Naar de leeromgeving   ★     OSINT vacatures   ★     OSINT support   ★     Contact

OSINT Tools - Foto's en video's

Op deze pagina treft u links naar websites en tools van derden die u kunt gebruiken in uw OSINT-onderzoek naar foto’s en video’s. In de beschrijvingen hieronder treft u de naam en omschrijving van de tool en treft u informatie over of u voor deze tool een (betaald) account nodig heeft. Klikt u op een van de tools om direct naar de website van de tool te gaan.

Over de OSINT-tools

Op deze pagina treft u verschillende links naar websites van derden. De Aware Online Academy heeft geen enkel belang in deze websites en is niet aansprakelijk voor het gebruik daarvan. Wij adviseren u ten alle tijden om af te wegen of het gebruik van tools van derden gewenst is. Denk hier zeker over na wanneer u op het punt staat om beeldmateriaal te uploaden.

In onze OSINT-trainingen adviseren wij u welke tools u kunt gebruiken, maar ook hoe u handmatig onderzoek kunt plegen. Op die manier weet u zeker dat u geen ongewenste sporen bij derden achterlaat en kunt u uw onderzoekshandelingen (beter) verantwoorden in juridische procedures.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het onderzoeken van foto’s en video’s? Bent u op zoek naar een training op het gebied van verificatie van nieuwsberichten of het ontmaskeren van “fake news”? Neemt u dan contact met ons op. Wij kunnen u ondersteunen in uw onderzoek en bieden u gratis tools en tips om zelf aan de slag te gaan.