Update Coronavirus    ★     OSINT vacatures   ★     OSINT support   ★     Contact
  • Nederlands
  • Engels

Eerstvolgende training

9-10-11 dec 2020 (VOL)

11-12-13 jan 2021 (nog 7)

8-9-10 feb 2021 (nog 8)

9:30 - 16:30

BCN Rotterdam & Utrecht

1.675,- (btw-vrij)

Bram Martin & Nico Dekens (zie onder)

Deze training is gericht op het werk en dagelijks toepasbaar.

     - Medewerker overheidsorganisatie

OSINT-training I (Beginner)

Dagelijks worden er miljoenen berichten, foto's en video's via het internet en sociale media gedeeld. Al deze online data kan voor u een belangrijke bron van informatie vormen. Maar hoe vindt u snel en veilig de juiste informatie? Deze driedaagse training is bedoeld om u te leren om:

Een veilig online onderzoek uit te voeren
Effectief naar informatie op het internet te zoeken
Deze informatie gestructureerd vast te leggen
De aangetroffen informatie te analyseren
Uw bevindingen te rapporteren

Deze training vormt onderdeel van de Registeropleiding tot "Certified Open Source Intelligence Specialist®".

OSINT-training I (Beginner)

Over deze opleiding

Deze OSINT-training I (Beginner) gaat ondanks de naam u doet vermoeden veel dieper dan u denkt. In deze driedaagse training leert u niet alleen hoe het internet werkt, welke sporen u op het internet achterlaat en hoe u dat kunt voorkomen, maar ook hoe u via zoekmachines, websites en sociale media heel gericht naar informatie kunt zoeken. U leert bovendien hoe u uw onderzoeksresultaten kunt vastleggen en hoe u uw bevindingen kunt rapporteren in betrouwbare en reproduceerbare eindproducten.

Na het volgen van deze training kunt u de OSINT-training II (Professional) volgen. Deze driedaagse training is onderdeel van de Registeropleiding tot Certified Open Source Intelligence Specialist®.

De OSINT-training I (Beginner) is bedoeld voor rechercheursanalisten en onderzoekers van binnen de publieke en private sector en voor eenieder die zich in het kader van opsporing, handhaving, toezicht of intelligence bezig houdt met het vergaren van informatie op het internet.

De opleiding is onder andere geschikt voor medewerkers van de politie, defensie, inlichtingendiensten (AIVD, MIVD), bijzondere opsporingsdiensten (FIOD, ISZW-DO, NVWA-IOD, ILT-IOD), de Koninklijke Marechaussee, de Rijksrecherche, Teams Criminele Inlichtingen, toezichthouders (AFM, ACM, ISZW, ILT, NVWA), RIEC, LIEC, gemeenten, Douane, het UWV, verzekerings- en creditcardmaatschappijen, banken, particulier onderzoeksbureaus, advocatenkantoren en bedrijven met interne fraude-afdelingen.

Het doel van de “OSINT-training I (Beginner)” is dat u na het volgen van deze training zelfstandig, binnen de geldende juridische kaders en op een veilige wijze een effectief en kwalitatief hoogwaardig internetonderzoek kunt verrichten en dat u hierover op gedegen wijze kunt rapporteren.

Op dag 1 van deze training gaat u in op de intelligence-cycle en de toepassing daarvan in uw onderzoek. U houdt zich onder andere bezig met IP-adressen, browser-extensies, online sporen, afbreukrisico's, threat modeling, OPSEC, surface web, zoekmachines, Google advanced operators en onderzoek aan websites.

Op dag 2 twee gaat u verder met het onderzoeken van websites en met het geolocaten van foto en videomateriaal. Uiteraard komen daarbij ook het zogeheten reverse image searching en de extractie van meta- en exifdata aan bod. U leert hoe u binnen het juridisch kader handelt en hoe u dient om te gaan met het begrip "stelselmatigheid".

Op dag 3 oefent u met het afstemmen van een onderzoek op uw target en start u met onderzoek op sociale media (onder andere Facebook en Twitter). Ook leert u meer over het gebruik van proxyservers, VPN-diensten en het TOR-netwerk en krijgt u inzicht in hoe u onderzoek op het Deep en Dark Web kunt verrichten.

U sluit de training af met enkele tips voor thuis en met een examen. Rondt u dit examen met goed gevolg af? Dan ontvangt u een certificaat van deelname waarmee u kunt deelnemen aan de OSINT-training II (Professional).

De prijs voor een open inschrijving bedraagt € 1.675,- vrijgesteld van omzetbelasting*. In deze training zijn lunch, koffie/thee en studiematerialen inbegrepen. Wilt u deze training in-company volgen? Dan stellen wij graag een offerte op basis van uw wensen op.

* De Aware Online Academy kan u deze training vrijgesteld van omzetbelasting aanbieden omdat Aware Online Academy een Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO)-geregistreerd opleidingsinstituut is.

Locatie
De training van 9, 10 en 11 december 2020 wordt verzorgd op locatie van BCN in Utrecht. Deze trainingslocatie is goed met het openbaar vervoer en met de auto te bereiken en beschikt over voldoende gratis parkeergelegenheid. In geval van een in-company training kan de training uiteraard ook bij u op locatie worden verzorgd.

Duur
Deze training duurt in totaal 3 dagen. De lestijden van deze training zijn van 09:30 tot 16:30 met uitloop tot 17:00.

Data
Deze training wordt in 2020 als "open inschrijving" gegeven op:

09-10-11 december 2020 | Docent: Nico Dekens | Locatie: BCN Utrecht Daltonlaan (VOL)
11-12-13 januari 2021 | Docent: Nico Dekens | Locatie: BCN Amsterdam Arena (7 plaatsen beschikbaar)
08-09-10 februari 2021 | Docent: Bram Martin | Locatie: BCN Rotterdam (8 plaatsen beschikbaar)
12-13-14 april 2021 | Docent: Nico Dekens | Locatie: BCN Amsterdam Arena
07-08-09 juni 2021 | Docent: Nico Dekens | Locatie: BCN Amsterdam Arena

Lees meer over onze OSINT training.