Leeromgeving   |   Onderzoek   |   Werken bij   |   OSINT vacatures   |   Contact   |   

Facebook video opslaan

In deze OSINT-tip leggen wij u uit hoe u in slechts enkele stappen een video van Facebook kunt opslaan.

Als u onderzoek op Facebook doet, dan kan het weleens voorkomen dat u een aangetroffen video wilt opslaan. Er zijn uiteraard meerdere tools beschikbaar die dit voor u kunnen doen, maar wij leggen u graag uit hoe u zelf een video kunt opslaan. Waarom? Ten eerste omdat u niet weet wat er met uw data gebeurt als u een tool gebruikt. Ten tweede omdat u vanaf nu zelf video’s kunt opslaan, ook in situaties wanneer tools niet meer werken. En ten derde omdat dit juridisch gezien beter te verantwoorden is.

Aware Online Academy - Facebook Video Opslaan

Een Facebook video opslaan

Om een video op Facebook op te kunnen slaan, dient u de volgende stappen te doorlopen:

STAP 1: ga naar de video die u wilt opslaan. Wij hebben als voorbeeld de video “Amsterdam In Night” genomen. Klik hier om naar deze video te gaan.

STAP 2: klik met uw rechtermuisknop ergens op de video en selecteer vervolgens “Show video URL“. Kopieer deze URL, open een nieuw tabblad en plak hier de URL. U krijgt nu de pagina van de video te zien. Klik hier voor een voorbeeld.

STAP 3: verander in de URL “www” door “mbasic” en klik op ‘Enter’ op uw toetsenbord. De video wordt nu in een nieuw scherm geladen. Klik hier voor een voorbeeld.

STAP 4: klik op de play-knop van de video om de video af te spelen. Een nieuw tabblad wordt nu automatisch geopend. Klik vervolgens weer op pauze. Als u nu op uw rechtermuisknop klikt, kunt u in de URL “www” door “mbasic” en klik op ‘Enter’ op uw toetsenbord. De video wordt nu in een nieuw scherm geladen. Klikt u vervolgens op uw rechtermuisknop en op “Video opslaan als“. Klik hier voor een voorbeeld.

Meer informatie?

In bovenstaande uitleg hebben wij u uitgelegd hoe u veilig en handmatig een video van Facebook kunt opslaan. Wilt u meer weten over veilig en effectief onderzoek op Facebook? Neemt u dan contact met ons op of schrijf u in voor een van onze trainingen.