+31 (0)765329610            info@aware-online.com
    Leeromgeving   |   Onderzoek   |   Werken bij   |   OSINT vacatures   |   Contact   |   
De eerste TikTok oorlog

OSINT Boekentip

Op 1 september 2023 verscheen er een nieuw boek dat jij als OSINT-er misschien wel interessant vindt. Het boek het “De eerste TikTok-oorlog? Smartphone, drone, satelliet en de Oekraïne-oorlog” en is geschreven door Christ Klep. Je kunt het boek vinden op de website van Bol.com.

Waar gaat het boek over?

In het boek “De eerste TikTok-oorlog?” gaat historicus en auteur Christ Klep in op de vraag of online beeldmateriaal over de Oekraïne-oorlog de oorlog transparanter maakt. Er is immer zoveel beeldmateriaal beschikbaar – denk aan beelden van sociale media, satellieten en zelfs drones, dat we elke dag een kijkje in de oorlog krijgen. Maar het kan juist ook zijn dat deze beelden een vertekend of onjuist beeld van de oorlog vertonen.

Andere tips voor OSINT boeken

Heb je interesse in boeken op het gebied van Open Source Intelligence (OSINT)? Bekijk dan onze pagina met OSINT boeken. Heb je zelf een tip voor een goed boek en missen wij dit boek in ons overzicht? Neem dan contact met ons op. Hou je meer van luisteren of kijken? Bekijk dan ons overzicht van OSINT podcasts en OSINT films.

De Eerste TikTok Oorlog