+31 (0)765329610            info@aware-online.com
    Leeromgeving   |   Onderzoek   |   Werken bij   |   OSINT vacatures   |   Contact   |   

Workshopinformatie

Di 28 november 2023 (inschrijving gesloten)

13:00 – 16:00

Live online workshop

95,- (btw-vrij)

Bram

Een fijne verbreding en verdieping

     – Medewerker overheidsorganisatie

Live online workshop onderzoek aan websites (deel 2)

Iedere rechercheur, analist of onderzoeker krijgt in een onderzoek weleens te maken met websites en domeinnamen. Het kan in dat geval handig zijn om te weten wat een website en domeinnaam zijn en hoe u deze kunt onderzoeken. In dit tweede deel van de tweedelige webinar over onderzoek aan websites leggen wij u diverse stappen uit die u kunt nemen om een website of domeinnaam te onderzoeken.

Verdiepende tips & tricks voor het onderzoeken van websites
Les van een trainer met jarenlange praktijkervaring
Deel 2 van een tweedelige live webinar (deel 1 start in de ochtend)
Live online workshop onderzoek aan websites (deel 1)

Over deze workshop

De workshop is bedoeld voor rechercheursanalisten en onderzoekers van binnen de publieke en private sector en voor eenieder die zich in het kader van opsporing, intelligence en/of handhaving bezig houdt met het onderzoeken waarin websites en domeinnamen (veelvuldig) voorkomen.

Deze workshop is onder andere geschikt voor medewerkers van de politie, defensie, inlichtingendiensten (AIVD, MIVD), bijzondere opsporingsdiensten (FIOD, ISZW-DO, NVWA-IOD, ILT-IOD), de Koninklijke Marechaussee, Teams Criminele Inlichtingen, RIEC, LIEC, gemeenten, Douane, het UWV, particulier onderzoeksbureaus, advocatenkantoren en (nieuws)redacties.

Voor deze workshop zijn diverse leerdoelen vastgesteld. Na het volgen van deze workshop:

Kunt u uw “aanvalsplan” voor het onderzoeken van een website verder uitbouwen
Kunt u de broncode van een website raadplegen en onderzoeken
Kunt u aan de hand van DNS-gegevens onderzoek uitvoeren
Kunt u TLS-certificaten analyseren en onderzoeken
Kunt u diverse technieken gebruiken om websites achter Cloudflare te deanonimiseren
Kunt u content van statische en dynamische websites veiligstellen
Kunt u een mindmap maken van de onderzoeksstappen die u heeft geleerd

De prijs voor deze workshop bedraagt € 95,- vrijgesteld van omzetbelasting*. Schrijft u zich in één keer voor 5 workshops (óf voor 4 workshops én onze hackathon) in? Dan ontvangt u maar liefst € 75,- korting op de totaalprijs. U kunt vanaf het moment van inschrijven vijf verschillende workshops naar keuze in een jaar bijwonen.

Wilt u deze workshop liever in-company met alleen uw eigen medewerkers volgen? Dan stellen wij graag een offerte op basis van uw wensen op. Vul dit formulier in en ontvang binnen enkele werkdagen een offerte op maat.

* De Aware Online Academy kan u deze workshop vrijgesteld van omzetbelasting aanbieden omdat Aware Online Academy een Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO)-geregistreerd opleidingsinstituut is.

Deze workshop wordt aan u verzorgd als live webinar via het online conferencing platform Zoom. Om aan deze workshop te kunnen deelnemen heeft u het volgende nodig:

Een computer of laptop
Een tweede beeldscherm (optioneel, maar aangeraden)
Een stabiele internetverbinding
De gratis software van Zoom
Een VPN-verbinding (optioneel, maar aangeraden)

Het werken op een mobiele telefoon en/of tabblad is voor deze workshop helaas niet geschikt. Wij adviseren u om voor het kijken van de webinar één scherm te gebruiken en om op het andere scherm het geleerde zelf in praktijk te kunnen toepassen. Voorafgaande aan uw webinar ontvangt u van ons een uitgebreide instructie voor het (anoniem) gebruik van Zoom.