbare bronnen op het internet en sociale media centraal staat.

Door het volgen van de geaccrediteerde opleiding doet de student kennis en vaardigheden op om binnen de kaders van de wet op een veilige en effectieve manier informatie op het internet te zoeken en te analyseren, om deze informatie gestructureerd op te slaan en om hierover op gedegen wijze te rapporteren.

De in deze SPHBO-Registeropleiding opgedane kennis en vaardigheden bieden de student een toegevoegde waarde om aan te slag te gaan als rechercheur, analist of onderzoeker binnen de publieke en private sector of binnen een organisatie waarin de Certified Open Source Intelligence Expert® zich in het kader van opsporing, handhaving of intelligence bezig houdt met het vergaren van informatie op het internet.

De OSINT-training III (Expert) is bedoeld voor rechercheursanalisten en onderzoekers die zich voor wat betreft kennis, inzicht, houding en vaardigheden willen onderscheiden van de gemiddelde OSINT-medewerker. De training is om die reden speciaal bedoeld voor medewerkers die dagelijks bezig zijn met het verrichten van open bronnenonderzoeken op het internet en die daar verdieping in willen.

De opleiding is onder andere geschikt voor medewerkers van de politie, defensie, inlichtingendiensten (AIVD, MIVD), bijzondere opsporingsdiensten (FIOD, ISZW-DO, NVWA-IOD, ILT-IOD), de Koninklijke Marechaussee, de Rijksrecherche, Teams Criminele Inlichtingen, toezichthouders (AFM, ACM, ISZW, ILT, NVWA), RIEC, LIEC, gemeenten, Douane, het UWV, verzekerings- en creditcardmaatschappijen, banken, particulier onderzoeksbureaus, advocatenkantoren, redacties, NGO’s en bedrijven met interne fraude-afdelingen.

Het doel van de vierdaagse OSINT-training III (Expert) is dat u na het volgen van deze training zelfstandig, binnen de geldende juridische kaders en op een veilige wijze een effectief en kwalitatief hoogwaardig internetonderzoek kunt verrichten en dat u hierover op gedegen wijze kunt rapporteren.

Op dag 1 van deze training houdt u zich bezig met verschillende soorten data types (HTML, JSON, XML en CSV) en het verzenden van (bewerkte) netwerk-requests via verschillende HTTP-clients (Postman, Python en cURL). U leert wat web API’s zijn en hoe u deze kunt gebruiken in uw onderzoek.

Op dag 2 van de training duikt u in de wereld van webscraping en het gebruik van open source (Python) tools. U leert om met verschillende browser-extensies specifieke gegevens van websites te extraheren en hoe u via Python bulkgegevens van accounts op sociale media kunt halen.

Op dag 3 oefent u met het verwerken van CSV- en JSON-bestanden om deze te gebruiken voor verdere analysedoeleinden. Data die u zelf heeft binnengehaald leert u analyseren en visualiseren (in Maltego en Gephi) waarbij u statische methoden en sociale netwerkanalyses toepast.

Op dag 4 gaat u aan de slag met het automatiseren van zoekslagen, het maken van een tijdlijn van een gebeurtenis, het gebruik van reguliere expressies, programmable search engines en het onderzoeken van cryptocurrencies.

U sluit de training af met een eindtoets welke u binnen één maand na de laatste lesdag bij ons dient in te leveren. Indien u een voldoende behaalt voor deze thuiswerkopdracht mag u de titel Certified Open Source Intelligence Expert (COE®) voeren.

De prijs voor een open inschrijving bedraagt € 2.475,- vrijgesteld van omzetbelasting*. In deze training zijn lunch, koffie/thee, studiematerialen, één jaar toegang tot onze digitale leeromgeving en één maand toegang tot onze OSINT-videodatabase inbegrepen.

Wilt u deze training in-company met alleen uw eigen medewerkers volgen? Dan stellen wij graag een offerte op basis van uw wensen op. Vul dit formulier in en ontvang binnen enkele werkdagen een offerte op maat.

* De Aware Online Academy kan u deze training vrijgesteld van omzetbelasting aanbieden omdat Aware Online Academy een Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO)-geregistreerd opleidingsinstituut is.

Als cursist van Aware Online krijgt u één jaar toegang tot onze digitale leeromgeving. In deze leeromgeving treft u onder andere oefenopdrachten, naslagwerken en trainingsvideo’s.

Oefenopdrachten

Alle oefenopdrachten die tijdens onze klassikale of online training worden gemaakt, kunt u terugvinden in onze digitale leeromgeving. Zo kunt u niet alleen tijdens de training maar zelfs tot één jaar na de training oefenopdrachten maken om de lesstof eigen te maken.

Heeft u een oefenopdracht fout beantwoord? Dan kunt u lezen wat het juiste antwoord is en hoe u tot dat antwoord had kunnen komen. Heeft u een oefenopdracht juist beantwoord? Dan krijgt u daarmee XP-punten waarmee steeds hoger op het scorebord kunt komen op het op te nemen tegen medecursisten.

Naslagwerken

In onze digitale leeromgeving treft u handige naslagwerken aan. Dit zijn veelal Pdf-bestanden waarin bijvoorbeeld Google Operators, WHOIS-terminologie en stappenplannen zijn opgenomen. De Pdf-bestanden kunt u indien gewenst downloaden om op een later moment te kunnen raadplegen.

Trainingsvideo’s

In onze digitale leeromgeving staan ruim 100 korte uitlegvideo’s die u kunt gebruiken om op te zoeken “hoe iets ook al weer moet”. Als cursist van Aware Online krijgt u standaard één maand toegang tot de OSINT-videodatabase uit onze digitale leeromgeving. Voor meer informatie over de OSINT-videodatabase verwijzen wij u graag naar deze pagina. Voor een overzicht van de video’s die in de database staan klikt u hier.

Voor deze training dient u zelf een laptop, een mobiele telefoon (niet naar u te herleiden) en een prepaid simkaart mee te brengen. De volgende specificaties van uw laptop zijn vereist:

  • Besturingssysteem: laatste versie Windows 10 / MacOS 10.15.x (of nieuwer)
  • CPU: 64-bit processor (minimaal i5)
  • BIOS/UEFI: VT-x óf AMD-V ingeschakeld.
  • RAM: 8 GB ram (of meer).
  • Internet: draadloze internetverbinding met toegang tot openbare Wifi-netwerken
  • Harde schijf: 25 GB aan ruimte (of meer).
  • Beveiliging: u dient de mogelijkheid te hebben op programma’s zoals browser-extensies en software te downloaden. Uw laptop dient vrij van restricties te zijn die eventueel door uw werkgever zijn ingebouwd. Administrator-rechten en toegang tot de BIOS/UEFI zijn mogelijk nodig om virtualisatie-technologie in te schakelen.
  • Software: Microsoft Office (Word, PowerPoint, Excel).
  • Opmerking: het werken op een tablet en/of Ipad is nadrukkelijk niet mogelijk.

Locatie
De training van 20 t/m 23 november 2023 wordt verzorgd op locatie van het Leonardo Hotel Breda City Center gevestigd op het Stationsplein 14 te Breda. Deze trainingslocatie is goed met het openbaar vervoer en met de auto (betaald parkeren, € 8,50 per dag) te bereiken. In geval van een in-company training kan de training uiteraard ook bij u op locatie worden verzorgd.

Duur
Deze training duurt in totaal 4 lesdagen. De lestijden van deze training zijn van 09:30 tot 16:30.

Data

Deze training wordt in 2023 en 2024 als “open inschrijving” gegeven op:

 

Datum Docent Locatie Inschrijven
20 t/m 23 november 2023 Bram Martin Leonardo Hotel Breda Klik hier
25 t/m 28 maart 2024 Bram Martin Leonardo Hotel Breda Klik hier
1 t/m 4 juli  2024 Bram Martin Leonardo Hotel Breda Klik hier
25 t/m 28 november 2024 Bram Martin Leonardo Hotel Breda Klik hier