Leeromgeving   |   Onderzoek   |   Werken bij   |   OSINT vacatures   |   Contact   |   

YouTube video upload time achterhalen

Soms treft u in uw onderzoek een video op een website of bijvoorbeeld op YouTube aan. In deze tip leggen wij u uit hoe u de exacte datum, dag en tijdstip van het plaatsen van een video op YouTube kunt achterhalen. Dit noemen wij de YouTube video upload time.

Stel u voor dat u een video tegen komt op een YouTube. Dan weet u vanaf nu dat het mogelijk is om de exacte datum en tijd te achterhalen van wanneer deze video op YouTube geplaatst is. Hoe u dat precies doet, dat leest u hieronder.

Meer weten over onderzoek op YouTube? Gebruikt u dan onze custom tools voor onderzoek op YouTube.

Youtube Video Upload Time

Stappenplan voor YouTube video upload time

STAP 1: navigeer naar het YouTube-filmpje dat u wilt onderzoeken. In ons geval hebben wij de volgende muziekvideo gekozen: https://www.youtube.com/watch?v=TawITqZTqY4.

STAP 2: kopieer de URL van de YouTube video die u wilt onderzoeken. In ons geval is dat bovenstaande URL.

STAP 3: ga naar de website https://citizenevidence.amnestyusa.org/ waarop u een ‘YouTube Dataviewer’ van Amnesty International aantreft.

STAP 4: plak nu de door u gekopieerde URL in de balk met ‘Enter YouTube URL’ en klik vervolgens op ‘Go’.

KLAAR: Op de pagina treft u verschillende informatie aan waaronder de beschrijving van de video, het Video ID, de datum van uploaden en het exacte tijdstip van uploaden. Let erop dat u achter het tijdstip klikt op ‘Convert to local time’ om het exacte tijdstip naar het tijdstip in uw eigen tijdzone te laten omrekenen. Tot slot ziet u ook nog een aantal thumbnails van de video welke u uiteraard verder kunt gebruiken in uw onderzoek. Zo kunt u deze bijvoorbeeld gebruiken in een reverse image search.

Let op

Als u gebruik maakt van bovenstaande tools of uitleg, dan wordt u in sommige gevallen automatisch door gewezen naar een website van een externe partij. Aware Online Academy heeft geen enkel belang in deze diensten en Aware Online Academy is niet aansprakelijk voor het gebruik daarvan.

Meer informatie?

In bovenstaande uitleg hebben wij u uitgelegd hoe de datum en tijdstip van uploaden van een video op YouTube kunt achterhalen. Wilt u meer weten over hoe u onderzoek kunt doen naar video’s op websites of op sociale media? Of heeft u zelf toevoegingen aan dit artikel? Laat het ons dan vooral weten!en het t