OSINT Videodatabase   ★     OSINT vacatures   ★     OSINT support   ★     Contact

Open Source Intelligence (OSINT) Training

U bent waarschijnlijk op deze pagina beland omdat u een OSINT training wilt volgen. Als dat zo is, dan bent u daarvoor bij Aware Online Academy aan het goede adres. De Aware Online Academy is namelijk een CRKBO-geregistreerd opleidingsinstituut gespecialiseerd in het verzorgen van trainingen op het gebied van Open Source Intelligence (OSINT) en Social Media Intelligence (SOCMINT).

CRKBO_Instelling

Welke OSINT training is voor u interessant?

De Aware Online Academy biedt verschillende soorten trainingen aan op het gebied van Open Source Intelligence (OSINT) en Social Media Intelligence (SOCMINT). Zo maken de OSINT-training I (Beginner) en de OSINT-training II (Professional) onderdeel uit van een SPEN-Registeropleiding tot Certified Open Source Intelligence Specialist®. Daarnaast worden er met de OSINT-training (Veiligheid) vanuit een OSINT-perspectief ingezoomd op uw online privacy en veiligheid en gaat de OSINT-training (Juridisch) puur in op het juridisch kader van het internetrechercheren.

OSINT-training

OSINT-training I (Beginner)

In de OSINT-training I (Beginner) wordt u in drie interactieve dagen opgeleid tot Certified Open Source Investigator®. In deze training leert u hoe het internet werkt, hoe u uw online sporen kunt minimaliseren en hoe u verschillende zoekmachines en webbrowsers het beste kunt gebruiken. U leert om diepgaand onderzoek naar (teksten en afbeeldingen op) websites te plegen en om zo veel mogelijk informatie uit sociale media als Facebook en Twitter te halen. Ook neemt u een kijkje op het Dark Web en krijgt u praktische tips om uw OSINT-onderzoek zo veilig en effectief mogelijk in te richten.

OSINT-training II (Professional)

De OSINT-training II (Professional) maakt deel uit van de SPEN-Registeropleiding tot Certified Open Source Intelligence Specialist®. Na het volgen van deze training is uw kennis op het gebied van Open Source Intelligence van een bijzonder hoog niveau. U bent in staat om zelfstandig een veilig OSINT-onderzoek te verrichten en om uw onderzoeksresultaten op gedegen wijze vast te leggen en te rapporteren. In deze driedaagse interactieve training duikt u nog dieper in verschillende vormen van sociale media. Daarnaast configureert u zelf een virtuele onderzoeksmachine en -telefoon.

OSINT-training (Juridisch)

In de cursus Internetrechercheren: het juridisch kader zoomt Jan-Jaap Oerlemans  in op de juridische aspecten die betrekking hebben op internetrechercheren. Denk hierbij aan het vergaren, analyseren, vorderen, bevriezen, vastleggen en bewaren van gegevens via openbare bronnen op het internet. Vraagt u zich als internetrechercheur weleens af wat open bronnen precies zijn? Of hoe u dient om te gaan met stelselmatigheid? Dan is deze training echt iets voor u!

OSINT-training II (Veiligheid)

Gebruikt u sociale media? Wilt u weten welke sporen u achterlaat als u een account of een website bezoekt? En hoe de informatie die u op verschillende plekken achterlaat vervolgens misbruikt kan worden? In de OSINT-training (Veiligheid) leren wij u alles over uw digitale privacy en veiligheid. Na deze training weet u hoe u zelf op het internet te vinden bent. Daarnaast heeft u praktische tips gekregen om uw eigen digitale veiligheid en privacy te kunnen waarborgen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over onze trainingen op het gebied van Open Source Intelligence (OSINT) of Social Media Intelligence (SOCMINT)? Of wilt u samen met ons een maatwerk training opstellen? Neemt u dan contact met ons op via onderstaande knop. Uiteraard kunt u zich ook direct inschrijven voor een van onze trainingen.