+31 (0)765329610            info@aware-online.com
    Leeromgeving   |   Onderzoek   |   Werken bij   |   OSINT vacatures   |   Contact   |   
Nieuwe Open Source Intelligence Strategy INR

Eind mei werd er een nieuwe “Open Source Intelligence Strategy” gepubliceerd door het Amerikaanse Bureau of Intelligence and Research (INR). In deze update leest u meer over deze nieuwe strategie die moet toezien op de jaren 2024 tot en met 2026.

Wat is het Bureau of Intelligence and Research (INR)?

Het Bureau of Intelligence and Research (INR) is een Amerikaanse organisatie die zich bezig houdt met het leveren en coördineren van inlichtingen die de Amerikaanse diplomatie ten goede komen. Het INR is onderdeel van de “Department of state” en is daarnaast lid van de “Intelligence Community” (IC). Concreet heeft het INR bijvoorbeeld een “Humanitarian Information Unit (HIU)” vanuit waar inlichtingen verzameld en gedeeld worden met beleidsmakers en partners van de Amerikaanse overheid die deze inlichtingen gebruiken voor de voorbereiding op en reactie op humanitaire noodsituaties wereldwijd. Naast de HIU heeft de INR ook andere taken welke op deze website te lezen zijn. 

Wat houdt de nieuwe strategie in?

In de publicatie staat dat OSINT de manier heeft veranderd waarop overheden en mensen over de hele wereld informatie over de maatschappij en mondiale kwesties consumeren en verwerken. OSINT zou een essentiële bron geworden zijn om inlichtingenanalyses te verrijken. En het INR zou de kracht en het potentieel van OSINT nog beter moeten benutten om de Amerikaanse diplomatie te versterken.

De INR OSINT-strategie richt zich op het ontwikkelen van solide governance en beleidsrichtlijnen met betrekking tot het gebruik van OSINT, het investeren in OSINT-capaciteiten en -middelen, het versterken van OSINT-training en analytisch vakmanschap en het verdiepen van de samenwerking op het gebied van OSINT met bondgenoten en partners, de industrie, de academische wereld en andere niet-gouvernementele entiteiten.”

Volgens de publicatie zorgen bovenstaande acties ervoor dat INR het volledige potentieel van OSINT kan benutten. Het zou daarmee tegelijkertijd deskundige inzichten kunnen blijven leveren aan Amerikaanse diplomaten en medewerkers van het ministerie van Buitenlandse Zaken wereldwijd.

Waar kan ik de publicatie vinden?

De volledige publicatie van de Open Source Intelligence Strategy” is te vinden op de website van het Bureau of Intelligence and Research. U kunt de publicatie via de volgende webpagina downloaden en bekijken als Pdf-bestand: https://www.state.gov/open-source-intelligence-strategy.