Update Coronavirus    ★     OSINT vacatures   ★     OSINT support   ★     Contact
  • Nederlands
  • Engels

Eerstvolgende training

12-13-14 apr 2021 (nog 7)

1-2-3 jun 2021 (nog 9)

7-8-9 jun 2021 (nog 10)

9:30 - 16:30

Rotterdam & Amsterdam & Breda (zie onder)

1.675,- (btw-vrij)

Bram Martin & Nico Dekens (zie onder)

Deze training is gericht op het werk en dagelijks toepasbaar.

     - Medewerker overheidsorganisatie

OSINT-training I (Beginner)

Dagelijks worden er miljoenen berichten, foto's en video's via het internet en sociale media gedeeld. Al deze online data kan voor u een belangrijke bron van informatie vormen. Maar hoe vindt u snel en veilig de juiste informatie? Deze driedaagse training is bedoeld om u te leren om:

Een veilig online onderzoek uit te voeren
Effectief naar informatie op het internet te zoeken
Deze informatie gestructureerd vast te leggen
De aangetroffen informatie te analyseren
Uw bevindingen te rapporteren
OSINT-training I (Beginner)

Deze training is onderdeel van de SPEN-Registeropleiding tot Certified Open Source Intelligence Specialist®  en de SPHBO-Registeropleiding tot Certified Open Source Intelligence Expert®.

Over deze opleiding

Deze OSINT-training I (Beginner) gaat ondanks de naam u doet vermoeden veel dieper dan u denkt. In deze driedaagse training leert u niet alleen hoe het internet werkt, welke sporen u op het internet achterlaat en hoe u dat kunt voorkomen, maar ook hoe u via zoekmachines, websites en sociale media heel gericht naar informatie kunt zoeken. U leert bovendien hoe u uw onderzoeksresultaten kunt vastleggen en hoe u uw bevindingen kunt rapporteren in betrouwbare en reproduceerbare eindproducten.

Na het volgen van deze training kunt u de OSINT-training II (Professional) volgen. Deze driedaagse training is onderdeel van de SPEN-Registeropleiding tot Certified Open Source Intelligence Specialist® en de SPHBO-Registeropleiding tot Certified Open Source Intelligence Expert®.

De OSINT-training I (Beginner) is bedoeld voor rechercheursanalisten en onderzoekers van binnen de publieke en private sector en voor eenieder die zich in het kader van opsporing, handhaving, toezicht of intelligence bezig houdt met het vergaren van informatie op het internet.

De opleiding is onder andere geschikt voor medewerkers van de politie, defensie, inlichtingendiensten (AIVD, MIVD), bijzondere opsporingsdiensten (FIOD, ISZW-DO, NVWA-IOD, ILT-IOD), de Koninklijke Marechaussee, de Rijksrecherche, Teams Criminele Inlichtingen, toezichthouders (AFM, ACM, ISZW, ILT, NVWA), RIEC, LIEC, gemeenten, Douane, het UWV, verzekerings- en creditcardmaatschappijen, banken, particulier onderzoeksbureaus, redacties, journalistieke platforms, NGO's, advocatenkantoren en bedrijven met interne fraude-afdelingen.

Het doel van de OSINT-training I (Beginner) is dat u na het volgen van deze training zelfstandig, binnen de geldende juridische kaders en op een veilige wijze een effectief en kwalitatief hoogwaardig internetonderzoek kunt verrichten en dat u hierover op gedegen wijze kunt rapporteren.

Op dag 1 van deze training gaat u in op de intelligence-cycle en de toepassing daarvan in uw onderzoek. U houdt zich onder andere bezig met IP-adressen, browser-extensies, online sporen, afbreukrisico's, threat modeling, OPSEC, surface web, zoekmachines, Google advanced operators en onderzoek aan websites.

Op dag 2 twee gaat u verder met het onderzoeken van websites en met het geolocaten van foto en videomateriaal. Uiteraard komen daarbij ook het zogeheten reverse image searching en de extractie van meta- en exifdata aan bod. U leert hoe u binnen het juridisch kader handelt en hoe u dient om te gaan met het begrip "stelselmatigheid".

Op dag 3 oefent u met het afstemmen van een onderzoek op uw target en start u met onderzoek op sociale media (onder andere Facebook en Twitter). Ook leert u meer over het gebruik van proxyservers, VPN-diensten en het TOR-netwerk en krijgt u inzicht in hoe u onderzoek op het Deep en Dark Web kunt verrichten.

U sluit de training af met enkele tips voor thuis en met een examen. Rondt u dit examen met goed gevolg af? Dan ontvangt u een certificaat van deelname waarmee u kunt deelnemen aan de OSINT-training II (Professional).

De prijs voor een open inschrijving bedraagt € 1.675,- vrijgesteld van omzetbelasting*. In deze training zijn lunch, koffie/thee, studiematerialen en drie maanden toegang tot onze digitale leeromgeving inbegrepen. Wilt u deze training in-company volgen? Dan stellen wij graag een offerte op basis van uw wensen op.

* De Aware Online Academy kan u deze training vrijgesteld van omzetbelasting aanbieden omdat Aware Online Academy een Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO)-geregistreerd opleidingsinstituut is.

Locatie
De training van 12, 13 en 14 april 2021 wordt klassikaal verzorgd op locatie van BCN Amsterdam Arena. Al onze trainingslocaties zijn goed met het openbaar vervoer en met de auto te bereiken en beschikken over voldoende (gratis) parkeergelegenheid. In geval van een in-company training kan de training uiteraard ook bij u op locatie worden verzorgd.

Duur
Deze training duurt in totaal 3 dagen. De lestijden van deze training zijn van 09:30 tot 16:30 met uitloop tot 17:00.

Data
Deze training wordt in 2021 als "open inschrijving" gegeven op:

Datum Docent Locatie Plaatsen Inschrijven
12-13-14 april 2021 Nico Dekens BCN A'dam Arena 7 Klik hier
1-2-3 juni 2021 Bram Martin Apollo Hotel Breda 9 Klik hier
7-8-9 juni 2021 Nico Dekens BCN Rotterdam 10 Klik hier
11-12-13 oktober 2021 Nico Dekens BCN A'dam Arena 12 Klik hier
1-2-3 december 2021 Bram Martin BCN Rotterdam 12 Klik hier