Leeromgeving   ★    OSINT vacatures  ★    Contact  ★   

Eerstvolgende training

2023:

10-11-12 okt 202 (nog 2 plaatsen)

12-13-14 december 2023

2024:

6-7-8 feb 2024

16-17-18 april 2024

11-12-13 juni 2024

15-16-17 okt 2024

10-11-12 dec 2024

9:30 – 16:30

Breda

1.875,- (btw-vrij)

Bram, Annemijn en Henno

Inclusief digitale leeromgeving

Inclusief OSINT-videodatabase

Deze training is gericht op het werk en dagelijks toepasbaar.

     – Medewerker overheidsorganisatie

OSINT-training II (Professional)

Heeft u al kennis en ervaring met het verrichten van onderzoek op het internet? Dan is deze driedaagse opleiding wellicht iets voor u. Deze training vormt namelijk een verbreding en een verdieping op de OSINT-training I (Beginner) en is onderdeel van de SPEN-Registeropleiding tot Certified Open Source Intelligence Specialist®.

Een vervolg op de OSINT-training I (Beginner)
Verdieping van eerder besproken methoden en technieken
Verbreding en andere vormen van sociale media
Onderdeel van een SPEN-Registeropleiding
OSINT-training II Professional

Om het diploma Certified Open Source Intelligence Specialist® te behalen dient u deze training en de training OSINT-training I (Beginner) succesvol te hebben afgerond. Slaagt u voor het examen? Dan kunt u deelnemen aan onze OSINT-training III (Expert) welke de laatste module vormt van de SPHBO-Registeropleiding tot Certified Open Source Intelligence Expert®.

Over deze opleiding

Na het volgen van deze driedaagse OSINT-training mag u zichzelf Certified Open Source Intelligence Specialist® noemen.

De OSINT-training II (Professional) is een vervolg op de OSINT-training I (Beginner) en is onderdeel van de Registeropleiding tot Certified Open Source Intelligence Specialist®. Deze opleiding vormt niet alleen een verdieping op eerder behandelde studiestof, maar ook een verbreding met bijvoorbeeld nieuwe methoden en technieken, tools en andere sociale media. Na het volgen van deze training is uw kennis op het gebied van Open Source Intelligence (OSINT) van een bijzonder hoog niveau. U bent in staat om zelfstandig en op een veilige wijze een effectief en kwalitatief hoogwaardig internetonderzoek te verrichten en u kunt daarover op gedegen wijzen rapporteren.

Na het volgen van deze training kunt u de OSINT-training III (Expert) volgen. Deze vierdaagse training is het laatste onderdeel van de SPHBO-Registeropleiding tot Certified Open Source Intelligence Expert®.

De OSINT-training II (Professional) is bedoeld voor rechercheursanalisten en onderzoekers van binnen de publieke en private sector die al eerder een training op het gebied van Open Source Intelligence (OSINT) gevolgd hebben. De training is daarnaast bedoeld voor eenieder die zich in het kader van opsporing, handhaving, toezicht of intelligence bezig houdt met het vergaren van informatie op het internet.

De opleiding is onder andere geschikt voor medewerkers van de politie, defensie, inlichtingendiensten (AIVD, MIVD), bijzondere opsporingsdiensten (FIOD, ISZW-DO, NVWA-IOD, ILT-IOD), de Koninklijke Marechaussee, de Rijksrecherche, Teams Criminele Inlichtingen, toezichthouders (AFM, ACM, ISZW, ILT, NVWA), RIEC, LIEC, gemeenten, Douane, het UWV, verzekerings- en creditcardmaatschappijen, banken, particulier onderzoeksbureaus, redacties, NGO’s, journalistieke platforms, advocatenkantoren en bedrijven met interne fraude-afdelingen.

Het doel van de OSINT-training II (Professional) is dat u na het volgen van deze training zelfstandig, binnen de geldende juridische kaders en op een veilige wijze een effectief en kwalitatief hoogwaardig internetonderzoek kunt verrichten en dat u hierover op gedegen wijze kunt rapporteren.

Op dag 1 van deze training houdt u zich onder andere bezig met het installeren en configureren van een virtuele onderzoeksmachine (Linux Ubuntu). Met uw nieuwe virtuele onderzoeksmachine oefent u om nog meer informatie uit sociale media als Facebook, Instagram, Twitter, Youtube en Strava te halen. U gaat daarnaast dieper in op het onderzoeken van websites en leert hoe u wifi-netwerken kunt onderzoeken en analyseren. Uiteraard wordt daarbij ook stil gestaan bij het veilig gebruiken van een wifi-netwerk.

Op dag 2 leert u gebruik te maken van Android Emulators. U oefent met het onderzoeken van mobiele applicaties (Apps) zoals bijvoorbeeld Facebook Messenger, WhatsApp, Telegram, Snapchat en Tinder. Daarnaast gaat u verder met het onderzoek op het Deep web en het Dark Web en staat u stil bij hoe encryptie precies werkt.

Op dag 3 houdt u zich onder andere bezig met het aanbrengen van structuur in uw onderzoek. Aan de hand van de opgedane kennis maakt u uw eigen onderzoeksplan welke u kunt gebruiken in toekomstige onderzoeken. Zo kunt u gestructureerd aan de slag als u bijvoorbeeld een e-mailadres of een telefoonnummer in uw onderzoek aantreft.

U sluit de training af met een examen welke u na een positieve uitslag de titel Certified Open Source Intelligence Specialist® oplevert.

De prijs voor een open inschrijving bedraagt € 1.875,- vrijgesteld van omzetbelasting*. In deze training zijn lunch, koffie/thee, studiematerialen, één jaar toegang tot onze digitale leeromgeving en één maand toegang tot onze OSINT-videodatabase inbegrepen.

Wilt u deze training in-company met alleen uw eigen medewerkers volgen? Dan stellen wij graag een offerte op basis van uw wensen op. Vul dit formulier in en ontvang binnen enkele werkdagen een offerte op maat.

* De Aware Online Academy kan u deze training vrijgesteld van omzetbelasting aanbieden omdat Aware Online Academy een Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO)-geregistreerd opleidingsinstituut is.

Als cursist van Aware Online krijgt u één jaar toegang tot onze digitale leeromgeving. In deze leeromgeving treft u onder andere oefenopdrachten, naslagwerken en trainingsvideo’s.

Oefenopdrachten

Alle oefenopdrachten die tijdens onze klassikale of online training worden gemaakt, kunt u terugvinden in onze digitale leeromgeving. Zo kunt u niet alleen tijdens de training maar zelfs tot één jaar na de training oefenopdrachten maken om de lesstof eigen te maken.

Heeft u een oefenopdracht fout beantwoord? Dan kunt u lezen wat het juiste antwoord is en hoe u tot dat antwoord had kunnen komen. Heeft u een oefenopdracht juist beantwoord? Dan krijgt u daarmee XP-punten waarmee steeds hoger op het scorebord kunt komen op het op te nemen tegen medecursisten.

Naslagwerken

In onze digitale leeromgeving treft u handige naslagwerken aan. Dit zijn veelal Pdf-bestanden waarin bijvoorbeeld Google Operators, WHOIS-terminologie en stappenplannen zijn opgenomen. De Pdf-bestanden kunt u indien gewenst downloaden om op een later moment te kunnen raadplegen.

Trainingsvideo’s

In onze digitale leeromgeving staan korte uitlegvideo’s die u kunt gebruiken om op te zoeken “hoe iets ook al weer moet”. Als cursist van Aware Online zijn alle video’s die behoren bij de OSINT-training II (Professional) standaard één maand inbegrepen, optioneel kunt u deze toegang verlengen en uitbreiden naar alle trainingsvideo’s.

Als cursist van Aware Online krijgt u standaard één maand toegang tot de OSINT-videodatabase uit onze digitale leeromgeving. De ruim 100 video’s in deze database betreffen uitlegvideo’s die u kunt gebruiken om op te zoeken “hoe iets ook al weer moet”.

Voor meer informatie over de OSINT-videodatabase verwijzen wij u graag naar deze pagina. Voor een overzicht van de video’s die in de database staan klikt u hier. Als cursist van de OSINT-training II (Professional) krijgt u toegang tot alle video’s waarachter het cijfer “2” staat. Optioneel kunt u de toegang tot de database verlengen en uitbreiden naar alle video’s uit de database.

Locatie
Deze training van 10, 11 en 12 oktober 2023 wordt verzorgd op locatie van het Leonardo Hotel Breda City Center gevestigd op het Stationsplein 14 te Breda. Deze trainingslocatie is goed met het openbaar vervoer en met de auto (betaald parkeren, € 8,50 per dag) te bereiken. In geval van een in-company training kan de training uiteraard ook bij u op locatie worden verzorgd.

Duur
Deze training duurt in totaal 3 dagen. De lestijden van deze training zijn van 09:30 tot 16:30.

Deze training wordt in 2023 en 2024 als “open inschrijving” gegeven op:

Datum Docent Locatie Inschrijven
10-11-12 oktober 2023 Bram Martin Leonardo Hotel Breda Klik hier
12-13-14 december 2023 Bram Martin Leonardo Hotel Breda Klik hier
6-7-8 feb 2024 Annemijn Leonardo Hotel Breda Klik hier
16-17-18 apr 2024 Annemijn Leonardo Hotel Breda Klik hier
11-12-13 jun 2024 Annemijn Leonardo Hotel Breda Klik hier
15-16-17 okt 2024 NNTB Leonardo Hotel Breda Klik hier
10-11-12 dec 2024 NNTB Leonardo Hotel Breda Klik hier