+31 (0)765329610            info@aware-online.com
    Leeromgeving   |   Werken bij   |   OSINT vacatures   |   Contact   |   

OSINT Nieuwsbrief - Editie Februari 2022

Hey OSINT-er!

Leuk dat je onze nieuwsbrief leest. In onze maandelijks nieuwsbrief tref je tips, tricks, ontwikkelingen en vacatures op het gebied van Open Source Intelligence (OSINT) en Social Media Intelligence (SOCMINT). Ook lees je meer over onze OSINT-trainingen en workshops.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan in via de knop onderaan op deze pagina. Heb je suggesties voor onze nieuwsbrief? Neem dan contact met ons op!

Speciaal in deze nieuwsbrief

  • Leestip: accounts op sociale media vinden
  • Leestip: toezichtsrapport “automated OSINT” CTIVD
  • Leestip: een pagina vertalen via Google Chrome
  • Doe-tip: SANS OSINT SUMMIT 2022
  • Trainingen: schrijf je vandaag nog in!
  • Leestip: een screenshot maken in Mozilla Firefox
  • Leestip: blogs van OSINTCurious
  • Vacatures: elke vrijdag nieuwe vacatures

Leestip: blog "Accounts op sociale media vinden"

OSINT cijfers

In een OSINT onderzoek kan het nodig zijn dat je sociale media-accounts van een persoon wilt bekijken. Als een account eenmaal gevonden is, dan is het onderzoeken van het account natuurlijk niet zo ingewikkeld. Maar soms zit de moeilijkheid hem in het vinden van een account. Deze blog kan jou handvatten bieden bij het vinden van een persoon op sociale media.

Leestip: Toezichtsrapport "Automated OSINT" van de CTIVD

Gisteren heeft de Commissie van Toezicht op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (CTIVD) een toezichtsrapport gepubliceerd over geautomatiseerd openbronnenonderzoek van de AIVD en de MIVD.

Een van de constateringen van de CTIVD is dat in de praktijk “automated OSINT” de afgelopen jaren een groei heeft doorgemaakt. Als gevolg van deze groei zouden extra waarborgen voor privacy nodig zijn.

Toezichtsrapport CTIVD

Leestip: blog "Een pagina vertalen via Google Chrome"

Vertalen via Google Chrome

In een OSINT onderzoek kan het vertalen van tekst nodig zijn. In deze korte tip leggen we je uit hoe je gemakkelijk een tekstgedeelte en een volledige website kunt vertalen in de webbrowser Google Chrome. Zonder dat je daarvoor een tool of plugin nodig hebt.

Klik hieronder op de knop om de blog te lezen.

Doe-tip: SANS OSINT SUMMIT 2022

Op 7 april 2022 start de SANS OSINT SUMMIT 2022. Tijdens deze SUMMIT zullen verschillende internationale sprekers een presentatie op het gebied van OSINT verzorgen.

Op dit moment worden de ingediende presentaties beoordeeld door de Advisory Board. De agenda van de SUMMIT wordt binnenkort online geplaatst. Extra leuk is dat dit jaar onze trainer Bram Martin deel uit maakt van de Advisory Board.

De SANS OSINT SUMMIT 2022 is volledig gratis, wel moet je je even registreren. Meer informatie tref je op de website van SANS.

SANS OSINT SUMMIT 2022

Overzicht klassikale trainingen

OSINT Trainingen

Bij Aware Online kun je geaccrediteerde opleidingen volgen om Certified Open Source Investigator®, Certified Open Source Intelligence Specialist® en Certified Open Source Intelligence Expert® te worden.

Onze modules zijn los van elkaar te volgen maar ook als samengestelde leergang. Schrijf je nu in voor onze module 1, 2 en 3 en rond onze Post-HBO-Registeropleiding met succes af.

Leestip: Blog "Een screenshot maken in Mozilla Firefox"

In een OSINT onderzoek kan het veiligstellen van beeldmateriaal nodig zijn. In deze korte tip leggen we je uit hoe je gemakkelijk een screenshot kunt maken in de webbrowser Mozilla Firefox. Zonder dat je daarvoor een tool of plugin nodig hebt.

klik op de knop hieronder om de blog te lezen.

Veiligstellen beeldmateriaal

Leestip: blogs van OSINTCurious

OSINT Curious

Ook dit jaar is Aware Online trotse sponsor van het OSINTCurious Project. Via dit non-profit project worden onder andere “10 minute tips”, livestreams, video’s en podcasts op het gebied van Open Source Intelligence (OSINT) gedeeld.

Bezoek de website van OSINTCurious voor meer informatie.

Bekijk ons overzicht van OSINT vacatures

Bij Aware Online houden wij elke vrijdag een overzicht bij van vacatures op het gebied van Open Source Intelligence (OSINT), Social Media Intelligence (SOCMINT) en Intelligence in het algemeen.

Heb jij zelf een vacature die jouw organisatie op onze website wilt plaatsen? Of kunnen wij je helpen bij het zoeken naar of detacheren van de juiste kandidaat? Neem dan contact met ons op.

OSINT Vacatures

Leestip: 9e editie boek "OSINT Techniques"

OSINT Techniques Book

Begin dit jaar is de 9e editie van het boek “Open Source Intelligence – Resources for searching and analyzing online information” van Michael Bazzell verschenen. Alhoewel dit boek vrij Amerikaans-georiënteerd is, kun je er zeker handige tips voor jouw OSINT onderzoeken uithalen. Mocht je nog geen eerdere editie gelezen hebben, dan kan dit boek dus zeker de moeite waard zijn.

Volg ons op sociale media