+31 (0)765329610            info@aware-online.com
    Leeromgeving   |   Onderzoek   |   Werken bij   |   OSINT vacatures   |   Contact   |   

Workshopinformatie

Di 9 januari 2024

09:00 – 12:00

Live online workshop

95,- (btw-vrij)

Bram

Wist ik maar eerder hoe ik dit soort tools kon gebruiken

     – Medewerker overheidsorganisatie

Live online workshop veilig een open source (Python) tool gebruiken

In OSINT-onderzoeken kan het gebruik van tools in sommige gevallen gewenst zijn. Maar bij veel online tools en downloadbare software bestaat de kans dat u gevoelige gegevens achterlaat. Wanneer u géén gevoelige gegevens wil achterlaten en tóch tooling wilt gebruiken, kunnen open source (Python) tools een oplossing bieden. In deze workshop leert u hoe u veilig en effectief verschillende tools kunt inzetten.

Leer om veilig open source (Python) tools te gebruiken
Oefen met het gebruik van verschillende tools
Gebruik de geleerde tools direct in uw eigen onderzoeken
Live online workshop Veilig een open source Python tool gebruiken

Over deze workshop

De workshop is bedoeld voor rechercheursanalisten en onderzoekers van binnen de publieke en private sector en voor eenieder die zich in het kader van opsporing, intelligence en/of handhaving bezig houdt met het onderzoeken waarin websites en domeinnamen (veelvuldig) voorkomen.

Deze workshop is onder andere geschikt voor medewerkers van de politie, defensie, inlichtingendiensten (AIVD, MIVD), bijzondere opsporingsdiensten (FIOD, ISZW-DO, NVWA-IOD, ILT-IOD), de Koninklijke Marechaussee, Teams Criminele Inlichtingen, RIEC, LIEC, gemeenten, Douane, het UWV, particulier onderzoeksbureaus, advocatenkantoren en (nieuws)redacties.

Voor deze workshop zijn diverse leerdoelen vastgesteld. Na het volgen van deze workshop:

Het kunnen downloaden van een open source Python tool
Het controleren van een open source Python-script op ongewenstheden
Het kunnen gebruiken van diverse open source Python-tools
Het kunnen navigeren op de commandline interface (CLI)
Het kunnen gebruiken van “virtual environments”
Het kunnen toepassen van open source Python-tools in de praktijk

De prijs voor deze workshop bedraagt € 95,- vrijgesteld van omzetbelasting*. Schrijft u zich in één keer voor 5 workshops (óf voor 4 workshops én onze hackathon) in? Dan ontvangt u maar liefst € 75,- korting op de totaalprijs. U kunt vanaf het moment van inschrijven vijf verschillende workshops naar keuze in een jaar bijwonen.

Wilt u deze workshop liever in-company met alleen uw eigen medewerkers volgen? Dan stellen wij graag een offerte op basis van uw wensen op. Vul dit formulier in en ontvang binnen enkele werkdagen een offerte op maat.

* De Aware Online Academy kan u deze workshop vrijgesteld van omzetbelasting aanbieden omdat Aware Online Academy een Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO)-geregistreerd opleidingsinstituut is.

Deze workshop wordt aan u verzorgd als live webinar via het online conferencing platform Zoom. Om aan deze workshop te kunnen deelnemen heeft u het volgende nodig:

Een computer of laptop
Een tweede beeldscherm (optioneel, maar aangeraden)
Een stabiele internetverbinding
De gratis software van Zoom
Het (gratis) open source programma Python
Een VPN-verbinding (optioneel, maar aangeraden)

Het werken op een mobiele telefoon en/of tabblad is voor deze workshop helaas niet geschikt. Wij adviseren u om voor het kijken van de webinar één scherm te gebruiken en om op het andere scherm het geleerde zelf in praktijk te kunnen toepassen. Voorafgaande aan uw webinar ontvangt u van ons een uitgebreide instructie voor het (anoniem) gebruik van Zoom.