Leeromgeving   |   Onderzoek   |   Werken bij   |   OSINT vacatures   |   Contact   |   
Auto AI

In sommige onderzoeken kan het nodig zijn om te herkennen wat het merk of model van een auto op een foto is. Als je zelf een autoliefhebber bent, is dat wellicht niet zo moeilijk. Maar wanneer je minder met auto’s hebt, of wanneer de auto op de foto niet heel goed zichtbaar is, kan het inschatten van een merk of model best moeilijk zijn. Gelukkig kan kunstmatige intelligentie (AI) in sommige gevallen een helpende hand bieden. In deze blog lees je daar meer over.

De casus: je hebt een foto van een auto en je wil graag weten wat het merk of model van de auto is

Rechts zie je een afbeelding van een auto staan. Weet jij wat het merk en het model van deze auto zijn? En kun je inschatten wat het bouwjaar van de auto op de foto is? Een grote kans van niet, tenminste als je geen autoliefhebber bent. Gelukkig bestaan er websites die op basis van kunstmatige intelligentie het merk, model en bouwjaar wél kunnen inschatten. Een van deze websites is https://carnet.ai.

Auto voorbeeld

Een oplossing op basis van kunstmatige intelligentie (AI)

De website https://carnet.ai maakt gebruikt van kunstmatige intelligentie, ook wel artificial intelligence (AI) genoemd. Via de website Carnet.ai kun je namelijk een foto van een auto uploaden (of een link naar een foto toevoegen) waarna je het merk, het model en het jaartal van de auto op de foto te zien krijgt. De website beweert zelf 97% accuraat te zijn wanneer het gaat om auto’s met een bouwjaar van 1995 of later. Zeker de moeite waard dus!

Carnet

Hoe kun je de website gebruiken?

De website Carnet.ai gebruiken is heel simpel. Je hebt allereerst de foto van de auto nodig waarvan je een merk, model en bouwjaar wil vaststellen. Je hebt nu de keuze uit drie opties. Optie 1 is het uploaden van de foto van de auto (zie pijl 1), optie 2 is het invullen van de link naar de foto (zie pijl 2) en optie 3 is het slepen van de foto naar het daarvoor bestemde vakje (zie pijl 3). De website Carnet.ai doet de rest van zelf. Een makkie, toch?

Carnet.ai

Het resultaat bekijken

Nadat je de foto hebt toegevoegd krijg je direct te zien of je een resultaat hebt. Krijg je een resultaat? Dan zul je in veel gevallen het automerk, het automodel en het bouwjaar van de auto te zien krijgen. Ook zie je het percentage staan van de zekerheid van het model volgens Carnet. Tot slot zie je de kleur van de auto staan en de hoek vanuit waar de foto genomen is.

Auto AI

Ik krijg geen resultaat te zien…

Krijg je geen resultaat te zien? Dan kan het zijn dat de website de auto niet herkent, dat je de foto niet goed hebt geüpload of dat het bestandstype niet wordt geaccepteerd. Ook kan het zijn dat je een link naar een foto hebt toegevoegd die niet openbaar is. Even proberen dus nog!

Let op: Carnet.ai is een website van een derde partij!

Waarschuwing

De website Carnet.ai is gebouwd door een derde partij. Wij hebben geen enkel belang in deze website en wij hebben ook niet onderzocht wat de website doet met de gegevens die door gebruikers aan de website worden verzonden.  Hou er daarnaast rekening mee dat jij als gebruiker mogelijk ook gemonitord kan worden. Weeg altijd af of het gebruik van een website van een derde partij wenselijk is.

Meer weten?

Wil je meer weten over het doen van onderzoek naar foto’s en video’s? Dan zijn onze OSINT-training I (Beginner) en OSINT-training II (Professional) wellicht iets voor jou. In deze training gaan we onder andere in op geolocaten, reverse image searches, Exif data, fotomanipulatie, steganografie en meer!