06 12 02 73 01 (spoed)            info@aware-online.com
Naar de leeromgeving   ★     OSINT vacatures   ★     OSINT support   ★     Contact

Online OSINT training

Bij Aware Online bieden wij verschillende online OSINT trainingen aan. Deze trainingen zijn geschikt voor eenieder die zich in het kader van opsporing, handhaving of intelligence bezig houdt met het vergaren van gegevens uit openbare bronnen op het internet. Voor een uitgebreide omschrijving van onze doelgroep verwijzen wij u naar deze pagina. De OSINT trainingen die wij op dit moment aanbieden verzorgen wij als live webinars. Binnenkort zullen er naast daarnaast ook on-demand trainingen beschikbaar zijn. Wilt u een klassikale OSINT training volgen? Dan verwijzen wij u naar onze klassikale trainingen. Bekijk hieronder ons aanbod van online OSINT trainingen.

Live webinar: onderzoek op Facebook

In de vier uur durende live webinar Onderzoek op Facebook ontvangt u de laatste tips en tricks voor het doen van onderzoek op Facebook. In vier uur tijd vertelt Lisette Abercrombie hoe u veilig en effectief naar informatie op Facebook kunt zoeken en hoe u deze informatie veiligstelt. U gaat naast algemene feiten en cijfers onder andere in op het maken van een aanvalsplan, het geavanceerd zoeken via de URL en het onderzoeken van open en gesloten accounts. Bij deze webinar is één maand toegang tot 20 trainingsvideo’s inbegrepen.

Leer alles over Facebook

Live online workshop onderzoek op Facebook

Live webinar: onderzoek op Twitter

In de vier uur durende live webinar Onderzoek op Twitter ontvangt u de laatste tips en tricks voor het doen van onderzoek op Twitter. In vier uur tijd vertelt Nico Dekens hoe u veilig en effectief naar informatie op Twitter kunt zoeken en hoe u deze informatie veiligstelt. U gaat naast algemene feiten en cijfers onder andere in op het maken van een aanvalsplan, het geavanceerd zoeken via Twitter operators, het (veilig) gebruiken van tools van derden en het onderzoeken van open en gesloten accounts.

Leer alles over Twitter

Live online workshop onderzoek op Twitter

Live webinar: onderzoek aan websites (deel 1)

In de vier uur durende live webinar Onderzoek aan websites ontvangt u tips en tricks voor het onderzoeken  van websites en domeinnamen. In vier uur tijd vertelt Bram Martin wat websites zijn en hoe u gestructureerd kunt onderzoeken wie er achter websites zitten, zelfs wanneer eigenaren deze informatie trachten af te schermen. Ook leert u in deze workshop hoe u archiefbestanden, tekst en afbeeldingen van websites onderzoekt. Uiteraard krijgt u ook één maand toegang tot onze digitale leeromgeving.

Leer alles over websites

Onderzoek aan websites

Live webinar: onderzoek aan websites (deel 1)

In de drie dagen durende online versie van onze klassikale OSINT-training I (Beginner) leert u de basisbeginselen van het doen van OSINT-onderzoek. U staat allereerst stil bij de werking van het internet en de OSINT cyclus, bij het (voorkomen van )sporen en afbreukrisico’s en bij het werken binnen verschillende juridische kaders. Daarnaast leert u hoe u veilig onderzoek kunt doen, hoe u zoekmachines zo optimaal mogelijk kunt gebruiken en hoe u websites en sociale mediaplatformen kunt onderzoeken. U besteedt uiteraard ook aandacht aan de vastlegging van uw onderzoeksgegevens en u wordt opgeleid tot Certified Open Source Investigator®.

Leer alles over websites

Certified Open Source Investigator

Maatwerk OSINT training

Naast bovenstaande live webinars bieden wij ook online OSINT trainingen op maat aan. Onze trainingen op maat stemmen wij voor wat betreft duur en inhoud af op uw op opleidingswensen. Meer informatie over onze maatwerk OSINT-trainingen kunt u vinden op deze pagina. Uiteraard voorzien wij u graag van advies.

Onze meerdaagse trainingen

Bij Aware Online bieden wij diverse meerdaagse geaccrediteerde OSINT-trainingen aan. Deze trainingen geven wij bij voorkeur in klassikale vorm, echter indien gewenst kunnen wij deze trainingen ook als online training (verspreid over meerdere dagen en/of weken) voor u verzorgen. Neemt u voor meer informatie contact met ons op.

In welke vorm bieden wij onze online OSINT trainingen aan?

Wij bieden onze online OSINT trainingen aan met behulp van online conferencing software. Wij maken standaard gebruik van een premium versie van het software-pakket Zoom. Voorafgaande aan uw training en/of workshop ontvangt u van ons meer informatie over het veilig (en indien gewenst anoniem) gebruik van Zoom. In geval van een in-company training kunnen wij onze online OSINT trainingen ook bijvoorbeeld via Microsoft Teams, Skype, GoToMeetings of Cisco Webex verzorgen.

Toegang tot onze digitale leeromgeving

Wij bieden onze cursisten toegang tot onze digitale leeromgeving. In deze leeromgeving kunnen cursisten vele oefenopdrachten, handige trainingsvideo’s en diverse naslagwerken vinden die horen bij de online training die zij volgen of hebben gevolgd. Ook kunnen zij het opnemen tegen andere cursisten door zoveel mogelijk oefenopdrachten juist te beantwoorden. Meer informatie over onze digitale leeromgeving treft u op deze pagina.

Onze digitale leeromgeving

Digitale leeromgeving

Meer informatie

Wilt u meer informatie over onze online trainingen op het gebied van Open Source Intelligence (OSINT) of Social Media Intelligence (SOCMINT)? Of wilt u samen met ons een maatwerk training opstellen? Neemt u dan contact met ons op via onderstaande knop. Uiteraard kunt u zich ook direct inschrijven voor een van onze trainingen.