+31 (0)765329610            info@aware-online.com
    Leeromgeving   |   Onderzoek   |   Werken bij   |   OSINT vacatures   |   Contact   |   
Trace an object

Deze week was er goed nieuws te lezen in een perspublicatie van Europol. Tijdens de 14e “Victim Identification Task Force” (VITF) werden maar liefst vier slachtoffers van kindermisbruik geïdentificeerd door medewerkers van Europol en Interpol. Deze informatie is vervolgens overgedragen aan de nationale autoriteiten die de zaken verder oppakken.

Help ook mee in de strijd tegen kindermisbruik

Eurpol vraagt het brede publiek regelmatig om mee te helpen met het identificeren van objecten uit kindermisbruikzaken. Specifiek wordt gevraagd of u bijvoorbeeld locaties, objecten en/of kledingstukken herkent waarmee een onderzoek verder geholpen wordt. Uw OSINT-skills kunnen daarbij van grote meerwaarde zijn. Alle informatie kan waardevol zijn.

Hoe kunt u meehelpen?

Europol is in 2017 een campagne gestart met de naam “Trace an Object – Stop Child Abuse“. Meer informatie over deze campagne is te vinden op de volgende pagina: https://www.europol.europa.eu/stopchildabuse”. Op de pagina treft u ook het beeldmateriaal waar hulp bij nodig is. Tot november 2023 heeft de campagne van Europol maar liefst 28.000 tips opgeleverd, is 127 keer een land weten te achterhalen, zijn 26 kinderen gered en zijn vijf daders vervolgd.

Was als u een object herkent?

Als u informatie heeft waar Europol mogelijk iets mee kan, klikt u op de betreffende afbeelding waar u meer informatie over heeft en vult u uw e-mailadres en de informatie die u heeft in. Zorg ervoor dat u uw informatie niet verder verspreid(⚠️) door uw informatie met anderen dan Europol te delen. Hou er daarnaast rekening mee dat u ook vervelende content tegen kunt komen. Hier en hier leest u meer over “vicarious trauma“.