+31 (0)765329610            info@aware-online.com
    Leeromgeving   |   Onderzoek   |   Werken bij   |   OSINT vacatures   |   Contact   |   

OSINT Hackathon

26 juni 2024

9:30 – 17:00

Breda

95,- (Btw-vrij)

Werk in teamverband aan een OSINT-casus

Deel jouw kennis en leer van anderen

Borrel gezellig mee

Zien we jou ook op onze OSINT Hackathon?

     – Bram Martin, founder Aware Online

OSINT-hackathon 26 juni 2024

Bij Aware Online hechten wij waarde aan kennisdeling en netwerken, dit doen we het liefst terwijl we ook nog eens aan de slag zijn met met heel veel OSINT. Ben jij klaar om jouw OSINT-vaardigheden naar een hoger niveau te tillen? Wil je nieuwe connecties maken en leren van andere OSINT-ers? Weet je veel over trucjes en tools, maar kun je die nou nooit in de praktijk toepassen? Doe dan mee aan de OSINT Hackathon van Aware Online, die 26 juni 2024 zal plaatsvinden. Tijdens deze dag ga je in groepsverband werken aan een casus over drill-rap. We sluiten de dag af met een borrel!

Werk in groepsverband aan een OSINT-casus over drill-rap
Deel jouw kennis en leer van anderen
Upgrade jouw CV
Doe nieuwe contacten op tijdens de netwerkborrel
OSINT Hackathon 2024

Voor deze OSINT Hackathon vragen wij een kleine vergoeding. Uiteraard hopen we jou ook te zien op 26 juni 2024 in Breda!

Over de OSINT Hackathon

De OSINT Hackathon van Aware Online is speciaal bedoeld voor OSINT professionals die het leuk vinden om kennis uit te wisselen en vooral kennis toe te passen in een praktijkgerichte casus over drillrap. Dit doen we door te werken in teams, waarbij je leert van anderen en je samen tot creatieve oplossingen komt.

Over het thema van de hackathon

Drillrapgroepen zijn een onderdeel van de Nederlandse straatcultuur en worden vaak over één kam geschoren met overlast gevende en criminele jeugdgroepen. De relatie tussen drillrap en criminaliteit is echter ambigue en nog volop onderwerp van wetenschappelijk onderzoek. Wel kan worden gesteld dat het imago van drillrap negatief is. Enerzijds is het aantal aanslagen op vermeende criminelen met ‘roots’ in de drill-scene hoog. Anderzijds versterken drillrapgroepen het negatieve imago door in video’s met wapens te zwaaien en een ‘gewelddadige en criminele levensstijl’ te verheerlijken.

Naast de straat en de wijk maakt ook ‘online’ onderdeel uit van de habitat van drill-scene. Via verschillende kanalen worden video’s ‘gedropt’ en vindt communicatie plaats met de achterban.

Veel partijen doen onderzoek naar drillrap. Vanuit de wetenschap wordt drillrap als sociaal maatschappelijk fenomeen onderzocht. Gemeenten en politie benaderen drillrap vanuit het perspectief van overlast en criminaliteit. De media besteden aandacht aan drillrap als zich excessen hebben voorgedaan.

Wat gaan we doen tijdens de hackathon?

Tijdens deze hackathon richten we ons op de online uitingen van de drill-scene. We gaan het ‘online profiel’ van drillrapgroepen in kaart brengen. We richten ons hierbij op groepen, accounts en profielen en niet op het identificeren of labelen van (natuurlijke) personen die zich mogelijk binnen een groep of achter een account of profiel ophouden.

De OSINT Hackathon is bedoeld voor rechercheursanalisten en onderzoekers van binnen de publieke en private sector en voor eenieder die zich in het kader van opsporing, handhaving, toezicht of intelligence bezig houdt met het vergaren van informatie op het internet.

De OSINT Hackathon is onder andere geschikt voor medewerkers van de politie, defensie, inlichtingendiensten (AIVD, MIVD), bijzondere opsporingsdiensten (FIOD, Arbeidsinspectie, NVWA-IOD, ILT-IOD), de Koninklijke Marechaussee, de Rijksrecherche, Teams Criminele Inlichtingen, toezichthouders (AFM, ACM, ISZW, ILT, NVWA), RIEC, LIEC, gemeenten, Douane, het UWV, verzekerings- en creditcardmaatschappijen, banken, particulier onderzoeksbureaus, redacties, journalistieke platforms, NGO’s, advocatenkantoren en bedrijven met interne fraude-afdelingen.

Het programma van de OSINT Hackathon van 26 juni 2024 staat hieronder weergegeven.

Tijdstip Wat
09:30 – 10:00 Inleiding door Aware Online
10:00 – 10:30 Inleiding door externe spreker
10:30 – 11:00 Inventarisatie drillrapgroepen (in teams)
11:15 – 11:30 Werkverdeling groepen
11:30 – 12:30 Onderzoeken footprint (in teams)
12:30 – 13:30 Pauze
13:30 – 14:45 Onderzoeken content (in teams)
15:00 – 15:30 Verder met onderzoeken content
15:30 – 16:00 Presentatie van bevindingen (in teams)
16:00 – 17:00 Netwerkborrel

De prijs voor deze hackathon bedraagt € 95,- vrijgesteld van omzetbelasting*.

Wilt u in samenwerking of in-company met alleen uw eigen medewerkers een hackathon organiseren? Dan kunt u contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

* De Aware Online Academy kan u deze workshop vrijgesteld van omzetbelasting aanbieden omdat Aware Online Academy een Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO)-geregistreerd opleidingsinstituut is.

Voor deze OSINT Hackathon zijn vermoedelijk slechts 32 plaatsen beschikbaar. Op deze manier houden wij onze bijeenkomst exclusief voor een select gezelschap.

Tijdens deze OSINT Hackathon gaan wij aan de slag met een casus. Om mee te kunnen doen aan deze casus adviseren wij je om de volgende zaken mee te brengen:

  • Een laptop
  • Een Mifi met 4G-verbinding

Indien je geen beschikking hebt over een eigen mifi kun je gebruik maken van het openbare Wifi-netwerk van het Leonardo Hotel Breda City Center.

De OSINT Hackathon van 26 juni 2024 wordt georganiseerd op locatie van het Leonardo Hotel te Breda.

Reizen met het openbaar vervoer

Het Leonardo Hotel Breda City Center is direct naast het Station Breda gelegen en is daardoor zeer goed met het openbaar vervoer te bereiken.

Reizen met de auto

Indien je met de auto reist kun je jouw auto parkeren op locatie van het Leonardo Hotel Breda City Centre. Parkeren op locatie van het hotel kan tegen een dagtarief van € 8,50,-. Mocht je hier gebruik van willen maken kun je het parkeerterrein oprijden waarna de slagboom zich opent. Bij de receptie krijg je vervolgens tegen betaling een uitrijkaart/munt. Parkeren op locatie van het nabijgelegen Qpark is ook mogelijk en bedraagt € 13,50, per dag. Op straat voor het hotel in de woonwijk kan ook tegen betaling geparkeerd worden.

Bij Aware Online hebben wij veiligheid en privacy hoog in het vaandel staan. Wij begrijpen het als geen ander als jij anoniem aan onze OSINT hackathon wenst deel te nemen. Voor deze OSINT hackathon geven we jou zelf de keuze of je jouw naam en organisatie kenbaar wilt maken of dat je liever volledig anoniem blijft. Je kunt dit aangeven op het inschrijfformulier.