+31 (0)765329610            info@aware-online.com
    Leeromgeving   |   Onderzoek   |   Werken bij   |   OSINT vacatures   |   Contact   |   
Open Source Film Awards

Wie gaat de OSINT Awards winnen?

Om aandacht te besteden aan de kracht en impact van Open Source Intelligence (OSINT) binnen de (onderzoeks)journalistiek, worden van 17  tot en met 21 april 2024 voor het eerst de CIR Open Source Film Awards georganiseerd. Je kunt dit event vinden via deze link.

Wat voor soort evenement is dit?

De CIR Open Source Film Awards is een event waarop drie awards worden uitgereikt aan onderzoeksjournalisten die in de categorieën “korte”, “middellange” en “lange” video’s OSINT-technieken hebben gehanteerd. Deze awards worden uitgereikt om aandacht te besteden aan de kracht en impact die OSINT-technieken hebben binnen de hedendaagse (onderzoeks)journalistiek. Het indienen van een voorstel kan nog tot en met 23 februari 2024.

Waar en wanneer wordt dit event georganiseerd?

Deze eerste editie van de CIR Open Source Film Awards worden georganiseerd tijdens het International Journalism Festival in Perugia (Italië). Dit evenement wordt georganiseerd van 17 tot en met 21 april 2024. Op de website www.journalismfestival.com kun je meer informatie over dit festival vinden.

Wat is het Centre for Information Resilience (CIR)?

Het Centre for Information Resilience (CIR) is een onafhankelijke non-profitorganisatie die zich onder andere bezig houdt met het aan de kaak stellen van mensenrechtenschendingen en oorlogsmisdaden. Daarnaast houdt de organisatie zich bezig met het bestrijden van online nepnieuws en het bestrijden van online handelingen die schadelijk kunnen zijn voor vrouwen en kwetsbare groepen.