Leeromgeving   |   Onderzoek   |   Werken bij   |   OSINT vacatures   |   Contact   |   

Wat is Open Source intelligence?

U vraagt zich wellicht af wat Open Source Intelligence betekent. Open Source Intelligence (OSINT) is een methode waarmee u op basis van gegevens uit openbare bronnen informatie en inlichtingen kunt vervaardigen. Deze gegevens uit openbare bronnen kunnen teksten, foto’s, video’s en audio-opnames zijn, maar bijvoorbeeld ook telefoonnummers, e-mailadressen en accounts op sociale media.

Door effectief naar gegevens te zoeken en door deze op de juiste wijze te analyseren kunt u ineens beschikken over informatie die van toegevoegde waarde kan zijn in onderzoeken naar fraude, oplichting en criminele of zelfs terroristische activiteiten. De gegevens die u onderzoekt zijn voor iedereen toegankelijk, wel dient u te beschikken over de juiste kennis, vaardigheden en OSINT tools om deze te vinden. 

Open Source Intelligence Training

Wilt u beschikken over kennis en vaardigheden met betrekking tot Open Source Intelligence? Bekijkt u dan de verschillende OSINT-trainingen die onze Aware Online Academy aanbiedt. Zo hebben wij een zesdaagse SPEN-Registeropleiding tot  Certified Open Source Intelligence Specialist® en een tiendaagse Post HBO-Registeropleiding tot Certified Open Source Intelligence Expert® ontwikkeld. Deze training bestaat uit de driedaagse OSINT-training I (Beginner), de driedaagse OSINT-training II (Professional) en de vierdaagse OSINT-training III (Expert). Deze trainingen bieden wij uiteraard ook in het Engels gesproken aan. Daarnaast zijn wij druk bezig met diverse verdiepende workshops.

Voor wie zijn de Open Source Intelligence trainingen?

Wilt u meer halen uit uw onderzoek binnen open bronnen op het internet? Of wilt u zich specialiseren op het gebied van internetrechercheren? Dan is een  OSINT training wellicht iets voor u. Onze trainingen zijn namelijk gericht op rechercheurs, analisten en onderzoekers vanuit zowel de publieke als de private sector. Daarnaast zijn onze OSINT trainingen geschikt voor een ieder die zich in het kader van opsporing, handhaving of intelligence bezig houdt met onderzoek op het internet.

OSINT Tools

Wij hebben zelf een aantal scripts geschreven waarmee u gericht onderzoek kunt doen naar online informatie. Aware Online Academy biedt u deze OSINT tools kosteloos aan. Op de pagina OSINT tools bevinden zich bijvoorbeeld tools voor onderzoek op Facebook, Twitter en Instagram. Ook treft u daar tools voor onderzoek naar telefoonnummers, e-mailadressen en gebruikersnamen. Op de pagina voor OSINT tools bevinden de tools zich aan de linkerzijde van de pagina. Naast tools bieden wij u ook kosteloos OSINT tips aan welke u kunt gebruiken in uw onderzoek.

Open Source Intelligence Specialist worden?

Wilt u graag een OSINT specialist worden? Volg dan onze zesdaagse SPEN-Registeropleiding tot Certified Open Source Intelligence Specialist®. Na afronding van deze opleiding ontvangt u een diploma van de Stichting Permanente Educatie Nederland (SPEN). Ook wordt u ingeschreven in het Abituriëntenregister van het Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION) en u ontvangt Persoonlijke Educatie (PE) punten.

Bent u enthousiast en wilt u graag een van onze OSINT trainingen volgen? Dan kunt u zich hier inschrijven. Uiteraard kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen voor overige vragen. U kunt ons mailen via info@aware-online.com of u kunt telefonisch contact met ons opnemen via (076) 53 29 610. Voor spoedgevallen kunt u bellen naar +31(0)612027301.