+31 (0)765329610            info@aware-online.com
    Leeromgeving   |   Onderzoek   |   Werken bij   |   OSINT vacatures   |   Contact   |   
Snapchat logo

Sinds enkele dagen is de webversie van de map van Snapchat offline. Het is op dit moment nog niet duidelijk of dit slechts een tijdelijke wijziging is, of dat de functie niet meer terugkomt. Gelukkig is de map nog wel via de mobiele app te gebruiken.

Wat is de Snapchat map?

Tot enkele dagen geleden kon je via de URL https://map.snapchat.com de “map” van Snapchat bekijken. Met deze map wordt een kaart bedoeld waarop openbare Snaps staan weergegeven. Het fijne van deze kaart was dat je zonder account en via de webbrowser openbare snaps kon zoeken. Dat was heel handig bij bijvoorbeeld incidenten, demonstraties, rellen, ongeregeldheden, enzovoorts. Bezoek je nu de bovenstaande link, dan word je doorverwezen naar de homepage van Snapchat. Of dit tijdelijk is of permanent, is op dit moment nog niet zeker.

Hoe kan ik alsnog de Snapchat map bekijken?

Ondanks bovenstaande wijziging, is het gelukkig nog steeds mogelijk om de kaart van Snapchat te bekijken. Je hebt hiervoor wel een account nodig én de mobiele app van Snapchat. Deze kun je dus gewoon op je mobiele telefoon (of via een Android Emulator als BlueStacks of Android Studio) downloaden. Na inloggen kun je de kaart gebruiken zoals je deze gewend bent. Hieronder zie je hoe wij in de mobiele app hebben gezocht naar de locatie “Rotterdam”. Op de kaart kun je vervolgens heen en weer scrollen, waarna je in het scherm kunt klikken om de lokale snaps te openen.

Snapchat zoeken

Wij houden je op de hoogte

Zodra de Snapchat map via de webbrowser weer beschikbaar is, hoor je dat uiteraard van ons!