Leeromgeving   |   Onderzoek   |   Werken bij   |   OSINT vacatures   |   Contact   |   

OSINT podcasts

Zoekt u naar OSINT podcasts? In het onderstaande overzicht treft u verschillende podcasts op het gebied van Open Source Intelligence (OSINT), Social Media Intelligence (SOCMINT), Privacy, Hacking, Red Teaming, Blue Teaming, Brand Protection, Automation en meer!

The Privacy, Security & OSINT show

Dit is de podcast van Michael Bazzel van Inteltechniques.com. De podcast gaat over de onderwerpen Privacy, Security en Open Source Intelligence (OSINT).

The Privacy, Security & OSINT Show

The World of Intelligence

In deze podcast wordt in verschillende afleveringen met verschillende gasten stilgestaan en gediscussieerd over zaken uit de OSINT-wereld. Denk hierbij aan ‘OSINT Ethical Consideraties with Amy Zegart’ of ‘Mis/disinformation in Open Source Intelligence’.

The World of Intelligence

Cloak & Dagger – An OSINT podcast

Cloack & Dagger is een podcast over OSINT. Journalist MJ Banias bespreekt elke twee weken zaken rondom uit de OSINT-wereld.

Cloak & Dagger

The OSINTion

Dit is de OSINT-podcast van Joe Gray. In deze podcast gaat Joe samen met verschillende gasten in gesprek over OSINT, Threat Intelligence, INFOSEC, Cybersecurity, Digital Forensics en meer.

The OSINTion

The OSINT Jobs Podcast

De OSINT-community is enorm gegroeid: OSINT wordt op steeds meer plekken ingezet. In deze podcast wordt er ingegaan op de verschillende posities van OSINT-specialisten in het werkveld en hun carrières.

The OSINT Jobs Podcast

OSINT Studio

Dit is een Duitstalige podcast van Matthias Wilson en Samuel Lolagar waar OSINT centraal staat.

OSINT Studio

Darknet Diaries

Dit is een podcast over hackers, datalekken, cybercriminaliteit en alles wat zich afspeelt op verborgen delen van het internet. Het zijn allemaal waargebeurde verhalen.

Darknet Diaries

The OSINT Curious Project

The OSINT Curious Project is er helaas mee gestopt, maar hun podcasts zijn nog steeds te beluisteren. The OSINT Curious Project verschafte nieuws op het gebied van OSINT (blogs, instructievideo’s etc). Daar hoorde ook een tweewekelijkse podcast bij. Deze kun je nog luisteren op Spotify.

OSINT Curious

Het belang van Open Source Intelligence

In deze podcast is Foeke Postma te gast, onderzoeksjournalist bij Bellingcat, die vertelt over de onthullingen, werkwijze en rol van Bellingcat in Oekraïne.

Het belang van Open Source Intelligence

Hoe Foeke Postma van Bellingcat kernwapens in Europa vond en een leger intelligence-nerds traint

Foeke Postma, onderzoeksjournalist bij Bellingcat, vertelt in deze aflevering van ‘Met nerds om tafel’ over Bellingcat en het werk dat ze doen, over zijn bijdrage aan Bellingcat en over hoe je mensen traint in het bedrijven van OSINT.

Hoe Foeke Postma van Bellingcat kernwapens in Europa vond en een leger intelligence-nerds traint

Open Source Intelligence – op onderzoek in de diepste krochten van het internet

In deze aflevering van ‘Wat de Hack?!’ wordt aandacht besteed aan Open Source Intelligence. Nico Dekens is te gast en vertelt over OSINT in de praktijk en het kleinhouden van je eigen digitale voetafdruk.

Wat de hack podcast

The Missing Cryptoqueen: Episode 10 – The Dubai Files

In deze aflevering wordt ingegaan op Ruja Ignatova, een vrouw die zichzelf “The Cryptoqueen” noemt en die een rivaliserende cryptocurrency voor de Bitcoin had uitgevonden: OneCoin. Maar na vele miljoenen aan investeringen verdwijnt The Cryptoqueen: OneCoin blijkt een van grootste cryptoscams uit de geschiedenis. In de podcast wordt ingegaan op dit verhaal en op het achterhalen van de verblijfplaats van The Cryptoqueen, middels OSINT.

The Missing Cryptoqueen

Maltego Podcast – ‘The Pivot’

Maltego heeft verschillende afleveringen uitgebracht, waarin OSINT centraal staat. In de verschillende afleveringen is elke keer een andere spreker aan het woord, die vertelt over zijn of haar ervaringen en onderzoeken op het gebied van Open Source Intelligence.

Maltego The Pivot

Bellingcat Podcasts

Bellingcat heeft meerdere afleveringen gemaakt, onder andere over hun onderzoek naar MH17, waar Bellingcat een grote rol speelde in de bewijsvoering. Je hoort daarnaast hoe ze onderzoek deden naar executies in een woestijn en de daaropvolgende hunt op deze moordenaars.

Bellingcat Podcasts

Chasing Charlie

Dit is een true crime podcast over de zoektocht naar ‘Charlie’, die vrouwen zou hebben misbruikt en opgelicht. Julia, privédetective, gaat op onderzoek uit en gebruikt OSINT om zaken op te lossen.

Chasing Charlie

Breadcrumbs by Trace Labs

Trace Labs is een Canadese vrijwilligersorganisatie die door middel van crowd sourcing en OSINT onderzoek doet naar vermiste personen. De organisatie heeft verschillende afleveringen gemaakt.

Breadcrumbs by Trace Labs

De vrouw met duizend gezichten

In deze podcast wordt de mysterieuze verdwijning van een onderzoeksjournalist gevolgd in het fictieve Kazichië. Een hacker gaat vanuit Nederland op onderzoek uit en neemt je mee.

De vrouw met duizend gezichten

Hoe Mary uit Den Haag de Capitoolbestormers opspoorde

Op 6 januari 2021 drongen Trumpaanhangers met geweld het Amerikaans parlement binnen. Veel van deze gewelddadige Capitoolbestormers konden uiteindelijk opgepakt worden dankzij OSINT. Het werk van OSINT Mary heeft hierbij aan bijgedragen. Haar groep van vrijwillige onderzoekers genaamd de Capitol Terrorists Exposers hielp de opsporingsdiensten.

Hoe Mary uit Den Haag de Capitoolbestormers opspoorde

Cyber Sector 7, OSINT, Hacking & Privacy

Deze podcast informeert je over digitale privacy, OSINT-methoden, hackermethoden en nieuws hierover. Het doel van de podcast: ‘We willen je bewust maken van het belang van veiligheid en privacy, zelfs als je weinig kennis hebt van computers.’

Cyber Sector 7

Heeft u tips voor een OSINT podcast?

Kent u een OSINT podcast dat niet in het bovenstaande overzicht staat? Dan horen wij dat graag van u! Samen kunnen we ervoor zorgen dat er een zo compleet mogelijk overzicht van OSINT podcasts is. Wel zo fijn voor iedereen die op zoek naar een OSINT podcast is.