+31 (0)765329610            info@aware-online.com
    Leeromgeving   |   Onderzoek   |   Werken bij   |   OSINT vacatures   |   Contact   |   

OSINT Meetup

6 juni 2023

9:00- 17:00

Breda

GRATIS

Luister naar OSINT-presentaties

Doe mee aan een OSINT challenge

Borrel gezellig mee

Zien we jou ook op onze OSINT Meetup?

     – Bram Martin, founder Aware Online

OSINT-meetup 6 juni 2023

Bij Aware Online hechten wij waarde aan kennisdeling en netwerken. Daarom organiseren wij op 6 juni 2023 een OSINT Meetup. Tijdens deze bijeenkomst kun je luisteren naar diverse presentaties op het gebied van OSINT, kun je meedoen aan een OSINT-challenge en kun je netwerken met gelijkgestemden onder het genot van een hapje en een drankje.

Luister naar verschillende OSINT-presentaties
Werk in groepsverband aan een OSINT-challenge
Deel jouw kennis en leer van anderen
Doe nieuwe contacten op tijdens de netwerkborrel
OSINT Meetup 6 juni 2023

Deze OSINT Meetup wordt geheel kosteloos* aangeboden door Aware Online. Uiteraard hopen we jou ook te zien op 6 juni in Breda!

Over de OSINT Meetup

De OSINT Meetup van Aware Online is speciaal bedoeld voor OSINT professionals die het leuk vinden om op een informele manier kennis uit te wisselen en om onder het genot van een hapje en drankje met elkaar te netwerken.

De OSINT Meetup is bedoeld voor rechercheursanalisten en onderzoekers van binnen de publieke en private sector en voor eenieder die zich in het kader van opsporing, handhaving, toezicht of intelligence bezig houdt met het vergaren van informatie op het internet.

De OSINT Meetup is onder andere geschikt voor medewerkers van de politie, defensie, inlichtingendiensten (AIVD, MIVD), bijzondere opsporingsdiensten (FIOD, ISZW-DO, NVWA-IOD, ILT-IOD), de Koninklijke Marechaussee, de Rijksrecherche, Teams Criminele Inlichtingen, toezichthouders (AFM, ACM, ISZW, ILT, NVWA), RIEC, LIEC, gemeenten, Douane, het UWV, verzekerings- en creditcardmaatschappijen, banken, particulier onderzoeksbureaus, redacties, journalistieke platforms, NGO’s, advocatenkantoren en bedrijven met interne fraude-afdelingen.

Het definitieve programma van de OSINT Meetup van 6 juni 2023 volgt zo spoedig mogelijk. Hieronder tref je alvast een opzet van het programma.

Tijdstip Wat
08:30 – 09:00 Inloop en registratie
09:00 – 09:15 Opening
09:15 – 10:15 Presentatie 1: Jerry Vermanen
10:15 – 10:35 Pauze
10:35 – 11:30 Presentatie 2: Bram Martin
11:30 – 12:00 Toelichting OSINT Challenge
12:00 – 12:45 Lunchpauze
12:45 – 13:45 OSINT Challenge
13:45 – 14:15 Presentatie 3: Zoë ten Hulsen
14:14 – 14:35 Pauze
14:35 – 15:15 Presentatie OSINT Challenge door teams
15:15- 15:45 Toelichting Challenge
15:45 – 16:00 Afsluiting
16:00 – 17:00 (Netwerk)borrel

Presentatie 1: Jerry Vermanen (Onderzoeksjournalist bij Pointer KRO-NCRV)

Je hebt net je onthullende, baanbrekende en wereldschokkende onderzoek afgerond. Alle feiten liggen op tafel… maar wat nu? Hoe maak je hier een spannend verhaal van? Data- en onderzoeksjournalist Jerry Vermanen (Pointer, KRO-NCRV) onderzocht welke anonieme accounts achter een online trollenleger zaten, en ging undercover als medewerker van een nepdatingsite. Aan de hand van die onderzoeken laat hij zien hoe je van data- en OSINT-onderzoek een journalistiek verhaal maakt.

Presentatie 2: Bram Martin (OSINT Trainer bij Aware Online)

Stel dat je een foto van een onbewaakte spoorwegovergang hebt en je wil weten waar deze foto genomen is. Dan kun je uiteraard proberen om te kijken of een reverse image en eventuele exif data je kunnen helpen. Maar wat als dat niet lukt? Onze oprichter en OSINT-trainer Bram Martin zal uitleggen hoe je OpenStreetMap, Overpass Turbo en Google Earth kunt combineren om heel gericht fysieke elementen op een kaart te kunnen zoeken. Tip: hou je laptop gereed en doe zelf mee!

Presentatie 3: Zoë ten Hulsen (Cyber Threat Analyst bij Proseco Heineken)

OSINT wordt niet alleen toegepast binnen de journalistiek en overheidsinstanties, maar ook door multinationals. Als hoofdsponsor van grote internationale evenementen heb je als bedrijf een verantwoording om na te denken over veiligheid. Intelligence verkregen via OSINT wordt gebruikt voor een risico assessment vooraf en wordt ingezet om real-time informatie te bieden tijdens het evenement zelf. Zoë ten Hulsen, werkzaam als cyber threat analyst bij Proseco – Global Security Heineken neemt jullie mee in de toepassing van OSINT bij grote sponsorevents zoals de champions league finale en formule 1 wedstrijden.

OSINT Challenge

Tijdens de OSINT Challenge word jij ingedeeld in een groep waarmee je het samen met jouw teamleden kunt opnemen tegen andere teams. De bedoeling is namelijk dat je samen met jouw teamleden een OSINT Challenge oplost. Meer informatie over deze challenge ontvang je op de dag zelf. Maar we kunnen wel alvast vertellen dat je aan de bak kunt!

Bij Aware Online vinden wij kennisdeling en netwerken met onze cursisten belangrijk en daarom is deelnemen gratis.

* Let op: aan het organiseren van deze bijeenkomst zijn voor ons kosten verbonden. Afmelden voor deze bijeenkomst kan geheel kosteloos tot 24 uur voorafgaande aan de bijeenkomst. Voor afmeldingen die binnen 24 uur voorafgaande aan de bijeenkomst zijn ontvangen zijn wij genoodzaakt om € 75,- in rekening te brengen. Indien je zonder afmelding niet aanwezig bent (een zogeheten “no-show”) zijn wij genoodzaakt om € 75,- in rekening te brengen.

Voor deze OSINT Meetup zijn slechts 50 plaatsen beschikbaar. Op deze manier houden wij onze bijeenkomst exclusief voor een select gezelschap. Wil jij er ook bij zijn? Schrijf je dan in via de link op deze pagina.

Tijdens deze OSINT Meetup organiseren wij een OSINT Challenge die je in groepsverband maakt. Om mee te kunnen doen aan deze challenge adviseren wij je om de volgende zaken mee te brengen:

  • Een laptop
  • Een Mifi met 4G-verbinding

Indien je geen beschikking hebt over een eigen mifi kun je gebruik maken van het openbare Wifi-netwerk van het Leonardo Hotel Breda City Center.

De OSINT Meetup van 6 juni 2023 wordt georganiseerd op locatie van het Leonardo Hotel te Breda.

Reizen met het openbaar vervoer

Het Leonardo Hotel Breda City Center is direct naast het Station Breda gelegen en is daardoor zeer goed met het openbaar vervoer te bereiken.

Reizen met de auto

Indien je met de auto reist kun je jouw auto parkeren op locatie van het Leonardo Hotel Breda City Centre. Parkeren op locatie van het hotel kan tegen een dagtarief van € 8,50,-. Mocht je hier gebruik van willen maken kun je het parkeerterrein oprijden waarna de slagboom zich opent. Bij de receptie krijg je vervolgens tegen betaling een uitrijkaart/munt. Parkeren op locatie van het nabijgelegen Qpark is ook mogelijk en bedraagt € 13,50, per dag. Op straat voor het hotel in de woonwijk kan ook tegen betaling geparkeerd worden.

Bij Aware Online hebben wij veiligheid en privacy hoog in het vaandel staan. Wij begrijpen het als geen ander als jij anoniem aan onze OSINT Meetup wenst deel te nemen. Wij werken op onze bijeenkomst daarom niet met naamkaartjes. De registratie op de dag zelf verloopt op basis van een nummer dat je van ons ontvangt tijdens jouw inschrijving.