+31 (0)765329610            info@aware-online.com
    Leeromgeving   |   Onderzoek   |   Werken bij   |   OSINT vacatures   |   Contact   |   

Workshopinformatie

Do 30 november 2023 (inschrijving gesloten)

09:00 – 12:00

Live online workshop

95,- (btw-vrij)

Bram Martin

Zeer handige geolocating-technieken

     – Medewerker overheidsorganisatie

Live online workshop geolocaten met OpenStreetMap

Stel dat u een foto van een onbewaakte spoorwegovergang heeft en u wilt weten waar deze foto genomen is. Dan kunt u uiteraard proberen om te kijken of een reverse image en eventuele exif data u kunnen helpen. Maar wat als dat niet lukt? In deze workshop leert u hoe u OpenStreetMap, Overpass Turbo en Google Earth kunt combineren om heel gericht fysieke elementen op een kaart te kunnen zoeken. Hou uw laptop gereed en doe zelf mee!

Leer geavanceerde geolocating-technieken gebruiken
Oefenen met complexe casuïstiek
Automatiseer een deel van uw zoekslagen
Word een expert in geolocaten
Live online workshop geolocaten met OpenStreetMap

Deze live online OSINT-workshop kunt u ook als e-learning op een eigen moment naar keuze volgen. Bekijk onze e-learning Geolocaten met OpenStreetMap.

Over deze workshop

De workshop is bedoeld voor rechercheursanalisten en onderzoekers van binnen de publieke en private sector en voor eenieder die zich in het kader van opsporing, intelligence en/of handhaving bezig houdt met het onderzoeken van foto’s en video’s.

Deze workshop is onder andere geschikt voor medewerkers van de politie, defensie, inlichtingendiensten (AIVD, MIVD), bijzondere opsporingsdiensten (FIOD, ISZW-DO, NVWA-IOD, ILT-IOD), de Koninklijke Marechaussee, Teams Criminele Inlichtingen, RIEC, LIEC, gemeenten, Douane, het UWV, particulier onderzoeksbureaus, advocatenkantoren en (nieuws)redacties.

Voor deze workshop zijn diverse leerdoelen vastgesteld.

Het kunnen plotten van locaties in Google Earth Pro
Het zoeken naar nodes, ways en relaties in OpenStreetMap (OSM)
Het zoeken naar en het gebruiken van specifieke tags
Het gebruiken van de OpenStreetMap API in combinatie met Overpass Turbo
Het zoeken naar locaties aan de hand van specifieke fysieke kenmerken
Het zoeken naar locaties aan de hand van fysieke kenmerken die zich binnen een X aantal meters van elkaar bevinden
Het geautomatiseerd bekijken van geplotte GPS-coördinaten op een kaart

De prijs voor deze workshop bedraagt € 95,- vrijgesteld van omzetbelasting*. Schrijft u zich in één keer voor 5 workshops (óf voor 4 workshops én onze hackathon) in? Dan ontvangt u maar liefst € 75,- korting op de totaalprijs. U kunt vanaf het moment van inschrijven vijf verschillende workshops naar keuze in een jaar bijwonen.

Wilt u deze workshop liever in-company met alleen uw eigen medewerkers volgen? Dan stellen wij graag een offerte op basis van uw wensen op. Vul dit formulier in en ontvang binnen enkele werkdagen een offerte op maat.

* De Aware Online Academy kan u deze workshop vrijgesteld van omzetbelasting aanbieden omdat Aware Online Academy een Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO)-geregistreerd opleidingsinstituut is.

Deze workshop wordt aan u verzorgd als live webinar via het online conferencing platform Zoom. Om aan deze workshop te kunnen deelnemen heeft u het volgende nodig:

Een computer of laptop
Een tweede beeldscherm (optioneel, maar aangeraden)
Een stabiele internetverbinding
De gratis software van Zoom
Het gratis programma Google Earth Pro Desktop
Een VPN-verbinding (optioneel, maar aangeraden)

Het werken op een mobiele telefoon en/of tabblad is voor deze workshop helaas niet geschikt. Wij adviseren u om voor het kijken van de webinar één scherm te gebruiken en om op het andere scherm het geleerde zelf in praktijk te kunnen toepassen. Voorafgaande aan uw webinar ontvangt u van ons een uitgebreide instructie voor het (anoniem) gebruik van Zoom.