Leeromgeving   |   Onderzoek   |   Werken bij   |   OSINT vacatures   |   Contact   |   

Cryptocurrency search tool

Het kan een keer voorkomen dat u in uw onderzoek Bitcoins, Litecoins, Ethereum of andere vormen van cryptocurrencies ofwel cryptovaluta tegenkomt. Gebruik onderstaande tools om onderzoek te plegen naar cryptocurrencies. Breng de ruwe data van blocks en transacties in kaart, zoek naar een adres op internet of bekijk de balans en de historie van een adres.

Ruwe data van een block achterhalen

Met onderstaande tools kunt u de ruwe data van blocks achterhalen. Kies de juiste cryptocurreny en vul hieronder het block in dat u wenst te onderzoeken. U krijgt daarmee automatisch alle ruwe informatie (in hex) over dit blok te zien. Deze informatie kunt u vervolgens gebruiken in uw onderzoek.

   (Ruwe data Bitcoin-block)
   (Ruwe data Ethereum-block)
   (Ruwe data Litecoin-block)
   (Ruwe data Dogecoin-block)


Ruwe data van een transactie achterhalen

Met onderstaande tools kunt u de ruwe data van transacties achterhalen. Kies de juiste cryptocurreny en vul hieronder de transactie in die wenst te onderzoeken. U krijgt daarmee automatisch alle ruwe informatie (in HEX of JSON) over een transactie te zien. Deze informatie kunt u vervolgens gebruiken in uw onderzoek.

   (Ruwe data Bitcoin-transactie in HEX). Vul deze hier in.
   (Ruwe data Bitcoin-transactie in JSON).


Zoeken naar een adres op het internet

Met onderstaande tools kunt u zoeken of een cryptocurrency voorkomt op het internet. achterhalen. Vul hieronder uw target adres in en kijk waar deze op het internet voorkomt. Wij filteren automatisch de meeste blockchain viewers eruit om u zoveel mogelijk relevante informatie te tonen.

   (Voorkomen Bitcoin-adres op Google).
   (Voorkomen Ethereum-adres op Google).


Analyseren van een adres op het internet

Met onderstaande tools kunt u de historie van een adres achterhalen. Kies de juiste cryptocurreny en vul hieronder het adres in dat u wenst te onderzoeken. U krijgt daarmee automatisch alle ruwe informatie (hex of json) over dit adres te zien. Deze informatie kunt u vervolgens gebruiken in uw onderzoek.

   (Volledige historie Bitcoin-adres in JSON).
   (Transactie historie Bitcoin-adres in JSON).
   (Unspent transacties Bitcoin-adres in JSON).
   (Balans van Ethereum-adres in JSON).
   (Lijst van transacties Ethereum-adres in JSON).


Extra toelichting

Als u gebruik maakt van bovenstaande tools, dan wordt u in sommige gevallen automatisch door gewezen naar een website van een externe partij. Aware Online Academy heeft geen enkel belang in deze diensten en Aware Online Academy is niet aansprakelijk voor het gebruik daarvan.

Meer tips of contact?

Bovenstaande zijn slechts een aantal tools die u kunnen helpen in uw onderzoek naar cryptocurrencies. Uiteraard zijn er veel meer methoden waarmee onderzoek gepleegd kan worden. De specialisten van de Aware Online Academy kunnen u helpen in uw onderzoek als uw vastloopt of u adviseren over te gebruiken methoden en technieken. Neemt u voor meer informatie contact met ons op of bekijkt u onze OSINT-trainingen.