+31 (0)765329610            info@aware-online.com
    Leeromgeving   |   Onderzoek   |   Werken bij   |   OSINT vacatures   |   Contact   |   
Email to LinkedIn

Er is weer een OSINT-techniek weggevallen. Ditmaal een techniek om aan de hand van een e-mailadres te controleren welk LinkedIn-account daaraan gekoppeld is. In deze blog lees je meer over het wegvallen van deze techniek.

Wat is er precies aan de hand?

Een lange tijd was het mogelijk om aan de hand van een e-mailadres te controleren welk LinkedIn-account er aan dit e-mailadres gekoppeld was. Maar sinds enkele weken werkt deze functie niet meer. Ook in de afgelopen trainingen hebben wij met tientallen accounts getest of de functie soms toch nog werkte, maar helaas zonder resultaat. Een waardevolle techniek is daarmee tot een einde gekomen.

Wat hield de techniek in?

Het doel van de techniek was dus om een LinkedIn-account te vinden aan de hand van een e-mailadres. Dit kon je doen door een account aan te maken op Outlook en door vervolgens een e-mailadres toe te voegen aan jouw contactpersonen. Binnen Outlook kon je vervolgens op de “LinkedIn”-knop klikken waarna je direct te zien krijg of en zo ja welk account op LinkedIn er aan het betreffende e-mailadres gekoppeld was. Alles lijkt nog te werken, alleen nu toont de LinkedIn-knop geen correcte resultaten meer.

Kun je nog steeds controleren of een e-mailadres aan een LinkedIn-account gekoppeld is?

Dit is zeer waarschijnlijk nog steeds mogelijk. Het is namelijk niet voor het eerst dat een techniek wegvalt. Zo kon je voorheen via de link www.linkedin.com/sales/gmail/profile/viewByEmail/{e-mailadres} ook controleren of een e-mailadres gekoppeld was. Een andere methode was het synchroniseren van de contacten in een mobiele telefoon. Ondanks dat een specifieke methode om iets te controleren soms wegvalt, blijft de techniek om van e-mail naar LinkedIn-account te gaan waarschijnlijk bestaan. Het is alleen even zoeken naar een nieuwe methode. Uiteraard houden wij je op de hoogte!

Wil je meer weten over dit onderwerp?

In onze OSINT-training II (Professional) besteden we uitgebreid aandacht aan het doen van onderzoek op LinkedIn. Uiteraard staan we ook stil bij het onderzoeken van e-mailadressen.