Leeromgeving   |   Onderzoek   |   Werken bij   |   OSINT vacatures   |   Contact   |   

Profielfoto op Instagram vergroten

Op Instagram kunt u normaal gesproken op de foto’s van een profiel klikken, waarmee de foto’s automatisch groter worden. Bij de profielfoto werkt dit echter helaas niet. En juist de profielfoto kan interessant zijn, bijvoorbeeld om te kunnen verifiëren dat u het juiste account onderzoekt. Wij leggen u uit hoe u de profielfoto op Instagram alsnog kunt vergroten.

Als u in uw OSINT-onderzoek een profiel op Instagram tegenkomt, dan wilt u kunnen controleren of u het juiste profiel aan het onderzoeken bent. Bij ‘open’ accounts is dit vaak niet zo moeilijk, want u kunt immers alle foto’s en video’s van de gebruiker zien en aanklikken. Maar als een Instagram-gebruiker zijn of haar profiel op ‘Privé’ heeft staan, dan zijn de foto’s en video’s  van deze gebruiker voor u afgeschermd. Dit betekent dat u alleen nog de Instagram-profielfoto heeft, welke helaas vaak erg klein is weergegeven. Wij leggen u uit hoe u deze foto kunt vergroten zodat u de profielfoto beter kunt bekijken.

Instagram afbeeldingsgrootte

De profielfoto van een account op Instagram vergroten

Om de profielfoto van een account op Instagram te vergroten, dient u de volgende stappen te doorlopen:

STAP 1: ga naar het account op Instagram dat u wenst te onderzoeken. Voor ons voorbeeld hebben wij gebruik gemaakt van het Instagram-account van Aware Online. Klik hier om naar dit account te gaan. Zoals u kunt zien is ons Instagram-account openbaar.

STAP 2: klik met uw rechtermuisknop op de pagina en klik vervolgens op ‘Paginabron weergeven’. Let erop dat u niet met de muis op een link of op een afbeelding staat. Klik hier voor een voorbeeld.

STAP 3: zoek in de paginabron met de find functie (CTRL + F) naar “profilepage_” en kopieer het nummer dat u daarachter aantreft. Klik hier voor een voorbeeld.

STAP 4: navigeer naar de volgende link https://i.instagram.com/api/v1/users/id/info/ en vervang ‘ID’ door het ID dat u zojuist gekopieerd heeft. Klik hier voor een voorbeeld in Google Chrome. In Mozilla Firefox krijgt u de resultaten een stuk mooier te zien (in JSON-formaat).

STAP 4: kopieer de URL van de afbeelding met de grootste afmetingen en plak deze in een nieuw tabblad. In ons geval hebben wij de volgende URL gebruikt: https://scontent-ams3-1.cdninstagram.com/vp/41faee5e6b37370ce8a8a723aed23c1e/5CE64ED8/t51.2885-19/17495059_201405210346972_153239442369282048_n.jpg?_nc_ht=scontent-ams3-1.cdninstagram.com

KLAAR: u hebt nu de profielfoto van een Instagram-gebruiker vergroot. Klik hier voor een voorbeeld van het resultaat.

Extra toelichting

De manier waarop profielfoto’s op Instagram vergroot kunnen worden wijzigt zo nu en dan omdat Instagram de API regelmatig aanpast. Zo was het tot voor kort mogelijk om alleen het gedeelte ‘s320x320’ uit de URL te verwijderen, ‘s320x320’ te vervangen door ‘s1080x1080’ en door ‘/vp/’ uit de URL te verwijderen. Het kan dus zijn dat bovenstaande wijze op een gegeven moment niet meer werkt. Werkt deze methode niet meer? Dan vernemen wij dat graag van u.

Meer tips of contact

Wilt u meer weten over hoe u gericht kunt zoeken op Instagram? Of heeft u zelf toevoegingen aan dit artikel? Laat het ons dan vooral weten! Bekijk ook onze Instagram-tools, volg een OSINT training of lees hoe u in sommige gevallen afgeschermde Instagram-accounts kunt bekijken.