Leeromgeving   |   Onderzoek   |   Werken bij   |   OSINT vacatures   |   Contact   |   

Maatwerk OSINT-training

Om echt aan uw wensen te kunnen voldoen verzorgen wij OSINT trainingen op maat. Onze specialisten bespreken samen met u wat voor soort onderzoeken u uitvoert en wat uw specifieke behoeften daarin zijn. Op basis van de door u opgegeven wensen stellen wij vervolgens een maatwerk-training op. Klik hier om direct een offerte op te vragen.

Wij onderzoeken gezamenlijk uw wensen
Wij behandelen alleen de stof die voor u relevant is
Uw training duurt zolang u als u wilt

Ter inspiratie hebben wij een aantal onderwerpen voor u beschreven. Uiteraard kunnen wij naar wens ook andere onderwerpen behandelen.

Een training op basis van uw eigen wensen

OSINT-training maatwerk
Hoe werkt het internet

Wat is “het internet” eigenlijk en hoe werkt het precies? Wat wordt er bedoeld met TCP/IP, verschillende IP-adressen en DNS-servers? En hoe communiceren apparaten op het internet met elkaar?

Internet en anonimiteit

Hoe kunt u zich zoveel mogelijk anoniem op het internet begeven? En welke rol spelen mobiel dataverkeer, (openbare) WIFI-netwerken, Proxy-servers, VPN-diensten en het TOR-netwerk daarbij?

Webbrowsers inrichten

Hoe werkt een webbrowser? En hoe kunt u deze zo optimaal mogelijk inrichten?  Leer browser-extensies en add-ons te gebruiken om uw onderzoek effectiever en veiliger te maken.

Sporen & Afbreukrisico's

Welke sporen laat u achter als u een website bezoekt? Wat zijn een tracking cookies, refferers, en user-agents? En welke afbreukrisico’s brengt uw digitale fingerprint met zich mee?

Voorbereiding

Hoe richt u uw onderzoek in en welke voorbereidingen treft u daarbij? En hoe kunt u gebruik maken van de OSINT-cyclus om uw onderzoek zo effectief mogelijk te laten verlopen?

Vastlegging

Hoe legt u de informatie die u aantreft op een gedegen wijze vast? Hoe verifieert u deze informatie? En hoe behoudt u de metadata van opgeslagen informatie en rapporteert u over uw bevindingen?

Zoekmachines

Welke zoekmachines zijn er en hoe werken deze precies? Waarom vinden zoekmachines niet altijd dezelfde informatie? En hoe komt het dat zoekmachines niet alle informatie op het internet vinden?

Google Operators

Hoe kunt u op Google veel effectiever zoeken door gebruik te maken van Google Operators en/of Google Dorks? Hoe kunt u cache-bestanden, vertalingen en berichten van specifieke data bekijken?

Onderzoek aan websites

Hoe kunt u achterhalen wie er achter een website zit? Welke identificeren gegevens kunt u uit de broncode? En hoe achterhaalt u e-mailadressen? Onderzoek subdomeinen, teksten en afbeeldingen van een website.

Onderzoek op Facebook

Hoe kunt u zoveel mogelijk informatie uit Facebook halen? Leer effectief te zoeken, afgeschermde accounts te analyseren en te controleren of e-mailadressen en mobiele nummers aan accounts gekoppeld zijn.

Onderzoek op Instagram

Hoe zoekt u gericht naar informatie op Instagram? Kunt u nog informatie van “privé” accounts achterhalen? En hoe bekijkt u anoniem video’s van gebruikers. Leer alles over onderzoek op Instagram.

Onderzoek op Twitter

Hoe kunt u geavanceerd zoeken naar informatie op Twitter? Welke tools kunt u gebruiken om informatie te analyseren en te monitoren? Lees alles over diepgaand onderzoek op Twitter.

Onderzoek op LinkedIn

Wist u dat er ook search operators voor LinkedIn bestaan? En dat u hiermee heel gericht naar personen kunt zoeken? Leer hoe u controleert of een e-mailadres aan een account is gekoppeld en meer!

Onderzoek op Snapchat

Welke informatie kunt u nog uit Snapchat halen? Leer om onderzoek op Snapchat te verrichten aan de hand van een mobiele telefoon en een Android Emulator. Ook weleens van live video’s gehoord?

Onderzoek op Tinder

Als het adres van uw subject bekend is? Hoe kunt u dan controleren of uw subject op een dating-app als Tinder zit? Leer om gebruik te maken van locatie-spoofing in combinatie met een Android Emulator.

Oefen met geolocating

Waar en wanneer is een foto of video precies genomen? Oefen met het “geolocaten” van foto- en videomateriaal en leer om uw kennis en ervaring in te zetten voor het ontmaskeren van fake news.

Afbeeldingen & Video's

Welke informatie kunt u halen uit een foto of video op het internet? Leer metadata en exif-data te interpreteren en om op basis hiervan toesteltype’s, data, tijdstippen en GPS-coördinaten te achterhalen.

Kaarten & Satellieten

Hoe kunt u Google Maps effectiever gebruiken? En welke kaarten en satellieten kunt u nog meer gebruiken om informatie over een locatie in kaart te brengen. En wat is “Reverse image searching”?

Deep web & Dark Web

Hoe zoekt u naar informatie die niet via zoekmachines te vinden is? Hoe werkt het TOR-netwerk en wat zijn “hidden services”? Hoe kunt u effectief zoeken op het Dark Web? En hoe doet u dat veilig?

Android Emulation

Hoe kunt u zonder een mobiele telefoon toch onderzoek doen naar mobiele applicaties? Wat is een Android Emulator precies en welke verschillende soorten zijn er? Hoe configureer ik een virtuele telefoon?

Virtuele machines

Wat is een virtuele machine en waarom zou u een virtuele machine gebruiken? Hoe installeert u een virtuele machine en stelt u deze effectief en veilig in? Wij helpen u met de configuratie van een Linux Ubuntu VM.

Onderzoek op Youtube

Hoe kunt u “unlisted” video’s op Youtube vinden? Hoe downloadt en analyseert u informatie over een video, gebruiker of kanaal? En hoe kunt ondertiteling van video’s en de comments van gebruikers extraheren?

Wifi-netwerken

Hoe werkt een wifi-netwerk? En welke informatie is er in het openbaar over wifi-netwerken te vinden? Kunt u (openbare) wifi-netwerken veilig gebruiken? En wanneer heeft u een VPN nodig?

Juridisch kader

Wat zijn “openbare bronnen” en hoe zit het met het begrip “stelselmatigheid”? Welke rol spelen observatie, stelselmatige informatie-inwinning en infiltratie? En mag u zomaar fake accounts gebruiken?

Gebruik van software

Welke bestaande OSINT-tooling kunt u gebruiken in uw onderzoeken? Wij leren u onder andere om gebruik te maken van het bekende softwareprogramma Maltego en om te werken met Recon-NG.

Connecten met een API

Wat is een “Application Programming Interface” (API)? En hoe maakt u contact met een API? Wij leren u om API’s te gebruiken en om meer informatie in uw onderzoek te kunnen achterhalen.

Ondernemingen

Hoe achterhaalt u de “ultimate beneficial owner” (UBO) van een onderneming? Welke personen en entiteiten zijn er betrokken bij een organisatie? Hoe doet u onderzoek naar buitenlandse ondernemingen?

Cryptocurrencies

Wat zijn cryptocurrencies en welke informatie kunt uit de openbare informatie halen? Leer om (ruwe) data te achterhalen en te analyseren om zo mogelijk gekoppelde personen te kunnen identificeren.

Breng structuur aan

Stel u heeft een mobiel telefoonnummer of een e-mailadres in een onderzoek. Wat kunt u daar dan mee? Of een IP-adres, locatie of URL? Wij leren u om uw onderzoek zo effectief mogelijk te structureren.

Tips voor thuis

Hoe beveiligt u uw eigen data? Hoe werkt end-to-end encryptie eigenlijk? Hoe stelt u een veilig wachtwoord in? Hoe voorkomt u phishing en social engineering? Hoe gebruikt u veilig IoT-apparaten?

Meer informatie?

Bovenstaande informatie is slechts bedoeld om u een indruk te geven van de onderwerpen waar wij u meer over kunnen leren. Uiteraard kunnen wij op meer onderwerpen ingaan. Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.