+31 (0)765329610            info@aware-online.com
    Leeromgeving   |   Onderzoek   |   Werken bij   |   OSINT vacatures   |   Contact   |   

OSINT Nieuwsbrief - Editie Augustus 2022

Hey OSINT-er!

Wij hopen dat je lekker van je vakantie of van het lekkere weer aan het genieten bent. In deze korte zomereditie van onze nieuwsbrief tref je een nieuw blog, een kijktip, nieuwe vacatures en meer informatie over het STAP-budget dat vanaf 1 september 2022 is aan te vragen.

Wil je onze nieuwsbrief per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in via de knop onderaan op deze pagina. Heb je suggesties voor onze nieuwsbrief? Neem dan contact met ons op!

Speciaal in deze nieuwsbrief

  • Leestip: Hoe kan ik een automerk of -model op een foto herkennen?
  • Kijktip: “Gabby Petito: de moord die de wereld in haar greep hield”
  • Doe-tip: Australian OSINT Symposium
  • Challenge: kun jij de geheime boodschap vinden?
  • Training: Overzicht trainingsdata 2022 + 2023
  • STAP-budget: aanvraag opent 1 september om 10:00!
  • Doe-tip: Oefen jouw geolocation-skills met Geoguessr
  • Vacatures: 18 nieuwe OSINT-vacatures

Leestip: "Hoe kan ik een automerk of automodel op een foto herkennen?" (blog)

Auto AI

In sommige onderzoeken kan het nodig zijn om te herkennen wat het merk of model van een auto op een foto is. Als je zelf een autoliefhebber bent, is dat wellicht niet zo moeilijk. Maar wanneer je minder met auto’s hebt, of wanneer de auto op de foto niet heel goed zichtbaar is, kan het inschatten van een merk of model best moeilijk zijn. Gelukkig kan kunstmatige intelligentie (AI) in sommige gevallen een helpende hand bieden. Via de website Carnet.ai kun je namelijk een foto uploaden (of een link toevoegen) waarna je het merk, het model en het jaartal van de auto op de foto te zien krijgt. De website beweert 97% accuraat te zijn wanneer het gaat om auto’s met een bouwjaar van 1995 of later. Zeker de moeite waard dus!

Kijktip: "Gabby Petito: de moord die de wereld in haar greep hield" (docu)

Op 17 augustus 2022 kon je via Net5 de documentaire “Gabby Petito: de moord die de wereld in haar greep hield” bekijken. In deze 1 uur en 27 minuten durende documentaire wordt ingegaan op de spoorloze verdwijning van de 22 jarige Gabby Petito en haar vriend.

Interessant voor jou als OSINT-onderzoeker is dat sociale media een zeer belangrijke rol spelen in het onderzoek naar wat er precies gebeurd is.

Gabby Petito

Doe-tip: Schrijf je in voor de "Australian OSINT Symposium" van 13-14 september 2022

Australian OSINT Symposium

Op 14 en 15 september 2022 vindt de Australian OSINT Symposium plaats in Canberra, Australië. Gelukkig kun jij het symposium dat gehost wordt door OSINT Combine ook virtueel volgen. Sprekers zijn onder andere de getalenteerde  Chris Poulter, Benjamin Strick, Micah Hoffman en Ritu Gill. Wil je meer weten over het programma van het symposium. Klik dan op onderstaande link.

Challenge: kun jij de geheime boodschap vinden?

op 26 juli 2022 was in het nieuws te lezen dat opsporingsdiensten aan een manier werken om verborgen boodschappen in foto’s en video’s te vinden. Criminelen, Russische spionnen en terroristen zouden technieken gebruiken om in het geheim te communiceren. En nu zou het Nederlands Forensisch Instituut met Europese opsporingsdiensten gaan samenwerken om hier iets aan te doen.

In onze trainingen leren wij cursisten aan om verborgen boodschappen in foto’s en video’s te ontrafelen. ➡️ Ben jij in staat om de geheime boodschap in de foto te vinden? Let op: je kunt een beloning ontvangen!

Steganografie

Overzicht trainingsdata 2022 + 2023

OSINT-training (Compleet SPHBO)

Bekijk de trainingsdata voor 2022 + 2023 hieronder:

Interesse in een in-company training bij jou op locatie? Wij verzorgen trainingen geheel op maat. Neem contact met ons op voor meer informatie.

STAP-budget: aanvraag opent 1 september 2022 om 10:00!

Wil jij als particulier een OSINT-training bij ons volgen? Dan hebben wij goed nieuws! Voor onze geaccrediteerde OSINT-trainingen kun je vanaf 1 september 2022 om 10:00 gebruik maken van het STAP-budget. Het STAP-budget betreft een jaarlijkse subsidie van € 1.000,- welke je kunt inzetten om een van onze OSINT-trainingen te volgen. Dat scheelt jou als particulier dus erg veel geld! Klik op onderstaande knop voor meer informatie over het STAP-budget en schrijf je vandaag nog in voor een van onze trainingen!

STAP-budget

Doe-tip: Oefen jouw geolocating-skills met Geoguessr

Geoguessr

Het achterhalen waar een foto genomen is wordt ook wel “geolocaten” genoemd. Bij het geolocaten kun je kijken naar unieke kenmerken in een foto. In een foto kun je bijvoorbeeld letten op personen, objecten, het landschap, tijdelijke informatie en het weer. Elk element in een foto zegt namelijk iets over de mogelijke locatie van een foto. Wil je jouw geolocating-skills oefenen? Kijk dan eens op de website Geoguessr.com.

Bekijk ons overzicht van OSINT vacatures

Bij Aware Online houden wij elke vrijdag een overzicht bij van vacatures op het gebied van Open Source Intelligence (OSINT), Social Media Intelligence (SOCMINT) en Intelligence in het algemeen.

Heb jij zelf een vacature die jouw organisatie op onze website wilt plaatsen? Of kunnen wij je helpen bij het zoeken naar of detacheren van de juiste kandidaat? Neem dan contact met ons op.

OSINT Vacatures

Volg ons op sociale media