+31 (0)765329610            info@aware-online.com
    Leeromgeving   |   Onderzoek   |   Werken bij   |   OSINT vacatures   |   Contact   |   
Googles zoekmachines

Op 14 mei 2024 publiceerde NOS.nl een interessant artikel over grote veranderingen die op komst zijn bij de zoekmachine van Google. Dat kunstmatige intelligentie een grote rol speelt in deze veranderingen, verbaast u waarschijnlijk niets. In deze blog leest u in het kort meer over de aanstaande veranderingen.

Wat gaat er veranderen?

Wat er gaat veranderen is dat de zoekmachine van Google op de schop gaat. Vroeger was de zoekmachine vooral database van linkjes naar andere webpagina’s. Tegenwoordig kunt u via Google al veel meer informatie zien, zónder de website waarop deze informatie staat te bezoeken. En Google gaat hier dus nog een stapje verder in, en dat doen ze met kunstmatige intelligentie ofwel “AI”.

In de nieuwe versie van Google is een belangrijk onderdeel dat u in één keer meerdere zoekvragen kunt stellen. Zou zou u kunnen vragen welke OSINT-opleidingen worden gegeven binnen een straal van 50 kilometer van uw woning met daarbij een overzicht van reviews en de prijzen van de opleidingen. Dit kan het opzoeken van informatie op het internet drastisch veranderen.

Google Gemini

Wanneer gaat u hier iets van merken?

Dat is nog niet helemaal duidelijk. De nieuwe versie van Google zal in de Verenigde Staten al meteen in gebruik kunnen worden genomen. Wanneer dat in Nederland het geval is, is dus nog niet bekend. Op deze pagina van Google kunt u het nieuws van Google over AI bijhouden. Daar zal waarschijnlijk binnenkort meer bekend worden.