+31 (0)765329610            info@aware-online.com
    Leeromgeving   |   Werken bij   |   OSINT vacatures   |   Contact   |   

OSINT Nieuwsbrief - Editie Juni + Juli 2022

Hey OSINT-er!

De kans is groot dat je deze nieuwsbrief in je vakantie leest. In deze nieuwsbrief tref je tips, tricks, ontwikkelingen en vacatures op het gebied van Open Source Intelligence (OSINT). Ook lees je meer over onze OSINT-trainingen en het aan te vragen STAP-budget.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan in via de knop onderaan op deze pagina. Heb je suggesties voor onze nieuwsbrief? Neem dan contact met ons op!

Speciaal in deze nieuwsbrief

  • Leestip: Beelden omzetten naar een panorama (blog)
  • Kijktip: “The Most Hated Man on the Internet” (docu)
  • Leestip: Een OSINT script automatisch uitvoeren (blog)
  • Update: Onderzoek op Strava (blog)
  • Training: Overzicht trainingsdata 2022 + 2023
  • STAP-budget: aanvraag opent 1 september om 10:00!
  • Update: Tools op Inteltechniques.com bijgewerkt
  • Vacatures: elke vrijdag nieuwe vacatures

Leestip: "Video onderzoek: beelden omzetten naar een panorama" (blog)

Panorama

Beeldmateriaal onderzoeken kan heel lastig zijn. Zo kan een video van slechts enkele seconden bijzonder veel gegevens bevatten. Dit maakt het in sommige gevallen moeilijk om te bevatten waar je precies naar kijkt.  Zeker wanneer er in de video veel bewogen wordt of wanneer een video langer duurt.

Een oplossing kan zijn om de videobeelden om te zetten naar één afbeelding waarin alles zichtbaar is: een panorama. In deze blog leggen we je uit hoe je dat kunt doen. Klik op onderstaande knop om de blog te openen.

Kijktip: "The Most Hated Man on the Internet" (Netflix-documentaire)

Nieuw op Netflix is de miniserie “The Most Hated Man on the Internet”. In deze documentaire staan de onderwerpen “wraakporno” en “slutshaming” centraal. Een moeder onderneemt online een kruistocht om pikante foto’s van haar dochter van een website te verwijderen en om de gehate dader te stoppen.

The Most Hated Man on The Internet (Netflix)

Leestip: "Een OSINT script automatisch uitvoeren" (blog)

Taakplanner Trigger

Wil jij elke ochtend tweets over een bepaald onderwerp scrapen? Of wil je elke ochtend alle Instagram-posts van een account binnenhalen? Dan is deze blog iets voor jou. In deze blog hebben we het namelijk over “automating OSINT“: het automatiseren van zoekslagen in een onderzoek. Klik op onderstaande knop om de blog te lezen.

Update: Onderzoek op Strava (blog)

Eind juni 2022 kwam Strava weer eens in het nieuws. Dit keer omdat Israëlische militairen in kaart gebracht konden worden door fictieve segmenten aan te maken en te kijken wie deze segmenten kruisen.

Eerder publiceerden wij vanuit Aware Online op onze website een blog waarin we uitleggen hoe bovenstaande methode ingezet kan worden om getuigen van incidenten te vinden: blog bekijken.

Bij Strava hebben ze aangegeven de zaak te onderzoeken. Wij zijn erg benieuwd wat het voor de OSINT-toepassing en voor de privacy van de individuele gebruiker gaat betekenen. De bovenstaande methode werkt op dit moment in ieder geval nog wel! Klik op de knop hieronder om de methode te bekijken.

Strava heatmap Amsterdam

Overzicht trainingsdata 2022 + 2023

OSINT-training (Compleet SPHBO)

Bekijk de trainingsdata voor 2022 + 2023 hieronder:

Interesse in een in-company training bij jou op locatie? Neem contact met ons op.

STAP-budget: aanvraag opent 1 september 2022 om 10:00!

Goed nieuws! Voor onze geaccrediteerde OSINT-trainingen kun je vanaf 1 september 2022 om 10:00 gebruik maken van het STAP-budget. Het STAP-budget betreft een jaarlijkse subsidie van € 1.000,- welke je kunt inzetten om een van onze OSINT-trainingen te volgen. Dat scheelt jou als particulier dus erg veel geld! Klik op onderstaande knop om naar het STAP-Scholingsregister te gaan.

STAP-budget

Update: Tools op Inteltechniques.com bijgewerkt

OSINT Tools Inteltechniques

Goed nieuws! De tools op de website Inteltechniques.com zijn na een lange tijd weer eens bijgewerkt. Dat betekent dat je weer gebruik kunt maken van vele handige custom OSINT tools waarmee je onderzoek kunt plegen. Hou er wel rekening mee dat deze tools gemaakt zijn door een derde partij. Je weet dus niet wat er met de data gebeurt die je invult, ook laat je zelf sporen achter!

Bekijk ons overzicht van OSINT vacatures

Bij Aware Online houden wij elke vrijdag een overzicht bij van vacatures op het gebied van Open Source Intelligence (OSINT), Social Media Intelligence (SOCMINT) en Intelligence in het algemeen.

Heb jij zelf een vacature die jouw organisatie op onze website wilt plaatsen? Of kunnen wij je helpen bij het zoeken naar of detacheren van de juiste kandidaat? Neem dan contact met ons op.

OSINT Vacatures

Volg ons op sociale media