+31 (0)765329610            info@aware-online.com
    Leeromgeving   |   Onderzoek   |   Werken bij   |   OSINT vacatures   |   Contact   |   

OSINT training

Bij Aware Online bieden wij verschillende geaccrediteerde OSINT trainingen aan. Deze trainingen zijn geschikt voor eenieder die zich in het kader van opsporing, handhaving of intelligence bezig houdt met het vergaren van gegevens uit openbare bronnen op het internet. Voor een uitgebreide omschrijving van onze doelgroep verwijzen wij u naar deze pagina. De OSINT trainingen die wij aanbieden staan hieronder beschreven. Wij bieden onze trainingen zowel in klassikale vorm als in digitale vorm aan.

OSINT training I (Beginner)

De driedaagse OSINT-training I (Beginner) neemt u in sneltreinvaart mee in de wereld van Open Source Intelligence (OSINT). U verkrijgt inzicht in hoe het internet werkt zodat u begrijpt welke sporen en afbreukrisico’s u loopt als u onderzoek op het internet verricht. U leert hoe u veilig onderzoek kunt verrichten en u maakt kennis met verschillende facetten van het doen van open bronnen onderzoek. Aan bod komen onder andere zoekmachines, websites, sociale mediaplatformen, het juridisch kader en het doen van onderzoek naar afbeeldingen en video’s.

Behaalde de titel COI®

Certified Open Source Investigator

Slaagt u voor het examen van deze training? Dan mag u zichzelf Certified Open Source Investigator® noemen. U mag daarnaast deelnemen aan onze vervolgmodule: de OSINT-training II (Professional). Beide modules vormen samen de SPEN-Registeropleiding tot Certified Open Source Intelligence Specialist®.

OSINT-training II (Professional)

De driedaagse OSINT-training II (Professional) vormt een verbreding en een verdieping op onze OSINT-training I (Beginner). In deze  module leert u onderzoek te verrichten op andere sociale mediaplatformen, gaat u dieper in op het doen van onderzoek aan websites en staat u opnieuw stil bij uw eigen veiligheid. U leert hoe virtuele machines en android emulators werken, u verricht onderzoek op surface, deep en dark web en u houdt zich bezig met een geavanceerde vorm van geolocating. Na het volgen van deze training bent u specialist op het gebied van Open Source Intelligence (OSINT).

Behaalde de titel COS®

Certified Open Source Intelligence Specialist

Slaagt u voor het examen van deze geaccrediteerde SPEN-Registeropleiding? Dan mag u zichzelf Certified Open Source Intelligence Specialist® noemen en ontvangt u een officieel diploma vanuit het Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION). U mag daarnaast deelnemen aan onze vervolgmodule: de OSINT-training III (Expert).

OSINT-training III (Expert)

De vierdaagse OSINT-training III (Expert) vormt een verbreding en een verdieping op onze eerste twee trainingsmodules. In deze module wordt u opgeleid tot expert op het gebied van Open Source Intelligence (OSINT). Na het volgen van deze module kunt u op een veilige wijze, binnen de kaders van de wet, gegevens afkomstig van openbare bronnen op het internet vergaren, monitoren en vast te leggen en verwerken. Tevens bent u in staat om gegevens te verwerken tot informatie en om deze informatie vervolgens te vertalen naar inlichtingenproducten die u kunt presenteren.

Behaalde de titel COI®

Certified Open Source Intelligence Expert

Slaagt u voor het examen van deze geaccrediteerde SPHBO-Registeropleiding? Dan mag u zichzelf Certified Open Source Intelligence Expert® noemen en ontvangt u een officieel diploma vanuit het Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION). Ook ontvangt u Permanente Educatie (PE) punten en wordt u ingeschreven in het Abituriëntenregister van het CPION.

Samengestelde leergang

Wij bieden de OSINT-training I (Beginner), de OSINT-training II (Professional) en de OSINT-training III (Expert) als samengestelde leergang aan. Wij noemen deze samengestelde leergang onze  OSINT-training (Compleet SPHBO). De trainingen in deze leergang zijn opvolgend en kunt u los van elkaar volgen. Zo kunt u de lesstof tussen de trainingen door laten bezinken.

OSINT training op maat

Naast bovenstaande geaccrediteerde trainingen en onze samengestelde leergang bieden wij ook OSINT trainingen op maat aan. Deze trainingen op maat stemmen wij voor wat betreft duur en inhoud af op uw opleidingswensen. Meer informatie over onze maatwerk OSINT-trainingen kunt u hier vinden. Uiteraard kunnen wij u op basis van onze kennis en praktijkervaring van advies voorzien.

In welke vorm bieden wij onze OSINT trainingen aan?

Wij bieden onze OSINT trainingen aan in de vorm van “open inschrijvingen” en “in-company” inschrijvingen. Onze open inschrijvingen betreffen trainingen waarvoor deelnemers vanuit verschillende organisaties zich kunnen inschrijven. Deze trainingen worden op vaststaande data verzorgd op een van onze trainingslocaties in Nederland. Onze in-company trainingen verzorgen wij enkel voor één specifieke organisatie. Deze trainingen kunnen plaatsvinden op locatie van onze opdrachtgevers of op een van onze trainingslocaties in Nederland. Uiteraard kunnen wij onze trainingen ook digitaal verzorgen.

Toegang tot onze digitale leeromgeving

Wij bieden onze cursisten toegang tot onze digitale leeromgeving. In deze leeromgeving kunnen cursisten vele oefenopdrachten, handige trainingsvideo’s en diverse naslagwerken vinden die horen bij de training die zij volgen of hebben gevolgd. Ook kunnen zij het opnemen tegen andere cursisten door zoveel mogelijk oefenopdrachten juist te beantwoorden. Meer informatie over onze digitale leeromgeving treft u op deze pagina.

Onze digitale leeromgeving

Digitale leeromgeving

Meer informatie

Wilt u meer informatie over onze trainingen op het gebied van Open Source Intelligence (OSINT) of Social Media Intelligence (SOCMINT)? Of wilt u samen met ons een maatwerk training opstellen? Neemt u dan contact met ons op via onderstaande knop. Uiteraard kunt u zich ook direct inschrijven voor een van onze trainingen.